Buty dla początkujacego biegacza ;)

Awatar użytkownika
ours brun
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Dzięki za pozdrowienia, już odpisałem. A Daniel coraz bardziej zainteresowany forum, tylko żeby miał dostęp do netu...
PKO
Awatar użytkownika
romek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ale za to w góry zdaje się ma blisko ... bez wahania zamieniłbym dostęp do netu na jakieś Tatry lub coś podobnego :)

(Edited by romek at 6:11 pm on Aug. 1, 2003)
Awatar użytkownika
Ralphi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Hej, a znacie jakiś fachowy sklep z butami w Łodzi ?? Tak, żeby sprzedawca mógł mi coś polecić i wiedziałby dlaczego.
Istota ludzka powinna umieć zmieniać pieluszki, zaplanować inwazję, zarżnąć wieprza, sterować statkiem, zaprojektować budynek, napisać sonet, (...), ugotować smaczny posiłek, walczyć skutecznie, umrzeć bohatersko. Specjalizacja jest dla insektów.
Awatar użytkownika
ART
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Ralphi, prawie na każdy Two post odpowiadam :). Kwestia jakości odpowiedzi. Sklepu z fachową obsługą niestety w Łodzi nie znam, natomiast w sklepie na Piotrkowskiej obok byłej Złotej Kaczki i Empiku możesz znaleźć pełną ofertę NB. Sądzę że mają najwięcej w całej Łodzi. Nie jestem pewien czy nie jest to sklep firmowy TARMAXa. Na porady raczej nie licz, zwrotów też nie przewidują. Ceny są w porównaniu z innymi sklepami przyzwoite i dostaniesz breloczek do kluczy w postaci buta. Przyjemne
GG 8441181
Awatar użytkownika
Ralphi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Dzięki Art :) Sprawdzę ten sklep, choć to smutne, że po przestudiowaniu serwisu bieganie.pl wiem o  co powinien spytać sprzedawca, a żaden nie pyta.... No, nie myślałem, że zakup butów to taki problem.
Art, może niebawem się spotkamy :) Jakieś wspólne bieganko? :) Tylko od września, bo za tydzień jadę na wędrówkę po górach :)
Istota ludzka powinna umieć zmieniać pieluszki, zaplanować inwazję, zarżnąć wieprza, sterować statkiem, zaprojektować budynek, napisać sonet, (...), ugotować smaczny posiłek, walczyć skutecznie, umrzeć bohatersko. Specjalizacja jest dla insektów.
Awatar użytkownika
ART
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

OK, ale 30 minut ciągłego truchtu to max na co mnie stać :( I raczej Łagiewniki - jest gdzie biegać, mocno urozmaicony teren
GG 8441181
Awatar użytkownika
Ralphi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Spoko, myślę, że sie dogadamy :)
Awatar użytkownika
AbeS
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

No i kupiłem butki.

Reebok ION. Niestety na chwilę obecną tylko takie buty były na moje nogi. Przymierzałem Adidasy nr 47 i za małe były :(
W ogóle byłem w sklepie GO SPORT w Katowicach i.... obsługa mało kompetentna. Zapytałem się pani, która tam sprzedaje czy są jakieś buty o rozmiarze 47-48. Ona odpowiedziała, że nie wie bo jest pierwszy dzień po urlopie. Poprosiła abym poczekał. No oczywiście zrozumiałem kobietę i czekałem, czekałem, czekałem........
Chyba z 10 minut. Obejrzałem cały sklep i towary w nim sprzedawne a babka nie wróciła z zaplecza. Normalnie szkoda słów.....
[b]Vade retro Satana, Numquam Suade Mihi Vana.
Sunt Mala Quae Libas, Ipse Venena Bibas.[/b]
Awatar użytkownika
ART
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Ralphi, sorry że w tym wątku ale jeśli byś mógł zdradzić jakie czasy przebiegasz ? Powyżej 1 h ?
GG 8441181
Awatar użytkownika
Ralphi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Nie, no Art, nie przesadzaj :) Ja dopiero zaczynam. Zaczynałem już rok temu, ale zalatwiłem sobie kolana - przeciążenie stawów. Byłem u Ortopedy i chodziłem na jakieś fizykoterapie, ale to nic nie pomogło, więc przestałem biegać. Później była zima i przyszła nowa wiosna i nowy apetyt na bieganie. Hm, tylko, że znów rozwaliłem sobie kolana - to samo, jak przypuszczam. Niestety stronkę i forum znalazłem jak już kolana bolały.... Teraz je kuruję i zaczynam zgodnie z planem 10 tygodniowym, ale .... cóż, niebawem mam urlop i wyjadę  w góry, więc jeszcze się to przedłuży. (Głupio zaczynałem: z samego rana, bez rozgrzewki, na maxa i jeszcze pod górkę....) Godzinka biegania będzie, ale dopiero za jakiś czas :) Widzisz więc, ze pół godzinki truchtu, to nieźle, przynajmniej, gdybyśmy mięli przebiegać razem :) Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Ralphi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

No dobra, wczoraj zmęczyłem kolejne 4 sklepy z obuwiem sportowym w Łodzi i jestem załamany. Może Wy drodzy forumowicze mi pomożecie. Potrzebuję butów dla początkującego, będę biegał po drogach gruntowych, polnych, mam supinację, wysokie podbicie, kontuzję przeciążenia kolan, najchętniej zamknąłbym się w granicy 200pln, ale jeżeli macie jakieś droższe sugestje, chętnie posłucham. Z góry dziękuję za pomoc.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ