Pozdrawiam.
Zawsze do rozmiarówce konkretnej marki odpowiada rozmiar wkładki w cm, a ten jest zawsze taki sam, więc jeśli masz stopę długą na 27 cm, to najpewniej weźmiesz but z wkładką o długości 27,5-28 cm. Akurat ja jestem zwolennikiem 0,5 cm zapasu, bo przy centymetrze miałbym za dużo luzu (a biegam w szerokich i dość luźnych Merrellach, ale to samo było w zupełnie innych butach Asicsa).ponadton pisze:Kupowanie bez przymiarki jest trochę ryzkowne. Wiem po sobie, że buty do biegania kupuję w innym rozmiarze niż normalnie tj. większe. Tak jest u mnie, i wyszło w trakcie doboru rozmaru. Każda marka inaczej może leżeć Tobie na nodze i charakteryzować sie lepszym lub gorszym dopasowaniem. Przynajmiej po raz pierwszy dokonaj zakupu markowego obuwia osobiście w sklepie.
Tez tak myslalem juz wiele lat temu .. i nadal to nie nastepuje. Coraz bardziej sklaniam sie wiec ku temu, ze "w dluzszej perspektywie to wszyscy bedziemy martwi"KrzysiekJ pisze:To genialne rozwiązanie spowoduje w dłuższej perspektywie