tiaaa ... HACK4 Plus (z interfejsem) po obniżce 9000 koron czeskich = ok. 1350 pln; to gdzie ta okazja? no chyba, ze po zwrocie VAT - wtedy akurat moze na bilet starczy i jedno piwko?
z kasą na razie nie problem - puk, puk; na obóz się zapisałem . Gdyby on mierzył speed przy bieganiu byloby bosko, ale to tylko przy rowerku i ski i tylko w km/h - może ja głupi jestem, ale dla mnie chyba jest za mało atrakcyjny - gdybym wiecej jeździł na rowerze niż biegał, o to TAAAAAAK
Quote: from romek on 3:50 pm on June 19, 2003
Gdyby on mierzył speed przy bieganiu byloby bosko, ale to tylko przy rowerku i ski i tylko w km/h - może ja głupi jestem, ale dla mnie chyba jest za mało atrakcyjny
Romek niepokoisz mnie.
Co to znaczy TYLKO W KH/H - to dla ciebie za mało?
Z instrukcji (ang) wydedukowałem, że prędkość może być mierzona tylko przy jeździe na rowerze i na nartach - o żadnym czujniku, który można byłoby wykorzystać przy bieganiu nie znalazłem wzmianki w instrukcji, w grupach dyskusyjnych także nie. TYLKO w km/h bo jest pokazywana z dokladnoscia do 1km/h (=bez żadnych części dziesiętnych) z bledem +-10% czyli +-0:30/km - no sorry, ale gdyby to nawet dzialalo przy bieganiu, to zupełnie niepraktyczne. Nie mówiąc już, że wolałbym pokazywanie tempa w min/km i jakieś strefy z pikaniem, to ja sam bez żadnych bajerów jestem w stanie trzymać tempo z max blędem +-0:10/km. Tempo na czuja lub dokladniej wg pulsu tez jestem sobie w tej chwili w stanie okreslic. Wiec nie widze dla biegacza - rekreacyjnego rowerzysty zalet tego cuda, a kosztuje prawie tyle samo co s810.
Jak gdzies jade, to mnie nie obchodzi stopien wzniesienia, srednie przewyzszenie czy ilosc gorek i dolkow - jade gdzies, bo mi sie podoba trasa, a nie po to, zeby sie gapic w licznik, uff.
Widze, ze ceny w Niemczech i naszym kraju sa prawie takie same.
Ciezko komus cos doradzic, a ja jestem specyficznym typem, wiec dziekuje wszystkim ktorzy poswiecili mi czas i mieli do mnie cierpliwosc - sprawa jest jeszcze otwarta, wiec jak ktos moze mi jeszcze powiedziec cos sensownego, to oczywiscie bede wdzieczny.
A propos Xtreme - wydaje mi się, że ma jeden patent, ktory jest wart uwagi - CardioZone - mozna sobie ustawic strefe w trakcie biegu. Nie bylo to pewnie celem producenta, ale mozna byloby bardzo latwo w ten sposob kontrolowac tempo ustawiajac strefe dosc wasko i ewentualnie przesuwajac w trakcie biegu. W praktyce czy by sie to sprawdzilo nie wiem, bo instrukcji do Xtreme nigdzie nie uswiadczysz - NIE MA, a ich strona web jest na poziomie sprzed 10 lat.