Petzl Myo RXP vs Mactronic Epic - czy ktoś je porównywał?
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 45,44
- Życiówka w maratonie: brak
No to ja nie wiem jak to jest z tym epic'iem, bo po kilkunastu godzinach (po kilku treningach) świeci na tyle komfortowo, że nie ma żadnego dyskomfortu. Wręcz przeciwnie ma się wrażenie, że świeci cały czas tak samo. No ale oczywiście to jest względne i pewnie byłaby różnica jakby porównać moc świecenia na świeżych bateriach. Tak czy inaczej jak ktoś się zastanawia nad tą lampką do trekingu oraz biegania to mogę polecić, sprawdzona w boju, w deszczu i na ponad dwudziestostopniowym mrozie.
- harti
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
potwierdzam, spadek mocy jest bardzo nieznaczny, nie zmieniałem baterii..f.lamer pisze:KomPot pisze:(tryb 100% świecenia)
na moje oko to harti zapasowych baterii by nie potrzebował (jak poczuje że mu za ciemno to zawsze może przełączyć w mocniejszy tryb). no, ale kto zabroni bogatemu testować?![]()
na zawody (nocne ultra 100 km w Puszczy Kampinoskiej) wezmę na wszelki wypadek baterie na zmianę, ale myślę że dam radę biec przez 6h (start jest o północy) na jednych bateriach w trybie 6...
6-tka spokojnie wystarcza, choć warunki są dość trudne, to jest jednak gęsty las, do tego 2 razy ostatnio miałem konkretną mgłę...
-
- Dyskutant
Witam.
Jestem posiadaczem od ponad roku Petzla i używałem jej w różny sposób.Mactronica niestety nie miałem przyjemności testować jednak po przeczytaniu tego testu(http://www.testyoutdoorowe.pl/testy-2/l ... mega-test/) jedno wiem na pewno:TYLKO PETZL!
Jestem posiadaczem od ponad roku Petzla i używałem jej w różny sposób.Mactronica niestety nie miałem przyjemności testować jednak po przeczytaniu tego testu(http://www.testyoutdoorowe.pl/testy-2/l ... mega-test/) jedno wiem na pewno:TYLKO PETZL!
-
- Dyskutant
Sorki tutaj poprawny link-http://www.testyoutdoorowe.pl/testy-2/l ... mega-test/
Nie jestem wyznawcą kultu Petzla tylko miałem też latarkę Mactronica i różnice w jakości wykonania i funkcjonalności były widoczne na korzyść Petzla.Nie upieram się że akurat Epic jest do niczego ale w owym teście autor ujawnia małe niedociągnięcia techniczne (regulacja kąta,wykonanie i obsługa dyfuzora) a to właśnie drobne szczegóły wpływają na ogólną ocenę.Co prawda test jest sprzed prawie dwóch lat więc może Mactronic poprawił niektóre rzeczy ale i tak uważam że nie ma latarki idealnej i zawsze się ktoś znajdzie komu coś nie pasi
Nie jestem wyznawcą kultu Petzla tylko miałem też latarkę Mactronica i różnice w jakości wykonania i funkcjonalności były widoczne na korzyść Petzla.Nie upieram się że akurat Epic jest do niczego ale w owym teście autor ujawnia małe niedociągnięcia techniczne (regulacja kąta,wykonanie i obsługa dyfuzora) a to właśnie drobne szczegóły wpływają na ogólną ocenę.Co prawda test jest sprzed prawie dwóch lat więc może Mactronic poprawił niektóre rzeczy ale i tak uważam że nie ma latarki idealnej i zawsze się ktoś znajdzie komu coś nie pasi