Czesc
Przez jakies dwa lata biegalem od czasu do czasu (w wakacje co drugi dzien) krotkie odcinki, po 3-4 km. Ale teraz po przeczytaniu kilku artykulow oraz tematow na roznych forach chce zmienic forme biegu, zamiast poprawiania czasow na tym dystansie, chce zwiekszac czas biegu (na poczatek biegi po 30 minut). Dlatego tez chce kupic jakies dobre buty, ale zupelnie nie wiem, czego szukac. Wg "wodnych" testow mam stope naturalna (bez pronacji i supinacji). Biegam zwykle po dosc twardej nawierzchni i mam 83kg przy 178cm wzrostu. Czyli powinienem kupic buty ze zwiekszona amortyzacja. Moglibyscie mi polecic jakies buty, ktore nadawalyby sie dla mnie?? Przedzial cenowy to tak do 350zl.
Pierwsze buty
- outsider
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Polecić na podstawie internetowej wiedzy to możemy, Tobie całą masę modeli.
Tutaj jest trochę linków, z opisami modeli:
http://www.bieganie.home.pl/cgi-bin/iko ... &topic=907
Problemem jest, co z tego możesz znaleźć w Polsce.
Jeśli masz neutralną stopę to powinny być stability zwane także neutral to slight over-pronation lub supportive cushioning czy structured cushioning.Mam nadzieję,że zbytnio nie pomieszałem Ci w głowie.
Przedział cenowy podany przez Ciebie, skłaniałby do szukania wśród produktów New Balance, może Mizuno (słabo dostępne w Polsce) ewentualnie starszych modeli schodzących z rynku, niekoniecznie gorszych od nowości,(żeby tak jeszcze był właściwy rozmiar) lub czekaniu na rozpoczęcie się wyprzedaży.
Tutaj jest trochę linków, z opisami modeli:
http://www.bieganie.home.pl/cgi-bin/iko ... &topic=907
Problemem jest, co z tego możesz znaleźć w Polsce.
Jeśli masz neutralną stopę to powinny być stability zwane także neutral to slight over-pronation lub supportive cushioning czy structured cushioning.Mam nadzieję,że zbytnio nie pomieszałem Ci w głowie.
Przedział cenowy podany przez Ciebie, skłaniałby do szukania wśród produktów New Balance, może Mizuno (słabo dostępne w Polsce) ewentualnie starszych modeli schodzących z rynku, niekoniecznie gorszych od nowości,(żeby tak jeszcze był właściwy rozmiar) lub czekaniu na rozpoczęcie się wyprzedaży.
Nie jestem skracaczem. Biegam całą trasę, a nie kawałek. Czego życzę także innym.