Napisałem: "relatywnie" bo jak wiadomo, wszystko jest względne.
Ale niedługo opublikujemy taką matrycę pokazująca relatywną twardość wszystkich (prawie) butów biegowych dostępnych w Polsce, to zobaczysz o czym mówię, że LunarGlide, jak na but "amortyzowany" jest relatywnie twardy, ma mniej więcej taki sam poziom twardości (czy miękkości) jak NikeFree (5.0 czy 3.0, bo o dziwo, te dwa modele się pod tym względem praktycznie od siebie nie różnią)
Nike Air Zoom Pegasus 31 czy Lunarglide 6
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
- krzysztof jot
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Piszesz o LG6 ? są tak obłędnie amortyzowane wg Ciebie ?
Numer 5 tak, ale 6 są twarde i bardzo budżetowe, oglądane z bardzo bliska porażają marnoscia użytych materiałów i jakością klejenia łączenia itp. To już zdecydowanie lepiej kupić Mizzuno Wave Rider 17 - jeszcze lżejsze a lepiej amortyzowane. LG6 moim zdaniem poszły w złym kierunku, but zdecydowanie przereklamowany. Zresztą w każdej recenzji w necie pokrywają sie opinie o dość twardej pięcie w LG6.
Czekam na Elite Zoom 7 - już niedługo, lżejsze od P31 i powinny być fajne buciki.
Numer 5 tak, ale 6 są twarde i bardzo budżetowe, oglądane z bardzo bliska porażają marnoscia użytych materiałów i jakością klejenia łączenia itp. To już zdecydowanie lepiej kupić Mizzuno Wave Rider 17 - jeszcze lżejsze a lepiej amortyzowane. LG6 moim zdaniem poszły w złym kierunku, but zdecydowanie przereklamowany. Zresztą w każdej recenzji w necie pokrywają sie opinie o dość twardej pięcie w LG6.
Czekam na Elite Zoom 7 - już niedługo, lżejsze od P31 i powinny być fajne buciki.
- TadX
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Ja do swojej pronacji mam Lunarki, na zimę z Shieldem. Jak do tej pory wszystko ok i nawet bym chciał wersję bez Shielda
. Teraz mam (niestety) 68kg, 174cm
.

-
- Rozgrzewający Się
- Kontakt:
Zgadzam się z osoba wyżej co do butów. Tez w nich biegam .
- mow_mi_stefan
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka w maratonie: 4:09
W serwisie RunningShoesGuru LG6 tez dostał b. dobrą ocenę. Lepszą od LG5.
Osobiście muszę przyznać, że oceny butów wg tego serwisu pokrywają się z moimi odczuciami (dotyczy to LG5 - dla mnie za miękkie, Wave Inspire 10 i GT 2000-2)
Osobiście muszę przyznać, że oceny butów wg tego serwisu pokrywają się z moimi odczuciami (dotyczy to LG5 - dla mnie za miękkie, Wave Inspire 10 i GT 2000-2)
czuj duch, Paweł
10km 42:57, HM 1:35:12, M 3:27:56
BLOG :: Komentarze
10km 42:57, HM 1:35:12, M 3:27:56
BLOG :: Komentarze