Witam,
mam pytanie odnośnie butów. Zamierzam kupić buty do biegania, ale nie chciałbym kupować dwóch par butów(wolę kupić jedne porządne), i na co dzień chodzić w tych do biegania. I tutaj pojawia się pytanie, czy chodzenie bardzo "zużywa" materiały odpowiedzialne za amortyzacje/trzymanie stopy ? Wy macie osobne buty do biegania i osobne na co dzień czy ktoś używa tych samych ? Na oku mam buty Nike lunagilde +5. Chodzi o to czy używając takich butów na co dzień dużo szybciej stracą one swoje właściwości biegowe ? Może i dziwne pytanie ale mnie to zastanawia : D.
Buty do biegania a chodzenie
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 48
- Życiówka w maratonie: 4:50
Chodząc w jednej parze, niezależie od tego, czy to są buty biegowy czy zwykłe, zużyjesz ją szybciej niż mając oddzielne pary. W dłuższej perspektywie wcale nie będziesz miał przy takim podejściu niższych kosztów.Gasparus pisze:nie chciałbym kupować dwóch par butów(wolę kupić jedne porządne)
Buty do biegania po asfalcie na ogół nadają się do zwykłego użytku. Sam używam w ten sposób jednych Asicsów, które kupiłem wprawdzie do biegania ale robiły mi się odciski. Przy chodzeniu nie mam tego problemu. Butów, w których regularnie biegam szkoda mi jednak zużywać do chodzenia.
Buty do biegów terenowych szybko się zużyją, jak będziesz chodził po chodnikach.
Ostatnio zmieniony 01 kwie 2014, 15:31 przez Kolaj, łącznie zmieniany 1 raz.