Salomon X-tour

ppp_ppp
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam,

mam możliwość kupić buty http://www.salomon.com/pl/product/x-tour.html w okazyjnej cenie. Czy ktoś z użytkowników miał okazję ich używać? Obecnie biegam w około 70% po kostce, asfalcie i w 30% po ścieżkach leśnych. Czy bieżnik w tym bucie będzie mocno się ścierał na podłożu asfaltowym? Jeśli macie inne spostrzeżenia dotyczące tego obuwia to też byłbym wdzięczny :hej:
PKO
Awatar użytkownika
wysek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32:34
Życiówka w maratonie: 2:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

ppp_ppp pisze:Witam,

mam możliwość kupić buty http://www.salomon.com/pl/product/x-tour.html w okazyjnej cenie. Czy ktoś z użytkowników miał okazję ich używać? Obecnie biegam w około 70% po kostce, asfalcie i w 30% po ścieżkach leśnych. Czy bieżnik w tym bucie będzie mocno się ścierał na podłożu asfaltowym? Jeśli macie inne spostrzeżenia dotyczące tego obuwia to też byłbym wdzięczny :hej:
Nie polecam Ci tych butów. To są buty do biegania w terenie, a Ty biegasz głównie po twardym. Czego nie zalecam butów terenowych do biegania po kostce czy asfalcie? Są sztywniejsze, mają mniejszą amortyzację, a poza tym podeszwa szybko się zużyje i but straci swoje właściwości.
Obrazek
Biegacz, bloger, trener biegania
Awatar użytkownika
WojtekM
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

wysek pisze:To są buty do biegania w terenie, a Ty biegasz głównie po twardym.
to akurat buty z grupy city trail. Salomon robi je do biegania po mieście i po ścieżkach parkowych.
Go Hard Or Go Home
Awatar użytkownika
wysek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32:34
Życiówka w maratonie: 2:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

WojtekM pisze:
to akurat buty z grupy city trail. Salomon robi je do biegania po mieście i po ścieżkach parkowych.
Jasne. Ale bieżnik ewidentnie pokazuje, że te buty nie są przyjacielem asfaltu/kostki brukowej.

Obrazek
Obrazek
Biegacz, bloger, trener biegania
Awatar użytkownika
herson
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

WojtekM pisze:
no błagam, to teraz oprócz trailówek, startówek, zwykłych treningowych, żelazek, minimali, mamy jeszcze grupę city trail??
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

herson, nie od dziś, nie jest to żaden nowy wynalazek. od kilku lat przynajmniej wielu producentów oferje buty tzw. door-to-trail, które mają dawac radę w łatwych terenie oraz na asfalcie, takie hybrydy - to się często zdarza szczególnie miastowym jak ja, że musimy do terenu dobiec po twardym, albo na jednym treningu występuje i to, i to.
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
WojtekM
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

s-lab, mountain trail i city trail
http://www.salomon.com/pl/range/trail-r ... twear.html
Go Hard Or Go Home
alfa12
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 34:32

Nieprzeczytany post

Qba Krause pisze:herson, nie od dziś, nie jest to żaden nowy wynalazek. od kilku lat przynajmniej wielu producentów oferje buty tzw. door-to-trail, które mają dawac radę w łatwych terenie oraz na asfalcie, takie hybrydy - to się często zdarza szczególnie miastowym jak ja, że musimy do terenu dobiec po twardym, albo na jednym treningu występuje i to, i to.
a jakie buty poleciłbyś w tym segmencie? Tylko nie minimalistyczne;)
5km - 16:48
10km - 34:32
półmaraton - 1:19:34
Awatar użytkownika
herson
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Qba Krause pisze:herson, nie od dziś, nie jest to żaden nowy wynalazek. od kilku lat przynajmniej wielu producentów oferje buty tzw. door-to-trail, które mają dawac radę w łatwych terenie oraz na asfalcie, takie hybrydy - to się często zdarza szczególnie miastowym jak ja, że musimy do terenu dobiec po twardym, albo na jednym treningu występuje i to, i to.
Qba, a Ty teraz lobby producentów butów reprezentujesz?
Czytając to co napisałeś, początkujący i nieświadomy niczego biegacz, pomyśli zaraz, że na każdy typ nawierzchni, musi mieć inne buty, a na trening w odległym 2km lesie, do plecaka będzie musiał wrzucać drugą parę specjalnych lub choć trochę specjalnych butów.
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

reprezentuję siebie.

po prostu wyjaśniam, że nie jest to żadna nowość, taka grupa butów jest od dawna na rynku.

oczywiście, że w łatwym terenie można biegać w butach "asfaltowych". oczywiście, że po asfalcie można biegać w niektórych trailówkach. a jak ktoś biega zawsze po swoim ulubionym lesie, do którego musi dobiec asfaltem, to taki hybrydowy but będzie idealny.

alfa - mam małe doświadczenie z tego rodzaju butami, na nodze miałem zaledwie kilka modeli.
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Centrum Biegowe ERGO
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Salomon ogólnie robi buty terenowe, a spośród nich najmniej terenowe to właśnie "door to trail", do nich właśnie należy X-tour. Czyli takie do asfaltowego dobiegu do pobliskiego lasku, pół na pół. Z tym konkretnie modelem nie miałem osobiście do czynienia.
Centrum Biegowe ERGO
www.ergo-sklep.pl
al. Jana Pawła II 61, Warszawa
Awatar użytkownika
LoveBeer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34.00
Kontakt:

Nieprzeczytany post

gdybym ja mial biegac TYLKO 30% po sciezkach w lesie itp i AZ 70% po asfalcie, ale miec do tego tylko jedna pare butow to i tak napewno wolabym wybrac takie city traile niz asfaltowki - szczegolnie ze grupa city trail (czy generalnie buty tego segmentu) wcale nie zamulaja po asfalcie, a juz napewno nie zamulaja bardziej niz jakies tanie asfaltowki z duza amortyzacja. czyli po asfalcie dobrze, na sciezkach super. a niech spadnie deszcz, snieg i asfaltowka polegnie z kretesem nawet na prostej lesnej sciezce - pewno ze da sie w lysej asfaltowce wleciec na rysy a biegac w blocie po kostki, ale chyba nie o to tutaj chodzi.

moja opinia - bierz kolego smialo te buty, beda ok !
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ