zmniejszam drop, jakie buty wybrać?

Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

wydają się być idealne do moich zapotrzebowań. co sądzicie?
Ja sądzę, że to Ty powinieneś wiedzieć czy Ci ten but spasuje czy nie. Nikt Ci tu nie powie "bierz śmiało ten but jest stworzony dla Ciebie".
PKO
Awatar użytkownika
katekate
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45.18
Życiówka w maratonie: 3.42.11

Nieprzeczytany post

popatrz jeszcze na skechers gorun, ostatnio mierzyłam, bardzo fajne, lekkie, drop chyba zerowy
500 są kiepskie na lato
kinvary są extra na lato, niestety po ok700km porwała się siateczka :wrr:
komentarze
nic nie muszę, mogę wszystko
elter
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

To niestety tak jest. Albo cienka i przewiewna siatka albo duży kilometraż.
hansel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39

Nieprzeczytany post

kojer pisze:
hansel pisze:Cos Ci sie pomieszalo, faas 300 ma mniejszy drop od 500, u Pumy im niższy numer tym niższy drop. Pytanie po co Ci niższy drop?
Sam mam faas300, to juz typowe startówki są, zakładam je właściwie jedynie na starty, do codziennych treningów mam inne buty.
Bład, 500-tki mają drop 4mm z wyjątkiem 500v1 które chyba miało 8mm. Faasy 300 mają 8mm z wyjątkiem 300S które ma 4mm.
A startówki to Faas 100R i one mają drop 0mm.

O tu jest ładne zestawienie http://www.pawelbiega.pl/puma-faas-przeglad-butow/
OK, rzeczywiście mój błąd, nie sprawdziłem:)
pozdrawiam
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

popatrz jeszcze na skechers gorun, ostatnio mierzyłam, bardzo fajne, lekkie, drop chyba zerowy
W skechersach to jest zdaje się tak, że z wkładką mają drop 4mm, a bez wkładki 0mm. Nie pamiętam tylko, czy w każdym modelu.
amator_k
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

dziękuję wam za propozycje,
będę rozważał i kupował :oczko:
Awatar użytkownika
kojer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:03

Nieprzeczytany post

katekate pisze:500 są kiepskie na lato
Przesadzacie. 500v2 są przewiewne, z v3 jest ciut gorzej ale nie tragicznie, v4 nie miałem w rękach.

Na zdjęciu v2 po jakichś 1600km. Góra i bok to siateczka, w zapiętku rzeczywiście jest plastik ale tylko w dolnej części, górna jest miękka.

Obrazek

A tu porównanie v2 z v3 (v3 ma też grubszy język)
Obrazek
Awatar użytkownika
katekate
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45.18
Życiówka w maratonie: 3.42.11

Nieprzeczytany post

ja mówię o jedynkach :oczko:
komentarze
nic nie muszę, mogę wszystko
Awatar użytkownika
kojer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

katekate pisze:ja mówię o jedynkach :oczko:
Jedynki to już prawie zabytki ;). Tak BTW to jakbym miał polecać to raczej v2 niż v3. W v2 bardziej przesuwa się język ale cała reszta lepsza.
Jak ktoś z Pumy to czyta to chętnie przetestuję v4 i porównam ;).
elter
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

kojer pisze:Przesadzacie. 500v2 są przewiewne, z v3 jest ciut gorzej ale nie tragicznie, v4 nie miałem w rękach.
W 300v1 widzię, że mam napis na skarpetce. W 300v2 jestem w stanie go przeczytać.
W 500v3 po 3h biegania w tempe 15C+ robią mi się mózgi na stopach od potu w którym pływają. To moje najbardziej zabudowane buty. Może mam zły punkt odniesienia i ciągle kupuje zbyt lekkie ciżemki:/ Inna sprawa to jestem z tych co pocą się najwięcej.
Awatar użytkownika
kojer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

elter pisze:
kojer pisze:Przesadzacie. 500v2 są przewiewne, z v3 jest ciut gorzej ale nie tragicznie, v4 nie miałem w rękach.
W 300v1 widzię, że mam napis na skarpetce. W 300v2 jestem w stanie go przeczytać.
W 500v3 po 3h biegania w tempe 15C+ robią mi się mózgi na stopach od potu w którym pływają. To moje najbardziej zabudowane buty. Może mam zły punkt odniesienia i ciągle kupuje zbyt lekkie ciżemki:/ Inna sprawa to jestem z tych co pocą się najwięcej.
Kup sobie jakieś asicsy to zobaczysz zabudowane ;), 500v3 niby też mają siatkę ale ona jest jakaś taka mechata i grubsza i znacznie grubszy język. Do tego przyoszczędzili na sznurówkach i też są gorsze niz w v2 (muszę w końcu wymienić). Trzysetki mierzyłem kiedyś ale jakoś mi nie przypasowały, ale patrząc na aktualne ich ceny może spróbuje ponownie.
Z pum mam jeszcze 250TR i nie polecam, na błoto są ok ale stopa w nich jeździ na zboczach. A zawody biegam w Mobium Elite Glow, lubię je chociaż strasznie hałasują na asfalcie :).
Awatar użytkownika
MikeSpy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46
Życiówka w maratonie: 4

Nieprzeczytany post

Mam 500TR i są bardzo bardzo miekkie ale też cieple. Używam na dłuższe treningowe biegi niz 30km gdzie pojawia się czasami asfalt i na mocniejsze spacery po lesie. Świetnie sprawdzaja sie na mokrej nawierzchni. Dziwnym trafem troche na poczatku bolą mnie przy nich achillesy (gdzie np przy kinvarach czy puregritach nigdy). Zrobilem w nich co prawda dopiero ok 400km (w tym jedno 50K) i juz mam rozdarcie w pięcie jak w asiksach mi sie zdarza. Pewnie się troche wysuwają i żadne wiązanie na to nie pomaga. Maja fajne elementy pod stuptuty (uzywam jakis inov8)

Generalnie do 20km na asfalcie uzywam kinvar 3. Powyzej zealoty. W terenie pumy 500tr na dluzsze treningi a na krotsze books puregrit 3 albo peregriny 3 (oczywiscie na wyscigach puregrity niewazne od odleglosci :) ). Nie sprawdziły mi się saucony xodus 5. Pasek pił mnie w sklepienie prawej stopy do bólu i nie mogłem żadnym wiązaniem tego poprawić.
If you going to face a real challenge it has to be a real challenge. You can't accomplish anything, without the possibility of failure.
amator_k
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

pisałem do sklepu biegacza z zapytaniem czy ściągną mi rozmiar tych butów:
http://www.sklepbiegacza.pl/buty/meskie ... e_mt1010gb
no i lipa, już ich nie robią i nawet u producenta nie można dostać :ojnie:
szukamy dalej!
amator_k
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

dobra, biorę skechersy go run 4. mam nadzieję, że to+bieganie na bosaka, pomoże skutecznie biegać ze śródstopia. dzięki, temat do zamknięcia.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ