Awaria butów a maraton
- jabbur
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 0:38:22
- Życiówka w maratonie: 3:02:19
- Kontakt:
Drogie Bravo, poradż!
Na 10 dni przed Cracovią w moich Road Glove'ach przerwała się siatka - od zewnętrznej strony na wysokości łuku stopy, a to moje jedyne buty z jakąkolwiek amortyzacją.
I mam zagwozdkę: kupować coś nowego? Łatać doklejając łatę po zewnętrznej? Czy zostawić - przerwa ma z 2cm - z nadzieją, że nie skończę biegu w klapkach zamiast butach?
W każdym rozwiązaniu widzę więcej minusów niż plusów, a jak źle wybiorę i z tego powodu znowu odbiję się od 3h to mnie cholera weźmie.
Macie jakieś doświadczenie, który wariant minimalizuje ryzyko katastrofy?
Na 10 dni przed Cracovią w moich Road Glove'ach przerwała się siatka - od zewnętrznej strony na wysokości łuku stopy, a to moje jedyne buty z jakąkolwiek amortyzacją.
I mam zagwozdkę: kupować coś nowego? Łatać doklejając łatę po zewnętrznej? Czy zostawić - przerwa ma z 2cm - z nadzieją, że nie skończę biegu w klapkach zamiast butach?
W każdym rozwiązaniu widzę więcej minusów niż plusów, a jak źle wybiorę i z tego powodu znowu odbiję się od 3h to mnie cholera weźmie.
Macie jakieś doświadczenie, który wariant minimalizuje ryzyko katastrofy?
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 56:14
- Życiówka w maratonie: brak
a może da się zszyć tą dziurę?
- jabbur
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
- mihumor
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 36:47
- Życiówka w maratonie: 2:48:13
Kupuj nowe, jeszcze zdążysz je przetrzeć bez problemu- sporo jest czasu. Ja bym w startych rupieciach i do tego uszkodzonych nie startował.
Najszybsza kupa złomu w galaktyce
Blog: viewtopic.php?f=27&t=29814&start=345
Koment: viewtopic.php?f=28&t=29813&start=2880
Blog: viewtopic.php?f=27&t=29814&start=345
Koment: viewtopic.php?f=28&t=29813&start=2880
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 56:14
moje też odmówiły posłuszeństwa po podobnym dystansie. tak jak telefony na abonament które psują się po 2 latach od zawarcia umowy 

- 850
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 45 min
Drogi czytelniku, zawsze dystans mozesz przejechac, rowerem, autobusem lub tramwajem, metramnie proponuje gdyz w lokalizacji biegu go nie ma, nawet w planach. Jezeli porada byla pomocna to odwiedz nas jeszcze, i ni zapomnij skasowac biletu w srodkach komunikacji miejskiej, Buty dadza rade jak skorzystasz z naszej rady. Nie pozdrawiamy, redakcja.
- jabbur
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Droga redakcjo, dziękuję. Wybiorę Smoka Wawelskiego. Na oklep850 pisze:Drogi czytelniku, zawsze dystans mozesz przejechac, rowerem, autobusem lub tramwajem, metramnie proponuje gdyz w lokalizacji biegu go nie ma, nawet w planach. Jezeli porada byla pomocna to odwiedz nas jeszcze, i ni zapomnij skasowac biletu w srodkach komunikacji miejskiej, Buty dadza rade jak skorzystasz z naszej rady. Nie pozdrawiamy, redakcja.
- 850
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 45 min
Jako celebrycie to nawet przystoi:-)jabbur pisze:Droga redakcjo, dziękuję. Wybiorę Smoka Wawelskiego. Na oklep850 pisze:Drogi czytelniku, zawsze dystans mozesz przejechac, rowerem, autobusem lub tramwajem, metramnie proponuje gdyz w lokalizacji biegu go nie ma, nawet w planach. Jezeli porada byla pomocna to odwiedz nas jeszcze, i ni zapomnij skasowac biletu w srodkach komunikacji miejskiej, Buty dadza rade jak skorzystasz z naszej rady. Nie pozdrawiamy, redakcja.
- jabbur
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
No dobra, dzięki za pomocne myśli. Buty dostały łatki i wyszabrowane z innej pary wkładki, co by łatki były pod nimi (strasznie teraz daleko do ziemi, +3mm czyni jednak różnicę)
Rajd po sklepach opcją rezerwową, nie wierzę, że wyhaczę coś sensownego i w dobrej cenie czy do testu.
A swoją drogą to potwierdziło się, że Merrel w Roadach dał za mało wytrzymałą górę. Szkoda, bo to oznacza, że znowu pół roku będę szukał typa pod większe dystanse.
- Z zachwalaniem Road Glove koniec.
:evil:
Rajd po sklepach opcją rezerwową, nie wierzę, że wyhaczę coś sensownego i w dobrej cenie czy do testu.
A swoją drogą to potwierdziło się, że Merrel w Roadach dał za mało wytrzymałą górę. Szkoda, bo to oznacza, że znowu pół roku będę szukał typa pod większe dystanse.
- Z zachwalaniem Road Glove koniec.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 44,39
Moje RG2 dojechały tylko do 400km.Pewnie kiepski woźnicajabbur pisze: Merrel w Roadach dał za mało wytrzymałą górę.

Pewnie też bym coś podklejał na siateczkę,ale reklamacja została uznana...