Komentarz do artykułu Nike Free 2015, ile wielkanocnych kurczaków wejdzie do buta? [KONKURS]

Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Jako pierwsza poprawnie odpowiedziała Ewelina Bogacka, zaraz będzie film z rozwiązaniem.
PKO
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

lebron
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak43.51
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Panie Adamie ja myślę że odpowiedz na konkurs jest "1" Pytanie brzmiało ile kurczaków wejdzie na filmie.Na filmie pan włożył tylko jednego kurczaka...
Bob1991
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 49 min

Nieprzeczytany post

W związku, iż jest to mój pierwszy post na forum chciałbym wszystkich serdecznie powitać. Po pierwsze: Bieganie.pl jest super, macie fajne i ciekawe artykuły i jedne z najlepszych konkursów w sieci, z super nagrodami, ale po drugie macie także chyba najgorszy sposób ich rozwiązywania. Prawie każdy wasz konkurs po rozwiązaniu kończy się dziwnymi komentarzami na forum, a to za sprawą złego regulaminu (jego braku) czy źle określonych zasad. Dlaczego nie zrobicie tego najprościej jak się da: poprawna odpowiedź wygrywa, jeśli są co najmniej dwie poprawne odpowiedzi - robimy filmik z losowaniem. Czemu zawsze wygrywa najszybszy - to promuje ludzi siedzących przed kompem i czekających na konkurs. Teraz też tak było. Już prawie było dobrze z wyborem zwycięzcy - wystarczyło rozlosować buty wśród poprawnych odpowiedzi, no to znowu wymyśliliście, że wygra osoba, która będzie ślęczeć przed kompem i pierwsza odezwie się na maila. Pomijam fakt, że do butów zmieściło się co najwyżej 22 kurczaki, reszta była poza butem. Poza tym - losowanie nagród wśród poprawnych odpowiedzi - wykluczyłoby chociażby posądzenia o to, że znając odpowiedzi specjalnie poukładaliście więcej kurczaków celem manipulowania wynikami - to tylko przykład, nie ma się co obrażać :-). Przemyślcie rozwiązywanie konkursów za pomocą losowania wśród poprawnych odpowiedzi - myślę, że większość uczestników waszych konkursów myśli tak samo i będzie to najbardziej sprawiedliwe. Tak na marginesie - moja odpowiedź byłaby zła nawet przy 22 kurczakach i i tak bym nie wygrał, a piszę to bo zawsze są jakieś nieścisłości w rozwiązaniach waszych konkursów. I nawet jeśli nic nie zmienicie w regulaminach to i tak będę dalej brał w nich udział, bo macie świetne nagrody. Pozdrawiam wszystkich.
Chuck Finley
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 48:16

Nieprzeczytany post

Eh kurcze, a ja obstawiałem 26 :) Gratulacje!
mati1886
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Gratuluję zwyciężczyni, gdybym wszedł na pocztę godzinkę wcześniej ;/.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

Bob1991 pisze:W związku, iż jest to mój pierwszy post na forum chciałbym wszystkich serdecznie powitać. Po pierwsze: Bieganie.pl jest super, macie fajne i ciekawe artykuły i jedne z najlepszych konkursów w sieci, z super nagrodami, ale po drugie macie także chyba najgorszy sposób ich rozwiązywania. Prawie każdy wasz konkurs po rozwiązaniu kończy się dziwnymi komentarzami na forum, a to za sprawą złego regulaminu (jego braku) czy źle określonych zasad. Dlaczego nie zrobicie tego najprościej jak się da: poprawna odpowiedź wygrywa, jeśli są co najmniej dwie poprawne odpowiedzi - robimy filmik z losowaniem.
Dziękujemy za pochwały. Chciałbym jednak odnieść się do kwestii rozwiązywania konkursów. U nas żadnym etapie nigdy nie ma losowania. Po pierwsze, może to być uznane za gry losowe (hazard) a my nie mamy do tego uprawień. Po drugie - jesteśmy jednak portalem internetowym i nie wiem dlaczego nie mielibyśmy promować "siedzenia przy komputerze". Chociaż zwyciężczyni akurat wysłała odpowiedź ze swojego telefonu.
Tak więc losowania nigdy nie będziemy robić. Fakt jest też taki, że większość konkursów jakie są u nas organizowane są rozgrywane w oparciu o podanie jakiegoś wyniku z zawodów, co praktycznie i tak jest losowe. Oto typowy przykłład, gdzie trzeba było wytypować czas zwycięzcy Maratonu w Dubaju: http://bieganie.pl/?show=1&cat=11&id=7413
Jest oczywiste, że wytypowanie co do sekundy to i tak jest praktycznie losowość.
Bob1991
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 49 min

Nieprzeczytany post

Trochę tak podejrzewałem, że to może mieć coś wspólnego z traktowaniem jako hazard, ale spróbować warto - zawsze zwiększa to szanse dla kilku osób na wygraną. Jesteście portalem internetowym, ale o bieganiu i powinniście promować bieganie, a nie siedzenie przed komputerem :-) żeby jak najszybciej wysłać odpowiedź - gdzieś tam udowodniono, że siedzenie jest najbardziej niezdrową formą bezruchu. Czas zwycięzcy maratonu w Dubaju, jak również konkursu o czas środkowego zawodnika w półmaratonie - wytypowałem z różnicą kilku sekund, więc rozumiem o co chodzi. Pozdrawiam i czekam na kolejne konkursy.
Scenic
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Tak na prawdę szanse na wygraną są bardzo małe i należy traktować to jako zabawę.

Gdybym typował dwa kurczaki więcej to może szanse na wygraną by wzrosły.

Gratulacje dla zwyciężczyni.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ