Witam. Jest to mój pierwszy post tutaj więc proszę o wyrozumiałość. Wracam powoli do biegania i mam zamiar zakupić jakieś dobre buty.
Rozchodzi się o dobrą amortyzację na nawierzchni betonowej gdyz boję się trochę o kolana. Ważę ok 81kg i biegam 5-10km do 5x w tyg. Lubię interwały. Dlaczego mizuno? Sentyment.
Rozglądam się za ultima 4, rider lub precision 2. Dzięki za porady.
Które mizuno na asfalt?
- małymiś
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 0:53:02
- Życiówka w maratonie: brak
Miałem okazję spróbować wave rider 16 i były fajne, choć nie do końca pasowały na moją stopę (tj. jakoś czułem się za luźno w nich w okolicy sklepienia - być może na mało neutralny ten but i bardziej dla pronatorów). ultima to duży, ciężki bucior. co do tego precision to nie wiem, nie widziałem.
Wave rider jest dedykowany na maratony, także powinien Ci spokojnie wystarczyć na asfalt.
To jest fajny but, ale musisz go przymierzyć. wersja 16 jest ostatnio w dobrych cenach, bo wersja 17 już zaraz wchodzi (i będzie znowu jeszcze lepsza).
a ja na ten sezon stawiam na NB
Wave rider jest dedykowany na maratony, także powinien Ci spokojnie wystarczyć na asfalt.
To jest fajny but, ale musisz go przymierzyć. wersja 16 jest ostatnio w dobrych cenach, bo wersja 17 już zaraz wchodzi (i będzie znowu jeszcze lepsza).
a ja na ten sezon stawiam na NB

- Jaca_CH
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 41:57
- Życiówka w maratonie: 3:28:03
Zobacz model Endeavor 2. Ja kupiłem w sklepie hike.pl --> http://www.hike.pl/buty-do-biegania-miz ... eskie.htmlMarcin32 pisze:Rozchodzi się o dobrą amortyzację na nawierzchni betonowej gdyz boję się trochę o kolana. Ważę ok 81kg i biegam 5-10km do 5x w tyg. Lubię interwały. Dlaczego mizuno? Sentyment.
Sklep mogę śmiało polecić, wszystko przy zakupie OK. Natomiast buty - dopiero zacząłem w nich biegać więc trudno coś powiedzieć. Dużo amortyzacji mają - to na pewno.