Nowe wkładki do NIKE - gdzie dostać

elter
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Cześć Wszystkim.

Mam 3 pary powiedzmy wysłużonych Nikeów. Pegasusy 26 GTX z przelotem ~1700km, Free ~700km i LunarEclipse z przelotem ~300km. Odświeżyłem ostatnio ten zestaw bo przyszło mi przenieść się z terenu w miejską dżunglę. Ku mojemu niezadowoleniu robią mi się na stopach pęcherze. We Free i Lunarach na piętach od wewnątrz a w Pegach obok palucha od wewnątrz. Na twarde mam jeszcze Faas 300 w których robię ciągle mocniejsze treningi. W nich w miarę upływu czasu nic się nie dzieje. Dodam, że we wszystkich moich terenówkach wszystko gra.

O ile Free można by uznać za zdeptane (bardzo niechętnie) to Lunary zdecydowanie nie. Pegi to zupełnie inna kategoria. W nich biegam niemal jedynie po śniegu więc na klockach na waflu są jeszcze widoczne wypustki z wtryskarki.

Poszedłbym raczej w teorię, że wkładki są zjechane. Kupiłbym chętnie oryginalne bo nie trzeba by ich ciąć i dopasowywać do buta. Pytanie tylko gdzie? Czy ktoś się orientuje? Poszukiwałem ich na necie ale bezskutecznie. Wizyta w sklepie Nike to ostateczność. Zawsze nie po drodze a i czasu szkoda.

A może ktoś poleci inne wkładki? Albo może coś innego jest powodem? Dodam, ze od jesieni przez nawał roboty przybyło mi trochę stabilizacji ale wszystko "moich" granicach.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ