Mizuno Maverick 4- 220zl

skydiver
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Co sadzicie o tych butach?
http://www.sport-studio.pl/sklep/index. ... d=1&id=676
Buty sa niby slabych dla pronatorow. Ja mam raczej normalna stope (z ledwo zauwazalna suplinacja), wiec chyba kazdy but powinien byc ok.
Mam 181cm, 72kg. Potrzebuje buty startowo (maratony)-trenignowe, treningi na mieszanej nawierzchni- asfalt i troche trawy, no i trwałe, bo nie chce kupowac za pol roku nastepnych. Mam dosyc wrazliwe stawy kolanowe. Biegam ok. 5x8km/tydzien.
Czy te buty beda dobre, macie jakies inne pomysly w cenie do 250zl? (...jak cos super to do 300zl sie  moze skusze:).
Bede bardzo wdzieczny za wszelkie sugestie.
PKO
Awatar użytkownika
outsider
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

1.Ustal sobie jaką masz stopę czy "raczej normalną" czy ze skłonnością do supinacji- to nie to samo i nie każdy but będzie dobry a na pewno niektóre będą jak najbardzie niewskazane.:ojnie:
Kliknij tutaj
Znajdziesz trochę pomocnych linków, także namiary na sklepy netowe.
2.Żadnych złudzeń jak obecnie biegasz ok40km tyg czyli przez pół roku zrobisz ok960km, to w sytuacji gdy jak sam napisałeś- masz dosyć wrażliwe stawy, wówczas będzie najwyższy czas nawet nie zacząć się rozglądać za nowymi butami ale założyć je  na nogi.
Buty wymienia się nie wtedy gdy są dziury w podeszwach a z górnej części pozostały tylko sznurowadła :oczko:
 ale wtedy gdy siada system amortyzacyjny.
3.Jeśli chodzi o staw kolanowy to tutaj są ćwiczenia.
4.Wspominasz coś o maratonach a zarazem, że biegasz na trasie 8km. To jest najdłuższa Twoja trasa?
Kliknij tutaj a najlepiej zaopatrz się w jakąś wiedzę papierową na rynku są jeszcze dostępne pozycje Skarżyńskiego czy Sidora

Ps A Mizuno Maverick są odpowiednie jeśli jesteś  biegaczem  "neutralnym".
Nie jestem skracaczem. Biegam całą trasę, a nie kawałek. Czego życzę także innym.
Awatar użytkownika
outsider
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ps Podejrzałem Twój profil. Jesteś z tej samej wsi co i ja, no to kliknij ziomku tutaj
Nie jestem skracaczem. Biegam całą trasę, a nie kawałek. Czego życzę także innym.
tdolny
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Hmm, Mizuno może być, ale nie byłem z nich zadowolony ze względu na słabą amortyzację w części pięty. Poza tym są dosyć chodakowate czyli twarde. Chyba, że kupisz najnowsze modele sa łaskawsze dla kolan i pięt.
Jesli jesteś neutral to proponuję Nike Moto III ostatnio próbowałem-amortyzacja jak marzenie. Co do Asicsa może 1100, 1090.

Pozdrawiam
harnas
skydiver
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Kupilem w koncu cos co jesli chodzi o design sa dla mnie obrzydliwe, ale przeciez buty nie sluza do patrzenia:) Jak załozylem na nogi od razu wiedzialem ze to jest to-no i maja system oddawania energii (choc chyba slabo to dziala- powiedzcie w innych modelach tez tak?- np. mizuno rider albo inne modele? z tego co wiem, to powinienem czuc delikatny odrzut w momencie podnoszenia nogi ).
New Balance- 832- cena 250zl w Studio Sport w Wawie.
http://www.sport-studio.pl/sklep/index. ... d=1&id=435
Doskonala amortyzja no i bardzo lekkie- jakies 270g.
Masz racje Tdolny-Mizuno sa piekielnie twarde. I w ogole jakos dziwnie mi lezaly na nodze. Mysle ze bym sie szybko nabawil kontuzji w tych butach.
Dzieki za rady- teraz juz wiem, ze buty to rzeczywiscie bardzo indywidualna sprawa, kazdemu moze pasowac co innego. Nie ma modeli dobrych i zlych.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ