Decathlonowej nie używalem, z tanich skusiłem sie kiedyś na lidlową, ale jako jedyna, obciera mi sutki - zdarzyło się, że nawet do krwi, podczas wybieganiarunning321 pisze:Witam was. Dwa moje pytania:
1. Kupował ktoś te najtańsze koszulki do biegania z decathlonu są chyba po 20zł. W sklepie były one związane kawałkiem materiału. Czy są to jakieś gorzej zrobione sztuki, czy jednak krój i cała reszta jest jak najbardziej dobra?
2. Kiedy można w sklepach wychaczyć najtaniej kurtki do biegania? Macie może jakieś swoje sprawdzone firmy, bądź modele tych kurtek? Czy można mieć kurtkę do biegania na zimę i kurtkę do biegania przeciwdeszczową na jesień w jednej kurtce? Czy jednak muszę kupić dwie kurtki, bo w tej na zimę może być za gorąco na jesieni?
Subiektywnie najlepsze wg mnie to Newline ( mam kilka, w tym 2-3 kupione w 2001, oprócz lekkich zaciągnięć na jednej z nich, cały czas wyglądają tak samo i zachowują swoje pierwotne właściwości ), starsze kolekcje NB, techniczne Merrella z 2013r. ( obecnie nie wiem czy są oferowane w Polsce ) i Mizuno. Do pozostałych marek mam większe lub mniejsze zastrzeżenia.
Kurtka, wiatrówka Newline ( kilkuletnia ma lepsze właściwości i jest lepsza jakościowo, niż kupiona z konieczności na wyjeździe rok temu Nike )
Zimowa - tylko Dobsom R-90 Winter, ale tylko poniżej -5 stopni, gdy jest cieplej, osobiście jest mi za gorąco i korzystam z zestawu koszulka z krótki, koszulka z długim + wiatrówka ( bluzę mam jedną i nie miałem jej na sobie od dwóch lat )