Pulsometr - pierwsze doswiadczenia

feito
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

i to jest kolejna budujaca wiadomosc. Moze by napisac do panow z sigmy ze sie cofaja zamiast rozwijac? :bum:
Jak juz przetestuje to sie odezwe zeby skonfrontowac zdanie wiekszosci i sprobuje cos im moze zasugerowac. To ze Sigma pc1600 jest ladniejsza (o ile jest :usmiech: )
to nie znaczy ze jest lepsza - prawda?!
Na razie moge tylko powiedziec ze zabawa gadzetami na stronie http://www.sigmasport.com
sprawia duzo radochy!:uuusmiech::uuusmiech:
..a czasem też  b r z y d k i      :)
PKO
feito
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Romek- tylko jako ciekawostka. Bylem i sprawdzilem - Polar b3 istnieje :hejhej:  tak samo jak a3 !! Nie wiem jakie sa roznice techniczne ale kolorem roznia sie na pewno :) :)
Awatar użytkownika
romek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No faktycznie niby isnieje - choć na stronach Polara nie ma go ani w nowych ani w starych modelach, ani w zapowiedziach prasowych - więc pewnie to jakaś wersja a3 wypuszczona specjalnie dla jakiejś firmy/rynek
feito
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Byc moze - zwazywszy na to ze wisi w decathlonie ;) ;)
... i zazywszy ze cana jest prawie idealnie ta sama a rozni sie o 5 euro na korzysc "b" (80 E i 75E)
Ryszard
Ekspert/Fizjologia
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Jest to prawdopodobnie jakiś Pacer lub Fitwatch sprzed 5 lat. Są to zapasy magazynowe Decathlonu. Zostało w Europie to dali do Polski. Nawiasem mówiąc cena jest b. dobra - nieco więcej niż sam nadajnik.

R.
Awatar użytkownika
romek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jak rozumiem, Feito znalazł to 'cudo' w Hiszpanii, a nie w Polsce. BTW widzę, że specyficzne podejście do Polski obowiązuje także w Polarze...

ps. na Eurosporcie ostatnio ciekawie w lużnym tłumaczeniu przełożyli "Polar System" na polski: system polarny :). Swoją drogą ten gościu od Polara, którego tam pokazywali, to szczególnie nie zachwycił - sam siebie chyba nie przekonał do tego, co sprzedaje.
Ryszard
Ekspert/Fizjologia
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Decathlon, Go Sport, Giacomelli to państwa w państwie. Polar nie ma nic wspólnego z ich polityką w Europie. To efekt globalizacji i wspólnej Europy.
Nie wiem co oglądałeś na Eurosporcie ale na pewno nie gościa od Polara i nie sądzę, żeby coś chciał sprzedać w trakcie wystąpienia przed kamerami.

Wolność polega na możliwości wyboru.

R.
Awatar użytkownika
romek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No, na pewno był od Polara, skoro go tak przedstawili (i sam tak mówił) - opiekował się zawodnikami na TdF z ramienia Polara (zdaje się, że jakiś były kolarz).
Nie była to oczywiście wstawka typu "TV market" czy coś podobnego - raczej próba przybliżenia z czym to się je - a że to przedstawienie wg mnie nie wypadło najlepiej - cóż wina reżysera albo aktora; albo ja wymagam od ES za dużo :)

A co do wolności wyboru, to problem właśnie czasem polega na tym , że wybór jest za mały a globalizacja to nie zawsze poprawia.
feito
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

jakis czas nie zagladalem ale juz odpowiadam - tak to cudo jest w hiszpanii (wiec nie caly syf zrzuca sie do Polski!) i wyglada d o k l a d n i e tak jak lezacy obok a3. ...
A i tak pan w sklepie powiedzial ze srodek rynku jest pusty. Jezeli ktos kupuje pulsometr to albo polar serii s800 za kupe forsy, albo te wersje decathlonowa pulsometru za 40 euro. Facet mowi ze nie udalo mu sie sprzedac zadnego pulsometru za 50-120 euro. Albo z najnizszej polki albo z najwyzszej.!!
Awatar użytkownika
Ojla
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: 3:43:37
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ja mam Sigmę PC 1600, odkupioną od Romka. Jestem z niej zadowolona, mimo kilku mankamentów. Nie wiem jak są  pokazywane strefy w poprzedniej wersji sigmy, ja wyobrażałabym sobie to tak, że po ustawieniu HRmax widzę w jakim zakresie biegnę (np jedno serduszko - trucht, dwa serduszka, OWB1, itd). Oczywiście pozostawiłabym dotychczasowe pokazywanie pulsu. Podawanie procentów wydaje mi się takie sobie. Po sugestii Romka, międzyczasów na razie mi wystarcza. Może, jeśli na całkiem poważnie potraktuję to swoje bieganko, to będę chciała kupić jakiegoś lepszego Polara. Ale to jeszcze odległa pieśń przyszłości.
Dla początkujących i średniozaawansowanych polecam.
Jola
Pozdrawiam, Jola
Awatar użytkownika
romek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Z tego co pamiętam, to w którymś modelu CardioSport i Reeboka jest taka wizualizacja graficzna wysiłku. Dla mnie takie bajery, to jak zestawy grające w stylu techno błyskające całą masą kolorowych światełek. W prostych modelach, to wg mnie HR jako % max jest właśnie bardziej przydatne, choć w zasadzie zwykly odczyt HR w zupełności wystarcza.
Awatar użytkownika
Ojla
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: 3:43:37
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Nie musiałoby błyskać. Po prostu ułatwienie. Przy procentach, czy przy samym pulsie muszę pamiętać o wielkościach granicznych stref. W takim układzie, który mnie by odpowiadał, to jak z biegami w samochodzie (1,2,3,4,5) tylko bez wstecznego :) .
Jola
Pozdrawiam, Jola
Awatar użytkownika
romek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

To na początku wydaje się, że brakuje - potem jak się człowiek zaznajomi z własnym organizmem i pulsometrem, to już nie - tak jak w samochodzie: po prędkości i odgłosie silnika wiadomo na jakim biegu się jedzie bez potrzeby ręcznego sprawdzania
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ