Jestem poczatkujacym biegaczem. Chcialbym kupic sobie cos, co pozwoli mi zmierzyc jaki dystans pokonuje. Na razie jestem wyposazony w stoper, wiec wiem jak dlugo biegam. Niestety nie jest to miarodajne. Chcialem zainwestowac w licznik krokow. Znalazlem cos takiego w Lidlu:
http://www.lidl.pl/pl/home.nsf/pages/c. ... kilometrow
Nie chcialbym wydawac od poczatku krocia na sprzet do biegania, wiec startujac kupilbym cos takiego. Co o tym myslicie? Jak skuteczne jest to urzadzenie i tego typu podobne? Polecacie czy szkoda nawet tych 20zl? Dzieki za rady i odzew:)
Licznik krokow, co o nim myslicie?
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Pozdrawiam, Olek
- outsider
- Zaprawiony W Bojach
O krokomierzu było tutaj:
http://www.bieganie.home.pl/cgi-bin/iko ... topic=1017
Co sądzę?
Myślę, że tak naprawdę to stoisz przed decyzją nie o kupnie krokomierza ale jak będziesz podchodził do biegania.
To jest tak.
Wiele osób kupuje płyty czy książki ma całe kolekcje ale takich co je słuchają, co się znają na muzyce, takich co czytają książki znają się na literaturze czy jakiejś tematyce jest niewielu.
Podobnie jest z bieganiem szereg osób kupuje różne gadżety ale..... nie będę pisał bo wywołam jeszcze awanturę.
Ps. Tak za bardzo nie wiem co chcesz dzięki niemu uzyskać-objętość treningu możesz kontrolować za pomocą zegarka lub biegając tymi samymi trasami.
http://www.bieganie.home.pl/cgi-bin/iko ... topic=1017
Co sądzę?
Myślę, że tak naprawdę to stoisz przed decyzją nie o kupnie krokomierza ale jak będziesz podchodził do biegania.
To jest tak.
Wiele osób kupuje płyty czy książki ma całe kolekcje ale takich co je słuchają, co się znają na muzyce, takich co czytają książki znają się na literaturze czy jakiejś tematyce jest niewielu.
Podobnie jest z bieganiem szereg osób kupuje różne gadżety ale..... nie będę pisał bo wywołam jeszcze awanturę.
Ps. Tak za bardzo nie wiem co chcesz dzięki niemu uzyskać-objętość treningu możesz kontrolować za pomocą zegarka lub biegając tymi samymi trasami.
Nie jestem skracaczem. Biegam całą trasę, a nie kawałek. Czego życzę także innym.
-
- Rozgrzewający Się
- Kontakt:
Dzieki za link:)
Generalnie to chodzilo mi o odleglosc jaka pokonuje, ale znalazlem na forum watek o programie 'Route Ruler' i juz nie potrzebuje krokomierza.
Stoper wydal mi sie o tyle niedokladny, ze czasami bywalo tak, ze dluzsza trase pokonywalem z takim samym czasem jak krotsza, czasami na odwrot. Dziwne to bylo, dlatego chcialem miec wartosci bezwzgledne:) Dzieki za pomoc i odzew!
Generalnie to chodzilo mi o odleglosc jaka pokonuje, ale znalazlem na forum watek o programie 'Route Ruler' i juz nie potrzebuje krokomierza.
Stoper wydal mi sie o tyle niedokladny, ze czasami bywalo tak, ze dluzsza trase pokonywalem z takim samym czasem jak krotsza, czasami na odwrot. Dziwne to bylo, dlatego chcialem miec wartosci bezwzgledne:) Dzieki za pomoc i odzew!
Pozdrawiam, Olek