Co sadzicie o tych butach?
http://www.sport-studio.pl/sklep/index. ... d=1&id=676
Buty sa niby slabych dla pronatorow. Ja mam raczej normalna stope (z ledwo zauwazalna suplinacja), wiec chyba kazdy but powinien byc ok.
Mam 181cm, 72kg. Potrzebuje buty startowo (maratony)-trenignowe, treningi na mieszanej nawierzchni- asfalt i troche trawy, no i trwałe, bo nie chce kupowac za pol roku nastepnych. Mam dosyc wrazliwe stawy kolanowe. Biegam ok. 5x8km/tydzien.
Czy te buty beda dobre, macie jakies inne pomysly w cenie do 250zl? (...jak cos super to do 300zl sie moze skusze:).
Bede bardzo wdzieczny za wszelkie sugestie.
Mizuno Maverick 4- 220zl
- outsider
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
1.Ustal sobie jaką masz stopę czy "raczej normalną" czy ze skłonnością do supinacji- to nie to samo i nie każdy but będzie dobry a na pewno niektóre będą jak najbardzie niewskazane.
Kliknij tutaj
Znajdziesz trochę pomocnych linków, także namiary na sklepy netowe.
2.Żadnych złudzeń jak obecnie biegasz ok40km tyg czyli przez pół roku zrobisz ok960km, to w sytuacji gdy jak sam napisałeś- masz dosyć wrażliwe stawy, wówczas będzie najwyższy czas nawet nie zacząć się rozglądać za nowymi butami ale założyć je na nogi.
Buty wymienia się nie wtedy gdy są dziury w podeszwach a z górnej części pozostały tylko sznurowadła
ale wtedy gdy siada system amortyzacyjny.
3.Jeśli chodzi o staw kolanowy to tutaj są ćwiczenia.
4.Wspominasz coś o maratonach a zarazem, że biegasz na trasie 8km. To jest najdłuższa Twoja trasa?
Kliknij tutaj a najlepiej zaopatrz się w jakąś wiedzę papierową na rynku są jeszcze dostępne pozycje Skarżyńskiego czy Sidora
Ps A Mizuno Maverick są odpowiednie jeśli jesteś biegaczem "neutralnym".

Kliknij tutaj
Znajdziesz trochę pomocnych linków, także namiary na sklepy netowe.
2.Żadnych złudzeń jak obecnie biegasz ok40km tyg czyli przez pół roku zrobisz ok960km, to w sytuacji gdy jak sam napisałeś- masz dosyć wrażliwe stawy, wówczas będzie najwyższy czas nawet nie zacząć się rozglądać za nowymi butami ale założyć je na nogi.
Buty wymienia się nie wtedy gdy są dziury w podeszwach a z górnej części pozostały tylko sznurowadła

ale wtedy gdy siada system amortyzacyjny.
3.Jeśli chodzi o staw kolanowy to tutaj są ćwiczenia.
4.Wspominasz coś o maratonach a zarazem, że biegasz na trasie 8km. To jest najdłuższa Twoja trasa?
Kliknij tutaj a najlepiej zaopatrz się w jakąś wiedzę papierową na rynku są jeszcze dostępne pozycje Skarżyńskiego czy Sidora
Ps A Mizuno Maverick są odpowiednie jeśli jesteś biegaczem "neutralnym".
Nie jestem skracaczem. Biegam całą trasę, a nie kawałek. Czego życzę także innym.
- outsider
- Zaprawiony W Bojach
Ps Podejrzałem Twój profil. Jesteś z tej samej wsi co i ja, no to kliknij ziomku tutaj
Nie jestem skracaczem. Biegam całą trasę, a nie kawałek. Czego życzę także innym.
-
- Wyga
Hmm, Mizuno może być, ale nie byłem z nich zadowolony ze względu na słabą amortyzację w części pięty. Poza tym są dosyć chodakowate czyli twarde. Chyba, że kupisz najnowsze modele sa łaskawsze dla kolan i pięt.
Jesli jesteś neutral to proponuję Nike Moto III ostatnio próbowałem-amortyzacja jak marzenie. Co do Asicsa może 1100, 1090.
Pozdrawiam
Jesli jesteś neutral to proponuję Nike Moto III ostatnio próbowałem-amortyzacja jak marzenie. Co do Asicsa może 1100, 1090.
Pozdrawiam
harnas
-
- Rozgrzewający Się
Kupilem w koncu cos co jesli chodzi o design sa dla mnie obrzydliwe, ale przeciez buty nie sluza do patrzenia:) Jak załozylem na nogi od razu wiedzialem ze to jest to-no i maja system oddawania energii (choc chyba slabo to dziala- powiedzcie w innych modelach tez tak?- np. mizuno rider albo inne modele? z tego co wiem, to powinienem czuc delikatny odrzut w momencie podnoszenia nogi ).
New Balance- 832- cena 250zl w Studio Sport w Wawie.
http://www.sport-studio.pl/sklep/index. ... d=1&id=435
Doskonala amortyzja no i bardzo lekkie- jakies 270g.
Masz racje Tdolny-Mizuno sa piekielnie twarde. I w ogole jakos dziwnie mi lezaly na nodze. Mysle ze bym sie szybko nabawil kontuzji w tych butach.
Dzieki za rady- teraz juz wiem, ze buty to rzeczywiscie bardzo indywidualna sprawa, kazdemu moze pasowac co innego. Nie ma modeli dobrych i zlych.
New Balance- 832- cena 250zl w Studio Sport w Wawie.
http://www.sport-studio.pl/sklep/index. ... d=1&id=435
Doskonala amortyzja no i bardzo lekkie- jakies 270g.
Masz racje Tdolny-Mizuno sa piekielnie twarde. I w ogole jakos dziwnie mi lezaly na nodze. Mysle ze bym sie szybko nabawil kontuzji w tych butach.
Dzieki za rady- teraz juz wiem, ze buty to rzeczywiscie bardzo indywidualna sprawa, kazdemu moze pasowac co innego. Nie ma modeli dobrych i zlych.