Witam
Przymierzam się do zakupu nowego pulsometru, uprzejmie proszę o opinie (najlepiej użytkowników :P) który wybrać, wszystkie za i przeciw mile widziane :P
Cena mniej więcej podobna więc nie to jest najważniejsze, jeśli chodzi o wygląd to tez nie ma to dla mnie znaczenia ma po prostu dobrze działać i nie gubić zasięgu.
Waham się pomiędzy tymi modelami :
Sigma PC 15.11 vs Beurer Pm 26
Z góry bardzo dziękuję za wszystkie opinie
Pozdrawiam
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Co rozumiesz przez gubienie zasięgu? Te pulsometry nie mają przecież odbiornika GPS...MP1984 pisze:nie gubić zasięgu.
Waham się pomiędzy tymi modelami :
-
- Rozgrzewający Się
Kupiłem miesiąc temu pulsometr w Lidlu i pokazywał puls mniej więcej co 30-60 sekund po czym się jakby zawieszał i pokazywał jeden puls nawet podczas przerwy w bieganiu (wydaje mi się że gubił zasięg) dlatego go zwróciłem i rozglądam się za nowym, który będzie pokazywał puls w sposób "ciągły" a nie jak poprzednik aktualizował co jakiś czas (w sumie to do końca nie wiedziałem czy on tak po prostu ma czy był wadliwy)
-
- Rozgrzewający Się
Może komuś się przyda moja opinia na temat zakupionego przeze mnie NOWEGO PULSOMETRU :P
Wybór padł na Sigma PC 15.11. Porównałem oba pulsometry wizualnie i zdecydowanie lepiej w tym zestawieniu wypada Sigma, po prostu jest ładniejsza i można ją również wykorzystać jako zwykły zegarek. Jeśli chodzi o funkcję to na moje potrzeby (do amatorskiego biegania) jest wystarczający. Obsługa jest bardzo prosta i przejrzysta. Puls mierzony dokładnie, pasek na klatkę wygodny przed użytkowaniem warto zwilżyć troszeczkę pasek w miejscu czujników jak i klatkę aby szybciej złapał sygnał pulsometr. Na dzień dzisiejszy (po trzech treningach z pulsometrem) nie mam mu nic do zarzucenia jestem zadowolonym użytkownikiem polsometru SIGMA PC 15.11.
Gwarancję na pulsometr jest 2 lata więc tyle czasu głowę mam spokojną
Wybór padł na Sigma PC 15.11. Porównałem oba pulsometry wizualnie i zdecydowanie lepiej w tym zestawieniu wypada Sigma, po prostu jest ładniejsza i można ją również wykorzystać jako zwykły zegarek. Jeśli chodzi o funkcję to na moje potrzeby (do amatorskiego biegania) jest wystarczający. Obsługa jest bardzo prosta i przejrzysta. Puls mierzony dokładnie, pasek na klatkę wygodny przed użytkowaniem warto zwilżyć troszeczkę pasek w miejscu czujników jak i klatkę aby szybciej złapał sygnał pulsometr. Na dzień dzisiejszy (po trzech treningach z pulsometrem) nie mam mu nic do zarzucenia jestem zadowolonym użytkownikiem polsometru SIGMA PC 15.11.
Gwarancję na pulsometr jest 2 lata więc tyle czasu głowę mam spokojną