Ja sądzę, że to Ty powinieneś wiedzieć czy Ci ten but spasuje czy nie. Nikt Ci tu nie powie "bierz śmiało ten but jest stworzony dla Ciebie".wydają się być idealne do moich zapotrzebowań. co sądzicie?
zmniejszam drop, jakie buty wybrać?
- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- katekate
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 45.18
- Życiówka w maratonie: 3.42.11
popatrz jeszcze na skechers gorun, ostatnio mierzyłam, bardzo fajne, lekkie, drop chyba zerowy
500 są kiepskie na lato
kinvary są extra na lato, niestety po ok700km porwała się siateczka
500 są kiepskie na lato
kinvary są extra na lato, niestety po ok700km porwała się siateczka

-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 39
OK, rzeczywiście mój błąd, nie sprawdziłem:)kojer pisze:Bład, 500-tki mają drop 4mm z wyjątkiem 500v1 które chyba miało 8mm. Faasy 300 mają 8mm z wyjątkiem 300S które ma 4mm.hansel pisze:Cos Ci sie pomieszalo, faas 300 ma mniejszy drop od 500, u Pumy im niższy numer tym niższy drop. Pytanie po co Ci niższy drop?
Sam mam faas300, to juz typowe startówki są, zakładam je właściwie jedynie na starty, do codziennych treningów mam inne buty.
A startówki to Faas 100R i one mają drop 0mm.
O tu jest ładne zestawienie http://www.pawelbiega.pl/puma-faas-przeglad-butow/
pozdrawiam
- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
W skechersach to jest zdaje się tak, że z wkładką mają drop 4mm, a bez wkładki 0mm. Nie pamiętam tylko, czy w każdym modelu.popatrz jeszcze na skechers gorun, ostatnio mierzyłam, bardzo fajne, lekkie, drop chyba zerowy
- kojer
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:03
Przesadzacie. 500v2 są przewiewne, z v3 jest ciut gorzej ale nie tragicznie, v4 nie miałem w rękach.katekate pisze:500 są kiepskie na lato
Na zdjęciu v2 po jakichś 1600km. Góra i bok to siateczka, w zapiętku rzeczywiście jest plastik ale tylko w dolnej części, górna jest miękka.

A tu porównanie v2 z v3 (v3 ma też grubszy język)

- katekate
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 45.18
- Życiówka w maratonie: 3.42.11
ja mówię o jedynkach 

- kojer
- Zaprawiony W Bojach
Jedynki to już prawie zabytkikatekate pisze:ja mówię o jedynkach

Jak ktoś z Pumy to czyta to chętnie przetestuję v4 i porównam

-
- Stary Wyga
W 300v1 widzię, że mam napis na skarpetce. W 300v2 jestem w stanie go przeczytać.kojer pisze:Przesadzacie. 500v2 są przewiewne, z v3 jest ciut gorzej ale nie tragicznie, v4 nie miałem w rękach.
W 500v3 po 3h biegania w tempe 15C+ robią mi się mózgi na stopach od potu w którym pływają. To moje najbardziej zabudowane buty. Może mam zły punkt odniesienia i ciągle kupuje zbyt lekkie ciżemki:/ Inna sprawa to jestem z tych co pocą się najwięcej.
- kojer
- Zaprawiony W Bojach
Kup sobie jakieś asicsy to zobaczysz zabudowaneelter pisze:W 300v1 widzię, że mam napis na skarpetce. W 300v2 jestem w stanie go przeczytać.kojer pisze:Przesadzacie. 500v2 są przewiewne, z v3 jest ciut gorzej ale nie tragicznie, v4 nie miałem w rękach.
W 500v3 po 3h biegania w tempe 15C+ robią mi się mózgi na stopach od potu w którym pływają. To moje najbardziej zabudowane buty. Może mam zły punkt odniesienia i ciągle kupuje zbyt lekkie ciżemki:/ Inna sprawa to jestem z tych co pocą się najwięcej.

Z pum mam jeszcze 250TR i nie polecam, na błoto są ok ale stopa w nich jeździ na zboczach. A zawody biegam w Mobium Elite Glow, lubię je chociaż strasznie hałasują na asfalcie

- MikeSpy
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46
- Życiówka w maratonie: 4
Mam 500TR i są bardzo bardzo miekkie ale też cieple. Używam na dłuższe treningowe biegi niz 30km gdzie pojawia się czasami asfalt i na mocniejsze spacery po lesie. Świetnie sprawdzaja sie na mokrej nawierzchni. Dziwnym trafem troche na poczatku bolą mnie przy nich achillesy (gdzie np przy kinvarach czy puregritach nigdy). Zrobilem w nich co prawda dopiero ok 400km (w tym jedno 50K) i juz mam rozdarcie w pięcie jak w asiksach mi sie zdarza. Pewnie się troche wysuwają i żadne wiązanie na to nie pomaga. Maja fajne elementy pod stuptuty (uzywam jakis inov8)
Generalnie do 20km na asfalcie uzywam kinvar 3. Powyzej zealoty. W terenie pumy 500tr na dluzsze treningi a na krotsze books puregrit 3 albo peregriny 3 (oczywiscie na wyscigach puregrity niewazne od odleglosci
). Nie sprawdziły mi się saucony xodus 5. Pasek pił mnie w sklepienie prawej stopy do bólu i nie mogłem żadnym wiązaniem tego poprawić.
Generalnie do 20km na asfalcie uzywam kinvar 3. Powyzej zealoty. W terenie pumy 500tr na dluzsze treningi a na krotsze books puregrit 3 albo peregriny 3 (oczywiscie na wyscigach puregrity niewazne od odleglosci

If you going to face a real challenge it has to be a real challenge. You can't accomplish anything, without the possibility of failure.
-
- Stary Wyga
pisałem do sklepu biegacza z zapytaniem czy ściągną mi rozmiar tych butów:
http://www.sklepbiegacza.pl/buty/meskie ... e_mt1010gb
no i lipa, już ich nie robią i nawet u producenta nie można dostać
szukamy dalej!
http://www.sklepbiegacza.pl/buty/meskie ... e_mt1010gb
no i lipa, już ich nie robią i nawet u producenta nie można dostać

szukamy dalej!