Komentarz do artykułu Koszulki termoaktywne na jesień i zimę [TEST]

Crazyfly
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

3. Wełna z merynosów
Co do Smartwoola - producent moj bład.
Ale wracajac do welny, jasne jest ze uzywamy jej w zimie, to jest indywidualna sprawa od kiedy jej uzywac,
jak dopiero gdzies od -5 /
kolejna zasada - w zimie bielizna musi byc dopasowana, lepiej niz latem - szczegolnie koszulka
Jesli masz mokra szmate - to moze jednak byles za cieplo ubrany,
No problem tez polega na tym, ze co z tego jak masz super koszulke a 2 wartstwe slabo oddychajaca juz nie wspomne o kurtce jesli ktos lubi uzywac.
I nie bede ukrywał ze dobranie dobrego kompletu na zime ( mam na mysli minusowe temperatury) osobiscie zajelo mi troche czasu - zanim znalazlem optymalny zestaw. Wg mnie najslabszym ogniwem jest 3 cia warstwa jesli jest konieczna.
Czasem wystarczy ze masz za gruba czapke i spocisz sie jak mops, nie pomoga zadne merynosy, brubecki i inne.
pzdr
andrzej/gdy

1316km/2012 ( 400 km boso)
1420 km/2013( 350 km boso)
42,195 3H58' na bosaka po plazy ( 2014)
66 km B7D Krynica 9:58
65 km TUT ( Trójmiejski ULTRA Trail ) 8:41
65 km B7D Krynica 9:21
Run for Fun - Gdynia No.1
PKO
Awatar użytkownika
Nessi
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 47,48
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Mała uwaga z naszej strony do tego testu.
Zastosowany materiał w naszej koszulce to w większości Poliamid, i to fakt, że schnie on troszkę dłużej niż poliester, ale ma 2 ważne zalety, jest o wiele przyjemniejszy dla skóry oraz nie trzyma się go zapach, tak jak to czasem ma miejsce przy polipropylenie. Pracujemy nad odpowiednimi proporcjami by zwiększyć odprowadzanie wilgoci, ale też chcemy zachować delikatność i brak uczucia sztuczności.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ