Smartfon z ANT+ plus monitor serca Garmin HRM

iwi1
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witajcie.

Próbuje skompletować zestaw:
Monitor pracy serca + dwukartowy (DUALSIM) smartfon.
Wybór padł na Nokia Lumia 630 (Windows Phone) lub Lenovo S750 (Android)
Niestety nigdzie nie mogę znaleźć informacji czy Lumia lub Lenovo obsługiwane są przez pasek z ANT+
oraz co dziwne nawet na stronie Garmina nie ma informacji czym się różnią czujniki HRM1 od HRM2 i HRM3

Nokia po aktualizacji do WP8.1 ma podobno obsługiwać ANT+
Co do Lenovo to żadnej informacji.

Ewentualnie jaki telefon do 1000zł i ekranem nie większym niż 4,7" będzie poprawnie obsługiwał ten pasek?

Moze ktoś się pochwali jak się sprawują w użytkowaniu takie paski z smartfonem
PKO
Kolaj
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48
Życiówka w maratonie: 4:50

Nieprzeczytany post

iwi1 pisze:Moze ktoś się pochwali jak się sprawują w użytkowaniu takie paski z smartfonem
Działają normalnie, nie za bardzo jest o czym gadać. Podłączasz, działa i tyle. Ale akurat mój tel nie spełnia podanych przez Ciebie kryterów (Galaxy S4).

Rozwiązaniem alternatywnym może być też dla Ciebie rozważenie zakupu paska z Bluetooth zamiast ANT+, wówczas będziesz miał większy wybór telefonów.
iwi1
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Kolaj pisze:Działają normalnie, nie za bardzo jest o czym gadać. Podłączasz, działa i tyle. .... zakup paska z Bluetooth zamiast ANT+
No właśnie kumpel mnie ostrzegał przed paskami z BT, że ciągle miał problemy z odczytem. tzn serce wali 150/min a pasek raz pokazuje 140 a raz 160. Na wykresach to szczególnie widać. Podobno te nowsze paski z ANT+ już są dobre.
Awatar użytkownika
sochers
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 44:15
Życiówka w maratonie: 3:48:12

Nieprzeczytany post

Mam Polara na BT pod Endo i od niedawna Garmina na Ant+ .

Różnic w odczycie nie widzę (tzn. żadnych skoków tętna, itp.). Pasek z telefonem działa spoko.

Polar na BT jest bardziej uniwersalny, tak jak @Kolaj napisał - więcej (tzn. każdy) telefon to pociągnie, zmieniasz fona, pasek zostaje.

Pasek na ANT + do telefonu raczej się nie opłaca, bo masz mniejszy wybór telefonów, a różnica np. Garmin z/bez paska nie jest równa cenie samego paska - więc teraz kupisz pasek za 250, a potem ewentualnie za rok będziesz chciał zegarek (i kupisz z paskiem, za cenę samego zegarka + 100 PLN :hej: ). No ok, jeden pasek można potem sprzedać osobno.

Ant+ mają te telefony (lista na dole)

A jak chcesz, mam do opchnięcia pasek na BT, info na PW.
BLOG: viewtopic.php?f=27&t=40946&start=435
KOMENTARZE: viewtopic.php?f=28&t=40947&start=1680

PBs: 1M - 6'09, 3000 - 12'11, 5k - 20'35, 10k - 44'15, HM - 1:47'11, M - 3:48'12
iwi1
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

A czy jest szansa żeby z Nokią Lumia 630 zadziałał pasek ANT+

Rozważam ciągle czy kupić z + czy bez, ale z + w przypadku maratonów i biegów grupowych wydaje się lepszy.

Albo znalazłem taki fon: http://www.doogee.cc/en/gb/pro_function.asp?id=140 VALENCIA DG800
Jaka jest szansa że odpali na tym Endomondo z ANT+?
Awatar użytkownika
kojer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:03

Nieprzeczytany post

iwi1 pisze:A czy jest szansa żeby z Nokią Lumia 630 zadziałał pasek ANT+
Rozważam ciągle czy kupić z + czy bez, ale z + w przypadku maratonów i biegów grupowych wydaje się lepszy.
Albo znalazłem taki fon: http://www.doogee.cc/en/gb/pro_function.asp?id=140 VALENCIA DG800
Jaka jest szansa że odpali na tym Endomondo z ANT+?
http://www.endomondo.com/features
Z Windows Phone nie zadziała, endomondo na ten system jest mocno ograniczone.
Ten drugi to o ile dobrze widzę to Android 4.4.2 ale Ant+ w opisie nie widzę, Polarowy H7 na BT Smart powinien z nim zadziałać http://www.polar.com/pl/produkty/akcesoria/nadajnik_h7
Ant+ mają Samsungi Galaxy s4, s5 i note3 (neo i lite chyba też) ale raczej w widełki cenowe się nie łapią.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ