Kolego odbiegasz ... Temat był o doradzeniu obuwia do 400zł, a nie o tym komu co Ty dałeś i w jakim wieku.
Reklama jak reklama, czy to NB, czy Asics, Nike, wszystkie są reklamowane. A to, że skupiłem się akurat na NB... Noszę NB na co dzień, są wygodne, moja noga super się w nich czuje więc dlaczego miałbym nie wybrać NB do biegania?
Mój wybór opieram na Twoim doświadczeniu - dzięki. ale trochę za bardzo drążysz temat
Proszę o poradę. [BUTY DO 400ZŁ]
- małymiś
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 0:53:02
- Życiówka w maratonie: brak
To weź sobie Nb 890v4 (jak na zdjęciu powyżej) albo v5. A jak za mało słoniny to 1080. Co do wytrzymałości Nb opinie są podzielone. Sezon powinny wytrzymać (około 800km) w zalezonosci od wielu aspektów. Acha 890 spowodowały u mnie uraz (choć to była druga para) i dlatego wylądowały u kolejnego użytkownika.
A Ty weź sobie tańsze buty na początek.
A Ty weź sobie tańsze buty na początek.
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
I od razu lepiej, na chłopski rozum!
Dzięki za porady, na początek kupie tańsze, a może w ogóle nie będę musiał kupować tylko zużyje do biegania moje ZX FLUX.
Wiem, że nie są to buty przeznaczone ogólnie do biegania, ale na początek chyba powinny być w sam raz - tak żebym się odnalazł.
Poczytam jeszcze artykuły i od czerwca zaczynam biegać!
Dzięki za porady, na początek kupie tańsze, a może w ogóle nie będę musiał kupować tylko zużyje do biegania moje ZX FLUX.
Wiem, że nie są to buty przeznaczone ogólnie do biegania, ale na początek chyba powinny być w sam raz - tak żebym się odnalazł.
Poczytam jeszcze artykuły i od czerwca zaczynam biegać!
- Andrew1962
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 44.46
A korzystałeś np. z takiego wirtualnego doradcy jak ten, który pozwoli Ci mniej więcej określić typ obuwia dla Ciebie? http://www.sklepbiegacza.pl/doradca/but ... cwod6VEAdw
Generalnie ciężko jest doradzić komuś na odległość dobór obuwia bo to sprawa bardzo spersonalizowana, na którą wpływa wiele parametrów. Każdy z nas zgodnie z zasadą "każda pliszka swój ogon chwali" będzie Ci doradzał te modele, które sam przetestował. Osobiście biegałem w Nikach, Mizuno i Asicsach ale ostatnie 4500 km pokonałem w Brooksach, które stały się "moimi" butami.
A czy bywasz w miastach, gdzie są profesjonalne sklepy biegacza? Osobiście, z 7-8 lat temu skorzystałem z ich doradztwa, tak jak kolega pisał wyżej, i byłem b. zadowolony. Może jednak warto przy okazji skorzystać. Osobiście odradzam Ci buty tzw. niskonakładowe a w założonym budżecie znajdziesz wiele modeli praktycznie wszystkich obecnych na rynku marek.
Pozdrawiam
Generalnie ciężko jest doradzić komuś na odległość dobór obuwia bo to sprawa bardzo spersonalizowana, na którą wpływa wiele parametrów. Każdy z nas zgodnie z zasadą "każda pliszka swój ogon chwali" będzie Ci doradzał te modele, które sam przetestował. Osobiście biegałem w Nikach, Mizuno i Asicsach ale ostatnie 4500 km pokonałem w Brooksach, które stały się "moimi" butami.
A czy bywasz w miastach, gdzie są profesjonalne sklepy biegacza? Osobiście, z 7-8 lat temu skorzystałem z ich doradztwa, tak jak kolega pisał wyżej, i byłem b. zadowolony. Może jednak warto przy okazji skorzystać. Osobiście odradzam Ci buty tzw. niskonakładowe a w założonym budżecie znajdziesz wiele modeli praktycznie wszystkich obecnych na rynku marek.
Pozdrawiam
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 39:13
- Życiówka w maratonie: 3:17:46
Ja biegam już trzeci sezon w NB 870 i uważam , że są bardzo dobre. Przy ich doborze skorzystałem przy pierwszym zakupie.
A prawda , że i asicsy źle dobrane nie będą wygodne.
Też sugeruję odpowiedni dobór w sklepie, tylko musisz powiedzieć, że dopiero zaczynasz bieganie i nie chcesz przepłacać, na pewno coś dobiorą i będziesz zadowolony.
Ale wszystko zależy od tego jak dużo chcesz biegać, bo im więcej tym większą uwagę trzeba przywiązać do odpowiedniego obuwia.
A prawda , że i asicsy źle dobrane nie będą wygodne.
Też sugeruję odpowiedni dobór w sklepie, tylko musisz powiedzieć, że dopiero zaczynasz bieganie i nie chcesz przepłacać, na pewno coś dobiorą i będziesz zadowolony.
Ale wszystko zależy od tego jak dużo chcesz biegać, bo im więcej tym większą uwagę trzeba przywiązać do odpowiedniego obuwia.
- Andrew1962
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 44.46
http://www.ergo-sklep.pl/dobor-butow-w- ... a-bieganie
Masz na filmie przykład jak to robią w stolicy
Masz na filmie przykład jak to robią w stolicy