Radar Distans System

Awatar użytkownika
bart
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

W warszawskim Gymnasionie na Puławskiej stoi gablotka z zegarkami Timex. Z tego co pamiętam ten z GPS kosztuje 1099PLN.
PKO
Awatar użytkownika
krzysztof
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Fredzio,
jakie masz doswiadczenia z dokladnoscia pomiaru odleglosci? fitsensem ? czy to byla droga impreza ?
dzieki, pozdrowionka
Run Forrest Run
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Fitsense wymaga kalibracji na początku. I potem jak na moje wymogi to jest OK. Na 1600 m myli się nie więcej niz 50 m - to zalezy od wymogów - i dużo i mało, choć jak bateria zaczyna sie wyczerpywać to zdarza się że więcej. Kosztowało chyba 250 $. Ale teraz nie kupiłbym juz tego.
Takie urządzenie ma za zadanie wspomagać trening, czyli nie tylko podawać prędkość ale obliczać parametry stanu fizycznego biegacza. A to moje jest właściwie dosyć prymitywne. To znaczy - można zrzucić na stronę www i znajomi dzięki temu mogą obserwować moje  treningi ale wydaje mi sie, że z tego co czytałem, to ten ciclosport daje duzo wieksze możliwości wspomagania treningu - chodzi o oprogramowanie (zakładam, ze jest zaprojektowane przez ludzi znających sie na treningu wytrzymałościowym).
No chociaż Kledzik napisał - ze dokładność pomiaru odległosci wacha się: 3-4%, czyli mniej więcej tyle ile fitsense (50m/1600m) czyli tez nie jest takie doskonałe.
Myślałem kiedys o tym Timexie ale to podobno czyste niebo musi być - tak?
kledzik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Quote: from FREDZIO on 12:51 pm on Nov. 21, 2002

KLEDZIK
Nie rozumiem jednej rzeczy. Móiwsz, że to sie przytwierdza na pasek a na stronie to wygląda ja klasyczny zegarek naręczny............ahh.....rzumiem, ten zagerak to jest opcja ekstra.

Ten zegarek to monitor pracy serca, ktory mozna skonfigurowac z RDS. W RFN pojawi sie w sprzedazy dopiero w polowie stycznia. Cena ok. 200 euro.

kledzik
kledzik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Quote: from Arti on 9:01 am on Nov. 19, 2002
Mam pytanie, rzeczywiście te urządzenia tak dokładnie mierzą odległość i prędkość???
Mysle, ze po ok. miesiacu moge stwierdzic, ze RDS mierzy odleglosc z dokladnoscia do 1-go procenta. Poprzednio pisalem o 3-ch procentach. Glowna przyczyna tak duzego bledu okazal sie byc moj pies. Nie moglem odgadnac dlaczego pomiary biegow dluzszych niz 20 km sa duzo dokladniejsze niz krotszych przebiezek. Odpowiedz jest prosta. Na dlugie trasy nie zabieram psa, kory biegajac wkolo mnie zakloca pomiar. Inne ew. przyczyny zafalszowan to: deszcz, metal [np. klamra od paska] w poblizu RDS i powiewajace przy urzadzeniu czesci ubrania [np. luzna lub niedopieta kurtka].

kledzik
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ