Nike Zoom Fly mają jakieś funkcje stabilizujące dla pronatorów (Dynamic Support). są one dla mnie totalnie zbyteczne.
przymierzałem je w sklepie i nic nie wyczułem, żeby mi coś w podeszwie przeszkadzało.
mam jednak pytanie - czy ktoś z biegaczy neutralnych biega w tych butach? da się wyczuć po dłuższym biegu, że jest jakaś 'wstawka' dla pronatorów, która przeszkadza?
generalnie Nike Zoom Fly mi zapasowały. wychodzą tylko trochę mniejsze niż inne Nike, które do tej pory przymierzałem. martwię się tylko czy jakieś elementy stabilizujące nie będą przeszkadzały.
Nike Zoom Fly
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:10
- Życiówka w maratonie: 3:08
Po porażce z Pumami Faas 500v3 mocno zastanawiam sie na tym modelem.
Z tego co wyczytałem wsparcie w tym bucie jest bardzo delikatne, nieodczuwalne, mniejsze niż w modelu lunarglide 5 a tam w ogóle tego nie czuć.
Tez mam stopę neutralna, nawet lekko spinujsca ale kusi mnie ten but.
Fajna sprawa jest to ze przy niskim profilu w części śródstopia wcisnęli poduszkę powietrzna a nie jak przeważnie pod piętą.
Dobre jak ktoś biega ze śródstopia.
Ciekawią mnie opinie tych którzy w nich latają.
Z tego co wyczytałem wsparcie w tym bucie jest bardzo delikatne, nieodczuwalne, mniejsze niż w modelu lunarglide 5 a tam w ogóle tego nie czuć.
Tez mam stopę neutralna, nawet lekko spinujsca ale kusi mnie ten but.
Fajna sprawa jest to ze przy niskim profilu w części śródstopia wcisnęli poduszkę powietrzna a nie jak przeważnie pod piętą.
Dobre jak ktoś biega ze śródstopia.
Ciekawią mnie opinie tych którzy w nich latają.
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 38:18
- Życiówka w maratonie: 3:18:55
Na tym forum raczej takiej osoby nie znajdziesz... Większość nie odrywa stóp powyżej 50cmMaario78 pisze:Ciekawią mnie opinie tych którzy w nich latają.

-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 49:19
- Życiówka w maratonie: 4:30
Właśnie wczoraj je kupiłam ( po wcześniejszej przymiarce) i czekam na przesyłkę.
Mnie bardziej interesuje działanie poduszki pod śródstopiem. We wszystkich butach ( a przerobiłam już ich sporo ) tak ubijam tam piankę, że właściwie po 1,5 m sa już do wyrzucenia. Może ta poduszka nie będzie się tak ubijać ... Zobaczymy:)
Mnie bardziej interesuje działanie poduszki pod śródstopiem. We wszystkich butach ( a przerobiłam już ich sporo ) tak ubijam tam piankę, że właściwie po 1,5 m sa już do wyrzucenia. Może ta poduszka nie będzie się tak ubijać ... Zobaczymy:)