Wlasnie otrzymalem poczta nowego polara s410. Mam dwa pytania:
- zasieg nadajnik - odbiornik jest rzedu 3 cm (jak jestem w domu). na ulicy (centrum warszawy) odrobine wiekszy - do ok. 10 cm. czy to normalne - tzn jak pobiegne np. do parku to zasieg sie zwiekszy ?
- zgodnie z instrukcja, transmisja jest kodowana, gdy wokol serca jest obwodka. podczas pomiaru (np. w trakcie basicuse), mam migajace serce ale bez obwodki. nie liczac samego momentu rozpoczecia.
Edit:
Teraz mu sie zasieg troche zwiekszyl. Moze musi troche podzialac ? W kazdym razie na poczatku ledwo moglem zlapac transmisje, teraz juz w sumie trzyma na odleglosc wyciagnietej reki....
(Edited by soltys at 4:22 am on Sep. 10, 2002)
polar s410
- soltys
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Po godzinie przerwy sytuacja w zasadzie jest jak na poczatku. Nadajnik nie moze sie "dogadac" z odbiornikiem (wogole).... Wszystko (chyba) robie jak trzeba - pozycja, odleglosc, nawilzenie, brak zaklocen.....
Czy moj nadajnik byc moze jest uszkodzony czy jestem totalnym matolem i nie umiem tego obsluzyc ?
Edit:
Hmmm, jedno drugiego wciaz nie widzi, chyba cos jest jednak nie tak, albo z nadajnikiem albo z odbiornikiem
(Edited by soltys at 9:16 am on Sep. 10, 2002)
Czy moj nadajnik byc moze jest uszkodzony czy jestem totalnym matolem i nie umiem tego obsluzyc ?
Edit:
Hmmm, jedno drugiego wciaz nie widzi, chyba cos jest jednak nie tak, albo z nadajnikiem albo z odbiornikiem

(Edited by soltys at 9:16 am on Sep. 10, 2002)
gg/944471
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Spróbuj nieco skrócić opaskę. Ja miałem tego typu kłopoty, gdy opaska była zbyt luźna.
biegowa recydywa
- soltys
- Wyga
Probwalem przed chwila, bez efektu....
Aha, zblizenie (po wlaczeniu zliczania) do nadajnika tez nie powoduje zadnego pikniecia (domyslnie pokazanie limitow).
Aha, zblizenie (po wlaczeniu zliczania) do nadajnika tez nie powoduje zadnego pikniecia (domyslnie pokazanie limitow).
gg/944471