Witam!
Od niedawna zaczęłam biegać i z racji, że chciałabym zostać na dłużej w tym sporcie to zdecydowałam się na kupno odpowiednich butów.
Niestety w moim mieście nie ma sklepu, gdzie ktoś doradzi mi profesjonalnie, jedyną pomoc jaką można uzyskać to jakieś dane techniczne i przyniesienie rozmiaru do przymierzenia :p
Do lekkich nie należę (70kg i 166cm).
Zależy mi na dobrych butach, bo mam lekkie problemy z kolanami, dolnym odcinkiem kręgosłupa i płaskostopie poprzeczne. Mam wrażenie, że podczas ruchu stopa idzie mi delikatnie do środka.
Niestety na razie będę biegać po chodniku dlatego wydaje mi się, że ważna będzie amortyzacja.
I teraz moja ogromna prośba, czy ktoś mógłby polecić jakieś buty tak do 300zł? Wybór jest przeogromny, a ja kompletnie zielona w temacie...
problem w wyborze butów i prośba o pomoc
- krasnoludek6
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: <40
- Życiówka w maratonie: 3:27
BUTY NIKE LUNARGLIDE ,mozesz dostac w dobrej cenie , 

-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:38
- Życiówka w maratonie: stara i nieaktualna
- Kontakt:
Z decathlonu możesz zamówić - dostawa gratis. Buty Kiprun MD powinny Ci pasować, amortyzację mają "akurat". Oprócz tego poniżej 300 wyłapiesz na pewno Asics Gel Pulse 6 - i to jest moim zdaniem bardzo mocny kandydat w tym przedziale cenowym. W outletach ok. 300 pln można dostać Adidas supernova glide boost 6 -> jeśli się w tej cenie uda, to też mocny kandydat.
Powyżej wpisałem Ci 3 modele, w których sporo ludzi biega, oczywiście jest masa innych - 300 pln to już przyzwoity budżet na buty.
Powyżej wpisałem Ci 3 modele, w których sporo ludzi biega, oczywiście jest masa innych - 300 pln to już przyzwoity budżet na buty.
biegam ultra i w górach