Kalenji -czy to skarpetki uciskowe czy kompresory ?

Staszek60
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 01:05:25
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Kolega w tamtym roku kupił sobie parę skarpetek Kalenji. Ale na pierwszym ( i jedynym w nich ) treningu stwierdził ze strasznie go cisną w łydki, nie mógł biegać dopóki nie opuścił ich na kostki. A że powiedziałem mu iż zamierzał kupić właśnie kompresory to po prostu dał mi je . Mają napis KANERGY po jednej stronie a po drugiej SUPPORTIV . Rozmiar wypisany na stopie 39-42 . Czy to klasyczne kompresory czy skarpetki uciskowe ? Na pewno zakupię w październiku CEPy jako drugą parę .
PKO
Awatar użytkownika
wysek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32:34
Życiówka w maratonie: 2:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Staszek60 pisze:Kolega w tamtym roku kupił sobie parę skarpetek Kalenji. Ale na pierwszym ( i jedynym w nich ) treningu stwierdził ze strasznie go cisną w łydki, nie mógł biegać dopóki nie opuścił ich na kostki. A że powiedziałem mu iż zamierzał kupić właśnie kompresory to po prostu dał mi je . Mają napis KANERGY po jednej stronie a po drugiej SUPPORTIV . Rozmiar wypisany na stopie 39-42 . Czy to klasyczne kompresory czy skarpetki uciskowe ? Na pewno zakupię w październiku CEPy jako drugą parę .
Są to skarpety pseudo kompresyjne - nie ma żadnych badań potwierdzających ich właściwości kompresyjne. Ja bym je zakwalifikował do skarpet uciskowych. Dobre na zimę żeby grzać nogę od stopy po kolano.
Obrazek
Biegacz, bloger, trener biegania
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ