Nowy

Juras38
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 47m

Nieprzeczytany post

W debiucie maratonu dobrze by było złamać 4 godziny na początek.Ale to przyszłość.
Aktualnie po tak długoletniej przerwie najwięcej wybiegania miałem 2Okm.
Zacząłem od 14km co niedziela zwiększając po 2 km plus 3 treningi w tygodniu i po upływie 5 -6tygodni musiałem odpuścić bo kolana bolały mocno.
Robiłem sobie test na vamax i wg tego testu biegałem. Po przerwie jakieś 10dni zrobiłem wybieganie 8km tak po 6min km.
W ostatnią niedzielę zrobiłem sobie interwały na stadionie tartan 700m wolno 700szybko tak aż do 100m, wychodzi niecałe 6km.zrobiłem sobie przetarcie,pobudzenie. I wyraźnie czuje jak mam zmienne tempo to kolan tak nie czuję.Przy jednostajnym tempie i długim czasie odczuwałem kolana.Najgorzej było na zbiegach musiałem co jakiś czas zmieniać stawianie stóp aby dokończyć bieg.Także trening zaczynam:
wtorek 50min biegu plus 8 x20s przebieżki
czwartek 50min biegu
sobota 1okm plus 6x20s
niedziela 18km
Następny tydzień to samo tylko będę dokładał po troszku dystans.
W wolne dni od biegania poświęcę na brzuszki, mięśnia nóg i grzbietu.
PKO
Juras38
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 47m

Nieprzeczytany post

Dzisiaj postanowilem 50minut biegu wykonac na stadionie po wczsniejszej rozgrzewce.Przebieglem niecale 9km braklo okolo 50m.Srednio tempo mialem po 5,35min.I 6x20s przebi.Bieglo mi sie naprawde dobrze i dosc lekko oby bylo tak dalej.Wybralem stadion tartan gdyz jeszcze minimalnie odczuwam kolana.Mam gorzysty teren duzo podbiegow i zbiegow na roznym podlozu.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ