Witam
Jestem nową osobą na tym forum i nową w środowisku biegaczy.
Chciałbym zacząć biegać w końcu w normalnych butach bo zdarzało się to w nie zbyt do tego odpowiednich.
Moje dane:
Waga: ~87kg
Wzrost: ~186cm
Stopa: 29,5cm
Typ stopu: Normal/Lekko supinująca
Podłoże do biegania: Twarde(asfalt, chodniki)
Zastanawiam się na dwoma modelami butów:
- New Balance M780BO2
- ASICS GEL-PULSE 5 ULTRA MARINE
Bardziej skłaniam się ku New Balance, ale może ktoś ma więcej do powiedzenia na temat tych modeli(sam je ma/miał). A może inny model do 200zł ???
Teraz są spore przeceny dlatego zdecydowałem się właśnie teraz na zakup takiego obuwia.
Z góry dzięki za odpowiedź.
Marcin
ASICS GEL-PULSE 5 ULTRA MARINE czy New Balance M780BO2 ???
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Nie uzywalem zadnego z podanych przez Ciebie modeli, ale Twoj wybor wydaje mi sie dobry z dosc prostego powodu - polski dystrybutor New Balance powaznie traktuje polskich klientow, mozna sie z nim skontaktowac mailem czy tez telefonicznie, wszystkie te dane podane sa na stronie www.ziemian pisze: Bardziej skłaniam się ku New Balance, ale może ktoś ma więcej do powiedzenia na temat tych modeli(sam je ma/miał). A może inny model do 200zł ???
Natomiast spolka Asics traktuje Polske jak kraj trzeciego swiata - brak jakiegokolwiek kontaktu do nich (nie do pomyslenia na rynku niemieckim, holenderskim czy rosyjskim). Oba wskazane przez Ciebie modele sa pewnie zblizonej jakosci, wiec skoro u Asicsa jest niskiej jakosci obsluga klienta, model "dajcie kase i spadac" (usilowalem sie kiedys z nimi skontaktowac, w zwiazku z pewnymi problemami z butami, nie udalo mi sie...) - to dlaczego nie zostawic pieniedzy jednak w New Balance, ktory przyzwoicie podchodzi do kwestii consumer care?