Poszukuję butków do biegania zaawansowanego , po asfalcie biegam 3x w tyg. po 10 - 10 - 15 km. Chce 300 zl dać max na buty.Posiadam ASICS GEL FLASHPOINT WHITE GRN SS14 , ale muszę oddać na gwarancje bo w lewym bucie pękła siatka

Powiem Ci tak kolego nie jest to zaktualizowane tyle Ci powiem mój czas na 10 km to 47 - 50 min , a to jest życiówka na trasie atestowanej i wyszło 52 min i tak jest wpisane ale przeczytaj tytuł wątku a później pisz. Pozdtawiampitgw pisze:Nie bierz tego zbytnio do siebie kolego, ale pisząc o sobie jako o zaawansowanym, mając czas na 10 km - 52 min.... Pozdrawiam
Takim tonem to pomocy na pewno nie uzyskasz. Wprowadzasz ludzi w błąd - w rezultacie zaawansowani wchodzący w Twój wątek się irytują, a ludzie na Twoim realnym poziomie tutaj nie zajrzą. Żeby nie być gołosłownym: zaawansowani biegacze (dla mnie mocno poniżej 40 minut na 10km i HM w granicach 1:30 i niżej) często szukają już butów treningowo-startowych lub w ogóle startówek - Ty z takich butów nie wyniesiesz niczego poza irytacją bo taka startówka rozwali Ci się sporo szybciej niż normalne buty. Kup coś w stylu Asics Pulse albo Nike Lunarglide i będzie ok.Szybki90 pisze:Powiem Ci tak kolego nie jest to zaktualizowane tyle Ci powiem mój czas na 10 km to 47 - 50 min , a to jest życiówka na trasie atestowanej i wyszło 52 min i tak jest wpisane ale przeczytaj tytuł wątku a później pisz. Pozdtawiampitgw pisze:Nie bierz tego zbytnio do siebie kolego, ale pisząc o sobie jako o zaawansowanym, mając czas na 10 km - 52 min.... Pozdrawiam
Kolego temat wątku inny skończ. POZDRAWIAMQba Krause pisze:to nadal nie jest żaden zaawansowany poziom, nie wprowadzaj forumowiczów w błąd. zaawansowany biegacz ma na dychę grubo poniżej 40 minut.
trochę pokory kolego.
marek84 pisze:Takim tonem to pomocy na pewno nie uzyskasz. Wprowadzasz ludzi w błąd - w rezultacie zaawansowani wchodzący w Twój wątek się irytują, a ludzie na Twoim realnym poziomie tutaj nie zajrzą. Żeby nie być gołosłownym: zaawansowani biegacze (dla mnie mocno poniżej 40 minut na 10km i HM w granicach 1:30 i niżej) często szukają już butów treningowo-startowych lub w ogóle startówek - Ty z takich butów nie wyniesiesz niczego poza irytacją bo taka startówka rozwali Ci się sporo szybciej niż normalne buty. Kup coś w stylu Asics Pulse albo Nike Lunarglide i będzie ok.Szybki90 pisze:Powiem Ci tak kolego nie jest to zaktualizowane tyle Ci powiem mój czas na 10 km to 47 - 50 min , a to jest życiówka na trasie atestowanej i wyszło 52 min i tak jest wpisane ale przeczytaj tytuł wątku a później pisz. Pozdtawiampitgw pisze:Nie bierz tego zbytnio do siebie kolego, ale pisząc o sobie jako o zaawansowanym, mając czas na 10 km - 52 min.... Pozdrawiam
PS I nabądź trochę pokory, bo przykładowo ja w tym roku mam nabiegane sporo więcej od Ciebie, startując na zawodach "dla picu" życiówki mam sporo lepsze i daleko mi do nazywania się "zaawansowanym". Póki co uważam się za średniego amatora. Jak zejdę na 10km w okolice 39-40 minut i HM poniżej 1:30 to uznam się za zaawansowanego amatora. A po kolejnych minutach w dół za zaawansowanego biegacza. Tobie proponuję podobnie.
Jako jedyny zrozumiałeś o co mi chodzi tylko też nie chodzi mi o startówki itd. bo to nie ten poziom. Robie po 30 km tygodniowo.pit78 pisze:asics hyperspeed 6
ale dobre są tez ekiden 50 - onegdaj nabiegałem w nich 41 minut w Trzebnicy