Wyliczenia Polara A5

Awatar użytkownika
Puman
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Od wczoraj jestem szczęśliwym posiadaczem Polara.
Po głębokiej analizie poszczególnych modeli, przydatności ich funkcji, moich ambicji i finansów, postanowiłem kupic A5.
Po wprowadzeniu moich danych: wiek 30, waga 83, wzrost 173 (wiem, wiem, mam nadwage :( ), Polar wyliczył mi, że optymalna strefa wysiłku dla mnie to UWAGA 79-103 ???!!!.
Ludzie, żeby się zmieścić w tym limicie, to musiałbym robić krok co 10 sek. i co minutę robić przerwy na uspokojenie tętna !!!
Może ktoś mi wyjaśni, o co w tym chodzi ?
Z góry pięknie dziękuję.
PKO
Awatar użytkownika
Puman
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Zapomniałem dodać, że HR 160 osiągam po ok. dwóch minutach bardzo, ale to bardzo spokojnego truchtu i po pól godzinie takiego "biegu" nie mam nawet zadyszki !!!
Awatar użytkownika
Irko S
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A co będzie jak zabierzesz Polara na zawody? A tak poważnie to sprawdziłbym swój organizm na innym modelu monitora serca, lub zwyczajnie zmierzył puls. Coś tu nie gra, albo Ty albo On. Siebie zawsze można wytrenować, Polara pewnie trzeba wymienić na nowy.
Awatar użytkownika
BoL
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Hmm, no rzeczywiscie ta strefa, nawet jak na trening odchudziajacy, to chyba troche za malo. Tak na oko to gorna granica winna byc na poziomie do 130.
Druga sprawa, tego wysokiego tetna po 2 min biegu, to obawiam sie (bez urazy), ze to raczej wynik niezbyt wysokiego poziomu wytrenowania niz bledu polara. Jak zrzucisz wage do okolo 70 a lepiej ponizej (nie madrze sie bo glownie na rowerku w tym sezonie sam zbilem juz okolo 11kg, do 71 kg przy 176cm i 35 latkach), przebiegniesz hmmm... nie wiem jak to sie na bieganie przeklada (ja przejechalem kolo 4000km) to pewnie i polar bedzie poprawnie pokazywal ;-)

Pozdrawiam
BoL (GG 1209329)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ