Butki

Awatar użytkownika
karczmarz
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Heloł
Jakiś czas temu miałem okazje ostatnio kupić buty Adidas Aside (akurat była likwidacja sklepu sportowego  wszystko było o połowe taniej)  były one oznaczone  jako buty do biegania, chcąc sie czegoś wiecej dowiedzieć od sprzedającego podszedłem i powiedziałem ze mam taka to a taka noge biegam tyle i tyle i czy te buty bedą dobre.... to zrobił taaaakieee oczy i powiedział ze najważniejsze to żeby byty były lekkie i wygodne. Wyszedłem ze sklepu i nie wiem czy przegapiłem okazje czy nie. Nigdzie nie moge znależć nic o tym modelu.(Buty kosztowały po obniżce 160 zł.) Jestem gapa czy nie?
PKO
Awatar użytkownika
outsider
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Prawie napewno nie.
Jeśli o butach nie można znaleźć info, to lepiej ich nie kupować.
Jest w Polsce w sklepach trochę butów różnych firm, o których nie można znaleźć informacji, a jeśli już to tylko tyle, że w jakimś sklepie internetowym na zachodzie, handlującym mydłem i powidłem są one sprzedawane jako running.
Są to najczęściej buty z jakimś starszym systemem amortyzacyjnym, który w najnowszych modelach nie jest już stosowany. Nie mają one żadnych systemów kontrolujących ruch stopy w trakcie biegu itd.
Nie znaczy, że jest to totalny chłam. Są to buty, w których osoby biegające od czasu do czasu, po parę kilometrów nic sobie nie powinny zrobić. Mogą być także niezłym rozwiązaniem dla osób, które szukają butków ogólno sportowych, takich, żeby zagrać w siatkówkę, piłkę, pobiegać- niezłe rozwiązanie dla dzieciaka do szkoły na WF.
Gapą to mógłbyś być, gdyby był to jakiś model, ze starszej kolekcji (niewiele różniący się od obecnych nowości), która nie jest już produkowana (czasami jakiś model jest robiony przez lata)
Ale to trzeba by wiedzieć a jak się nie wie to: patrz wyżej.
Nie jestem skracaczem. Biegam całą trasę, a nie kawałek. Czego życzę także innym.
Awatar użytkownika
octan
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Witajcie

Zastanawiam się nad kupnem NB 717. Czy może ktoś  napisać mi o specyfice tuch bucików ? Chodzi mi głównie o to, do jakiego biegania i po czym zostały zaprojektowane.

Z góry dzięki za odpowiedzi.
Dla zwolenników jednomandatowych okręgów wyborczych:
www.jow.pl   www.popieramjow.pl
Awatar użytkownika
outsider
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Treningówka, na asfalt, dla osoby o "neutralnej stopie".
Nie wiem tylko dlaczego przez sport-studio są klasyfikowane jako buty dla rekreacyjnych biegaczy.
Zresztą w takiej tabelce
również nie są zaznaczone jako buty dla High Mileage Runner.
Piszę, że nie wiem bo Abzorb mają na całej długości podeszwy, w przeciwieństwie do jeszcze gdzieś pojawiających się modeli NB, które mają Abzorb tylko w pięcie.
Czym te NB 717 różnią się od innych NBalansów.:niewiem:
Nie jestem skracaczem. Biegam całą trasę, a nie kawałek. Czego życzę także innym.
Awatar użytkownika
octan
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Dzięki outsider.

Zakupiłem. Biegałem w nich przed chwilą 60 minut, całkiem przyjemne, bez żadnych incydentów.
Dla zwolenników jednomandatowych okręgów wyborczych:
www.jow.pl   www.popieramjow.pl
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ