Garmin forerunner 405 vs 210

kurczak458
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

zastanawiam sie nad kupnem jednego z tych dwóch zegarów. Czytałem niepochlebne opinie na temat obreczy dotykowej w 405. Czy uzytkownicy mogliby się wypowiedzieć czy jest ona naprawde aż ta uciążliwa? 210 jest ponad sto złotych drozszy ale ma klasyczne przyciski. Dla mnie znaczenie ma głównie dokładność odmierzonego dystansu. ( tutaj obydwa chyba mają tą samą dokładność) i funcja lap. Obydwa zegarki mają tą funkcję.Który z tych zegarków polecacie?
PKO
daeone
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:06

Nieprzeczytany post

Ja mam 405 i ta dotykowa obręcz nie jest taka straszna :)

Niestety nie mam porównania z "normalnym" zegarkiem więc ciężko mi powiedzieć co jest lepsze. Po prostu trzeba się przyzwyczaić do trochę niestandardowej obsługi.
Obrazek
kurczak458
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

w trakcie biegu potrafisz ją swobodnie obsługiwać?
daeone
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

w trakcie biegu raczej już sobie nic nie ustawiam bo jesli biegnę szybko to ciężko może być ;)

ale kilka razy zdażyło mi się zmieniać ustawienia wirtualnego zająca i poszło gładko
a gdy nie mam automatycznego przewijania stron to lekkie naciśnięcie żeby strona z danymi przeskoczyła nie jest problemem
Obrazek
Awatar użytkownika
Kwiat
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Najlepiej wiedzieć, jakich informacji najbardziej w danym treningu potrzebujemy i to sobie ustawić na jednym bądź dwóch ekranach. Może i na trzech, jednak wtedy nie wyobrażam sobie mieć jeszcze ekranu z wirtualnym partnerem i np. ekranu z aktualnym zadaniem (taki pojawia się, gdy robimy trening interwałowy), bo wtedy jest już zbyt wiele informacji i zanim dotrzesz do tej, która Cię aktualnie interesuje, to albo po drodze walniesz w drzewo, bo się zapatrzyłeś na zegarek, albo szlag Cię trafi ;)

Mogę powiedzieć, że pierścień działa średnio dobrze, gdy przychodzi do jego obsługi spoconymi palcami. Wtedy trochę trudu trzeba w to włożyć.
Obrazek

Blog|Komentarze

10 km - 53'43" (Tychy, 22.12.2013)
daeone
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wirtualnego partnera włączam jedynie czasem na długie wybiegania lub wtedy gdy chcę przebiec określony dystans w ustalonym tempie :)

Przeważnie to mam jedynie czas, tempo bierzącego kilometra i całkowity dystans. Jeśli potrzebuję czegoś więcej ustawiam to przed treningiem i nie ma problemu.
Obrazek
pajer1
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 00:45:47
Życiówka w maratonie: 04:25:04

Nieprzeczytany post

Ja posiadam 405 i jestem zadowolony. Do obręczy trzeba nabrać techniki. Ja nie mam z nią żadnego problemu. W trakcie biegu zmieniam tempo wirtualnego partnera bez problemu. Kwestia wprawy palców i czucia. Co do ustawień ekranów to mamy do wyboru około 30 możliwości co chcemy widzieć. Ja mam akurat ustawione średnie tempo okrążenia, średnie tempo całego biegu i dystans okrążenia. Wirtualnego partnera włączam , kiedy mam na to ochotę. Poprzez dotyk obręczy zmienia się wtedy pole z w.p. albo pole z podanymi wyżej wartościami. Interwały czy inne specjalistyczne treningi możesz ustawić za pomocą Garmin Training Center.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ