Witam,
Mam 3 pytania dotyczace pulsometrow Polara. Jesli znacie odpowiedzi, to poprosze o informacje, ktorych szukam.
1. Wielkosc pamieci w Polarach: S410, S610, S810
Przez jak dlugi okres czasu moze byc rejestrowana i zapisywana w pamieci aktualna informacja o pulsie i z jaka czestotliwoscia? Celem jest przeniesienie danych do komputera w celu dalszej analizy.
2. Gdzie mozna znalezc informacje o gabarytach modeli S410, S610 i S810?
3. Jak wyglada zuzycie i wymienialnosc baterii w nadajniku i zegarku dla wymienionych modeli?
Z gory dzieki za pomoc,
Szymon
Polar S410, S610, S810
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
A ja mam pytanie bo Polar s210 i wogle wszystkie z serii s mają przekaz danych up link to nie można analizować treningów z każdego z tych polarów tak jak np z s410 gdzie nie ma podczerwieni tylko up link ?
Pozdrawiam Paweł
Pozdrawiam Paweł
-
- Rozgrzewający Się
UP-LINK to "przekaz ustawień dźwiękiem" (ze strony: www.sportprofil.pl). Rozumiem, że chodzi o przekazywanie ustawień dotyczących konfiguracji, a nie danych treningowych. Chciałbym się mylić. 

-
- Dyskutant
Chodzi mi o dane treningowe
A jak to jest z polarem s410 przeciez on nie ma podczerwieni a jest mozliwa analiza treningów tylko jest chyba inny program nie ppp 4 tylko jakies coach .. nie wiem dokładnie
A jak to jest z polarem s410 przeciez on nie ma podczerwieni a jest mozliwa analiza treningów tylko jest chyba inny program nie ppp 4 tylko jakies coach .. nie wiem dokładnie
-
- Rozgrzewający Się
Polar S410 ma możliwość przekazywania DANYCH TRENINGOWYCH za pomocą DŹWIĘKU (o ile dobrze pamiętam, funkcja nazywa się SONIC-LINK). Pulsometr generuje odpowiednie dźwięki, które poprzez mikrofon podłączony do komputera, trafiają (w postaci danych) do programu komputerowego.
-
- Rozgrzewający Się
Mam s410:
1) informacja o pulsie zapisywana jest w nastepujacy sposob: impuls co... - dlugosc treningu
15s - do 30min. (treningu)
30s - 30-60min. (treningu)
1min. - 1-2godzin (treningu)
2min. - 2-4godzin (treningu)
4min. - 4-8godzin (treningu)
8min. - 8-16godzin (treningu)
2) wymiary zegarka sa chyba standardowe (wszystkie modele takie same); nie ma tego nigdzie, ale jezeli juz tak bardzo ci na tym zalezy to w przyblizeniu wys. 5.5 cm, szer. 4.5 cm - nie wiem po co ci to (?)
3) z tego co pisza w instrukcji to bateria "zyje" przez 2 (dwa) lata przy treningu 2godziny/7dni na tydzien
Mam nadzieje, ze o to pytales. Generalnie zegarek jest ok. Z tego co pamietam to od modelu s610 rozni sie przede wszystkim pojemnoscia pamieci. Model s410 zapamietam 6 ostatnich treningow z tego tylko z ostatniego zrobi ci wykres w komputerze. W s610 jest to chyba 99 ostatnich treningow. Sporo, ale roznica w cene (jak dla mnie) byla za duza zeby kupowac s610.
Kaczor.
1) informacja o pulsie zapisywana jest w nastepujacy sposob: impuls co... - dlugosc treningu
15s - do 30min. (treningu)
30s - 30-60min. (treningu)
1min. - 1-2godzin (treningu)
2min. - 2-4godzin (treningu)
4min. - 4-8godzin (treningu)
8min. - 8-16godzin (treningu)
2) wymiary zegarka sa chyba standardowe (wszystkie modele takie same); nie ma tego nigdzie, ale jezeli juz tak bardzo ci na tym zalezy to w przyblizeniu wys. 5.5 cm, szer. 4.5 cm - nie wiem po co ci to (?)
3) z tego co pisza w instrukcji to bateria "zyje" przez 2 (dwa) lata przy treningu 2godziny/7dni na tydzien
Mam nadzieje, ze o to pytales. Generalnie zegarek jest ok. Z tego co pamietam to od modelu s610 rozni sie przede wszystkim pojemnoscia pamieci. Model s410 zapamietam 6 ostatnich treningow z tego tylko z ostatniego zrobi ci wykres w komputerze. W s610 jest to chyba 99 ostatnich treningow. Sporo, ale roznica w cene (jak dla mnie) byla za duza zeby kupowac s610.
Kaczor.
brak podpisu