Komentarz do artykułu Nike Free 2015, ile wielkanocnych kurczaków wejdzie do buta? [KONKURS]
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Jako pierwsza poprawnie odpowiedziała Ewelina Bogacka, zaraz będzie film z rozwiązaniem.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Jest film z rozwiązaniem:
http://www.bieganie.pl/?show=1&cat=20&id=7639
http://www.bieganie.pl/?show=1&cat=20&id=7639
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 49 min
- Życiówka w maratonie: brak
W związku, iż jest to mój pierwszy post na forum chciałbym wszystkich serdecznie powitać. Po pierwsze: Bieganie.pl jest super, macie fajne i ciekawe artykuły i jedne z najlepszych konkursów w sieci, z super nagrodami, ale po drugie macie także chyba najgorszy sposób ich rozwiązywania. Prawie każdy wasz konkurs po rozwiązaniu kończy się dziwnymi komentarzami na forum, a to za sprawą złego regulaminu (jego braku) czy źle określonych zasad. Dlaczego nie zrobicie tego najprościej jak się da: poprawna odpowiedź wygrywa, jeśli są co najmniej dwie poprawne odpowiedzi - robimy filmik z losowaniem. Czemu zawsze wygrywa najszybszy - to promuje ludzi siedzących przed kompem i czekających na konkurs. Teraz też tak było. Już prawie było dobrze z wyborem zwycięzcy - wystarczyło rozlosować buty wśród poprawnych odpowiedzi, no to znowu wymyśliliście, że wygra osoba, która będzie ślęczeć przed kompem i pierwsza odezwie się na maila. Pomijam fakt, że do butów zmieściło się co najwyżej 22 kurczaki, reszta była poza butem. Poza tym - losowanie nagród wśród poprawnych odpowiedzi - wykluczyłoby chociażby posądzenia o to, że znając odpowiedzi specjalnie poukładaliście więcej kurczaków celem manipulowania wynikami - to tylko przykład, nie ma się co obrażać :-). Przemyślcie rozwiązywanie konkursów za pomocą losowania wśród poprawnych odpowiedzi - myślę, że większość uczestników waszych konkursów myśli tak samo i będzie to najbardziej sprawiedliwe. Tak na marginesie - moja odpowiedź byłaby zła nawet przy 22 kurczakach i i tak bym nie wygrał, a piszę to bo zawsze są jakieś nieścisłości w rozwiązaniach waszych konkursów. I nawet jeśli nic nie zmienicie w regulaminach to i tak będę dalej brał w nich udział, bo macie świetne nagrody. Pozdrawiam wszystkich.
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 48:16
Eh kurcze, a ja obstawiałem 26 :) Gratulacje!
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Dziękujemy za pochwały. Chciałbym jednak odnieść się do kwestii rozwiązywania konkursów. U nas żadnym etapie nigdy nie ma losowania. Po pierwsze, może to być uznane za gry losowe (hazard) a my nie mamy do tego uprawień. Po drugie - jesteśmy jednak portalem internetowym i nie wiem dlaczego nie mielibyśmy promować "siedzenia przy komputerze". Chociaż zwyciężczyni akurat wysłała odpowiedź ze swojego telefonu.Bob1991 pisze:W związku, iż jest to mój pierwszy post na forum chciałbym wszystkich serdecznie powitać. Po pierwsze: Bieganie.pl jest super, macie fajne i ciekawe artykuły i jedne z najlepszych konkursów w sieci, z super nagrodami, ale po drugie macie także chyba najgorszy sposób ich rozwiązywania. Prawie każdy wasz konkurs po rozwiązaniu kończy się dziwnymi komentarzami na forum, a to za sprawą złego regulaminu (jego braku) czy źle określonych zasad. Dlaczego nie zrobicie tego najprościej jak się da: poprawna odpowiedź wygrywa, jeśli są co najmniej dwie poprawne odpowiedzi - robimy filmik z losowaniem.
Tak więc losowania nigdy nie będziemy robić. Fakt jest też taki, że większość konkursów jakie są u nas organizowane są rozgrywane w oparciu o podanie jakiegoś wyniku z zawodów, co praktycznie i tak jest losowe. Oto typowy przykłład, gdzie trzeba było wytypować czas zwycięzcy Maratonu w Dubaju: http://bieganie.pl/?show=1&cat=11&id=7413
Jest oczywiste, że wytypowanie co do sekundy to i tak jest praktycznie losowość.
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 49 min
Trochę tak podejrzewałem, że to może mieć coś wspólnego z traktowaniem jako hazard, ale spróbować warto - zawsze zwiększa to szanse dla kilku osób na wygraną. Jesteście portalem internetowym, ale o bieganiu i powinniście promować bieganie, a nie siedzenie przed komputerem :-) żeby jak najszybciej wysłać odpowiedź - gdzieś tam udowodniono, że siedzenie jest najbardziej niezdrową formą bezruchu. Czas zwycięzcy maratonu w Dubaju, jak również konkursu o czas środkowego zawodnika w półmaratonie - wytypowałem z różnicą kilku sekund, więc rozumiem o co chodzi. Pozdrawiam i czekam na kolejne konkursy.