pomoc w wyborze-90kg, 190cm, długie dystanse

zimny_ogien
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 54min
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam was :)
biegam sobie rekreacyjnie juz od 3 lat, lecz przez ostatnie miesiące wziąłem sie za to poważniej, a im dłuższe dystanse pokonuje i im częściej trenuje tym większe wątpliwości mam co do stanu moich kolan. Waże 93kg, mam 190 cm wzrostu, 19 lat, stopa neutralna, raczej jestem szczupły i mam mocne rozbudowane nogi ( a za bieganie wziąłem sie poważnie ze względu na chęć maksymalnej redukcji masy). biegam około 45km tygodniowo w tym momencie, air maxy sie do tego nie nadają, mimo że dawniej tak myslałem :) mam na oku trzy pary
Adidas Supernova Sequence 6 M
Puma Faas 600 S Insignia
Nike Zoom Structure+ 17
prosze, powiedzcie mi moi mili, czy któreś z tych butów spełnią moje wymagania?
Jeśli nie to proszę was o pomoc w znalezieniu jakichś, granica cenowa.... wiadomo wolałbym najtaniej :)
PKO
marek84
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:38
Życiówka w maratonie: stara i nieaktualna
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Piszesz "stopa neutralna", ale czy supernova sequence i zoom structure to nie są ze wsparciem dla pronatorów? Klasyczną treningówką będzie np. Asics Gel-Pulse, sporo ludzi w tym biega i są zadowoleni.
biegam ultra i w górach :)
zimny_ogien
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 54min
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

miałem nadzieję że neutralni mogą uzywać butów dla pronatorów :D ehhh. no nic.
gel pulse są fajne, ale ciężko mi jest znaleźć je w rozmiarze.
a co sądzisz o tych pumach które również wymieniłem wyżej?
marek84
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:38
Życiówka w maratonie: stara i nieaktualna
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Jak jesteś neutralem to kupuj dla neutrali. Po co Ci jakieś dodatkowe systemy, które MOGĄ wpłynąć w jakiś sposób na zmianę Twojego kroku? Ja uważam, że im mniej udziwnień tym lepiej - a sam zaczynałem od buta dla pronatorów (bo tak mi dobrano w sklepie po statycznej analizie asics foot id - a sam guzik wtedy wiedziałem), tyle że podczas biegu widać u mnie wyraźną supinację. Ostatnio w runnersclubie dobrano mi buty dla nautrali i biega mi się w nich dobrze (kilkadziesiąt km przebiegu już mają) - w sumie to też możesz się zainteresować: brooks launch. Możesz też supernova glide boost - bo to w sumie też treningówka. Pum nie znam, nie biegałem w nich ani nie mierzyłem to Ci nic nie powiem.

http://www.solereview.com/list-of-performance-reviews/ - tutaj masz dość dokładne recenzje ponad 100 różnych butów, możesz doczytać sobie. Praktycznie przy każdym bucie kilkadziesiąt komentarzy użytkowników.
biegam ultra i w górach :)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ