Proszę o poradę. [BUTY DO 400ZŁ]

zumbzium
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Kolego odbiegasz ... Temat był o doradzeniu obuwia do 400zł, a nie o tym komu co Ty dałeś i w jakim wieku.
Reklama jak reklama, czy to NB, czy Asics, Nike, wszystkie są reklamowane. A to, że skupiłem się akurat na NB... Noszę NB na co dzień, są wygodne, moja noga super się w nich czuje więc dlaczego miałbym nie wybrać NB do biegania?
Mój wybór opieram na Twoim doświadczeniu - dzięki. ale trochę za bardzo drążysz temat
PKO
Awatar użytkownika
małymiś
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 0:53:02

Nieprzeczytany post

To weź sobie Nb 890v4 (jak na zdjęciu powyżej) albo v5. A jak za mało słoniny to 1080. Co do wytrzymałości Nb opinie są podzielone. Sezon powinny wytrzymać (około 800km) w zalezonosci od wielu aspektów. Acha 890 spowodowały u mnie uraz (choć to była druga para) i dlatego wylądowały u kolejnego użytkownika.

A Ty weź sobie tańsze buty na początek.
zumbzium
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

I od razu lepiej, na chłopski rozum!

Dzięki za porady, na początek kupie tańsze, a może w ogóle nie będę musiał kupować tylko zużyje do biegania moje ZX FLUX.
Wiem, że nie są to buty przeznaczone ogólnie do biegania, ale na początek chyba powinny być w sam raz - tak żebym się odnalazł.
Poczytam jeszcze artykuły i od czerwca zaczynam biegać!
Awatar użytkownika
Andrew1962
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 44.46

Nieprzeczytany post

A korzystałeś np. z takiego wirtualnego doradcy jak ten, który pozwoli Ci mniej więcej określić typ obuwia dla Ciebie? http://www.sklepbiegacza.pl/doradca/but ... cwod6VEAdw
Generalnie ciężko jest doradzić komuś na odległość dobór obuwia bo to sprawa bardzo spersonalizowana, na którą wpływa wiele parametrów. Każdy z nas zgodnie z zasadą "każda pliszka swój ogon chwali" będzie Ci doradzał te modele, które sam przetestował. Osobiście biegałem w Nikach, Mizuno i Asicsach ale ostatnie 4500 km pokonałem w Brooksach, które stały się "moimi" butami.
A czy bywasz w miastach, gdzie są profesjonalne sklepy biegacza? Osobiście, z 7-8 lat temu skorzystałem z ich doradztwa, tak jak kolega pisał wyżej, i byłem b. zadowolony. Może jednak warto przy okazji skorzystać. Osobiście odradzam Ci buty tzw. niskonakładowe a w założonym budżecie znajdziesz wiele modeli praktycznie wszystkich obecnych na rynku marek.
Pozdrawiam
“Ból jest stanem przejściowym. Duma pozostaje na zawsze.”
Obrazek
tmtomo
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 39:13
Życiówka w maratonie: 3:17:46

Nieprzeczytany post

Ja biegam już trzeci sezon w NB 870 i uważam , że są bardzo dobre. Przy ich doborze skorzystałem przy pierwszym zakupie.
A prawda , że i asicsy źle dobrane nie będą wygodne.
Też sugeruję odpowiedni dobór w sklepie, tylko musisz powiedzieć, że dopiero zaczynasz bieganie i nie chcesz przepłacać, na pewno coś dobiorą i będziesz zadowolony.
Ale wszystko zależy od tego jak dużo chcesz biegać, bo im więcej tym większą uwagę trzeba przywiązać do odpowiedniego obuwia.
Obrazek
Awatar użytkownika
Andrew1962
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 44.46

Nieprzeczytany post

http://www.ergo-sklep.pl/dobor-butow-w- ... a-bieganie
Masz na filmie przykład jak to robią w stolicy :)
“Ból jest stanem przejściowym. Duma pozostaje na zawsze.”
Obrazek
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ