Czesc,
Taka sprawa, szukam butow na zime i trial.
Mam stope pronujaca i zastanawia mnie, czy ta zaleznosc jest 'wazna' przy wyborze butow na miekkie podloze.
Tak sobie wymyslilem, ze noga i tak sie slizga, pracuje, lata w blocie/sniegu, czy buty dla pronatora cyz tez neutralne lub nawet dla supinacjii beda tu mialy jakiekoliwek znaczenie?
Pozdr.
Czy buty na zime/trial musza byc dostosowane do stopy?
- WojtekM
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
zależy. jeżeli po asfalcie biegasz w butach ze wsparciem, i jeżeli dobrze biega ci się w takich butach, wtedy w terenie też zapewne będzie dobrze biegało ci się w butach ze wsparciem.
Go Hard Or Go Home
- wysek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 32:34
- Życiówka w maratonie: 2:43
- Kontakt:
Większość butów do trailu i tak są konstruowane z akcentem na zwiększoną stabilizację.Starling pisze:Czesc,
Taka sprawa, szukam butow na zime i trial.
Mam stope pronujaca i zastanawia mnie, czy ta zaleznosc jest 'wazna' przy wyborze butow na miekkie podloze.
Tak sobie wymyslilem, ze noga i tak sie slizga, pracuje, lata w blocie/sniegu, czy buty dla pronatora cyz tez neutralne lub nawet dla supinacjii beda tu mialy jakiekoliwek znaczenie?
Pozdr.
Tak czy siak - to ma znaczenie i jeżeli potrzebujesz butów ze wsparciem do biegania po twardej nawierzchni i Ci dobrze służą, wskazane są buty terenowe ze wsparciem.