Decathlon ma bardzo dobre akcesoria i niedrogie. Począwszy od czapek po frotki i okulary do biegania. Nie przepłacasz, a swoją funkcję pełnią solidnie.
LupeWawa94 pisze:Decathlon ma bardzo dobre akcesoria i niedrogie. Począwszy od czapek po frotki i okulary do biegania. Nie przepłacasz, a swoją funkcję pełnią solidnie.
to jest takie pierniczenie. co konkretnie ma dobrego i dlaczego?
Była już o niej mowa. Nike Daybreak.
Przyjemna czapka w kontakcie , wykonana solidnie, bardzo lekka ze sztywnym daszkiem. Korzystam z niej jako ochrony przed słońcem. Nie mogę powiedzieć , że dobrze odprowadza wilgoć bo wg mnie to mit w tym przypadku (moim przypadku). Być może to zależy od danej osoby i jej potliwości ale nie liczyłbym na wiele.
Mam Saucony kupioną kiedyś na targach przed maratonem. Jest chyba mniej obszerna od przedstawianych tu Asics'ów (dół czapki jest w linii daszka) a daszek ma składany na pół (wzdłuż przez środek), więc zajmuje bardzo mało miejsca w plecaku. Na miasto bardzo dobra, kilka razy się tylko w górach obawiałem, czy mi jej nie zwieje z głowy (wspomniana mniejsza obszerność czapki), ale nigdy tak się nie stało.
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
W czapeczce, która ma chronić od słońca bardzo ważnym elementem są porządne wentylatory. Każdy ma swoją markę, ja lubię asics wiec tą wybrałem i nie narzekam http://www.dobiegania.pl/odziez-do-bieg ... 12610.html Dodatkowo ja lubie ten materiał
Do biegania z tej firmy to raczej NIE ! Źle ludziom podajesz bo jeśli już asics to przede wszystkim to jest do gry plażowej w upalne dni. Na pewno taka czapka nie jest do biegania. Może być ale lepiej będzie jeśli się założy taką czapkę jak chociażby z firmy Nike.
Myślałem do tej pory, że Nike z Drifitu, ta z kolebocącym się daszkiem (swoją drogą ja to bardzo lubię, czasem specjalnie przestawiam głowę żeby się pomajtało) jest przewiewna ale ostatnio kupiłem czapaczkę z Inov-8a Hot Peak 40. Pod względem przewiewności jest genialna. Daszek ma sztywny i ani drgnie. Materiał przyjemny w dotyku. Jest bardzo lekka. Wadą jest to, że opaska potochłonna wokół głowy ma małą pojemność. Jestem z tych którym z czoła wypacają się hektolitry i lecą prosto w oczy:/, muszę więc pod spód używać oldschoolowej frotki albo buffa.
Wszystkie czapeczki jakie mam piorę w pralce co kilka (3-5) treningów. Wrzucam je razem z innymi rzeczami. Żadnej się nic nie stało a na matce każdej z nich jest żeby prać ręcznie.