NB 608
- RobertG
- Rozgrzewający Się
Witam!
Udało mi się w trakcie poszukiwań butów do biegania znaleźć w moim mieście (Tychy) firmowy sklep NewBalance :) Co prawda nie było w nim zachwalanego przez kilkoro z was modelu 714, ale znalazłem model MX608WN, który dobrze leżał mi na stopie, także w trakcie krótkiej testowej przebieżki. Czy możecie wyrazić swoje krótkie opinie o tym modelu? Pozdrawiam :)
Udało mi się w trakcie poszukiwań butów do biegania znaleźć w moim mieście (Tychy) firmowy sklep NewBalance :) Co prawda nie było w nim zachwalanego przez kilkoro z was modelu 714, ale znalazłem model MX608WN, który dobrze leżał mi na stopie, także w trakcie krótkiej testowej przebieżki. Czy możecie wyrazić swoje krótkie opinie o tym modelu? Pozdrawiam :)
- Dawidek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Cześć!
RobercieG piszesz, w moim mieście ( Tychy ), a ja mam pytanie "kim jesteś" bo myślałem że znam wszystkich tyskich biegaczy albo przynajmniej długodystansowców?:)
Butów o które pytasz - nie znam.
RobercieG piszesz, w moim mieście ( Tychy ), a ja mam pytanie "kim jesteś" bo myślałem że znam wszystkich tyskich biegaczy albo przynajmniej długodystansowców?:)
Butów o które pytasz - nie znam.
- Dawidek
- Zaprawiony W Bojach
Poszukałem trochę w sieci i prospektach i znalazłem wywołane przez Ciebie buty i ?
Odradzam ich zakup jako butów do treningu biegowego, nawet sam producent nie zakwalfikował ich do 'running' lecz do 'croos training'. W szegółowym opisie butów na stronach NB - USA podają, że można w nich chodzić i biegać ale kawałki do jednej mili, a nadaja sie one więcej do innych sportów. Osobiście więc mówie "nie kupuj". Znajdziesz napewno ciekawszą ofertę.
Może łatwiej by było gbybyś opisał co i gdzie biegasz a także do czego dążysz - a wtedy polecimy Ci jakiegoś fajnego buta.
P.S. Sklep który znalazłeś to 'U Freda' w pawilonie na oś "M"??
Odradzam ich zakup jako butów do treningu biegowego, nawet sam producent nie zakwalfikował ich do 'running' lecz do 'croos training'. W szegółowym opisie butów na stronach NB - USA podają, że można w nich chodzić i biegać ale kawałki do jednej mili, a nadaja sie one więcej do innych sportów. Osobiście więc mówie "nie kupuj". Znajdziesz napewno ciekawszą ofertę.
Może łatwiej by było gbybyś opisał co i gdzie biegasz a także do czego dążysz - a wtedy polecimy Ci jakiegoś fajnego buta.
- BoL
- Wyga
Hej, Dawidek, a ty z Tychow jestes? Bo ja z Wodzislawia. Zauwazylem, ze rowerowcem jestes. Jesli tak to mozna by sie kiedys spotkac na rowerkach gdzies w pol trasy na przyklad.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
BoL (GG 1209329)
-
- Wyga
- Kontakt:
RobertG, witaj, NB 714 sa do kupienia w Athlete's Foot w Geancie w Dolinie Trzech Stawów. Cena ok. 250 zl. Pozdrawiam-Ermo.
- Friend
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 48
- Życiówka w maratonie: 4:04
W Athlete's Foot w Gdansku kupilem NB714 w cenie 199 zl
Polecam ten model, biegam w nich od lutego i czuje wspaniala amortyzacje.
(Edited by Friend at 11:45 am on July 9, 2002)
Polecam ten model, biegam w nich od lutego i czuje wspaniala amortyzacje.
(Edited by Friend at 11:45 am on July 9, 2002)
Energia podąża za myślą, a myśl podąża za energią…
- Dawidek
- Zaprawiony W Bojach
Hej, Dawidek, a ty z Tychow jestes? Bo ja z Wodzislawia. Zauwazylem, ze rowerowcem jestes. Jesli tak to mozna by sie kiedys spotkac na rowerkach gdzies w pol trasy na przyklad.
BoL słusznie zauważyłeś, że jestem z Tychów i rzeczywiści "karierę" zaczynałem od kolarstwa, jezdziłem w kategorii junior w Górniku Lędziny.
Zawsze lubiałem kolarstwo, chyba nawet więcej od biegania

Jesli chodzi o spotkanie to chętnie lecz nie predko, bo narazie jeszcze zdrowieje po "chorobie" a na rowerze z powodu skupienia sie na bieganiu pedałuje bardzo malutko.
Pozdrawiam!
- RobertG
- Rozgrzewający Się
Tak, to ten sklep.Quote: from Dawidek on 9:33 pm on July 8, 2002
Poszukałem trochę w sieci i prospektach i znalazłem wywołane przez Ciebie buty i ?
Ok, spróbujmy wybrać jakieś buty dla mnie :)
Rozmiar 45, lekkie płaskostopie, podczas biegania opieram się raczej na wewnętrznych krawędziach stóp (nogi lekko w kształcie X - tzn. kolana bliżej siebie). Dystanse: obecne ok. 10km, planowane do 20-25km do końca wakacji. Trasa: ok. 30% asfalt, reszyta drogi leśne. Nie wiem co jeszcze może mieć znaczenie :)
Pozdrawiam serdecznie :)
- BoL
- Wyga
No to niezle. Szkoda, ze juz malo jezdzisz. A tak wlasciwie dlaczego? Przeciez piszesz, ze wolisz rowerek od biegania?BoL słusznie zauważyłeś, że jestem z Tychów i rzeczywiści "karierę" zaczynałem od kolarstwa, jezdziłem w kategorii junior w Górniku Lędziny.
Zawsze lubiałem kolarstwo, chyba nawet więcej od bieganiai interesuje sie nim.
Jesli chodzi o spotkanie to chętnie lecz nie predko, bo narazie jeszcze zdrowieje po "chorobie" a na rowerze z powodu skupienia sie na bieganiu pedałuje bardzo malutko.
Pozdrawiam!
Bedziesz w Pszczynie 21 na wyscigu?
Pozdrawiam
BoL (GG 1209329)
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 36:49
- Życiówka w maratonie: 2:59:44
Jest takie cos jak "product recommender" dla butow NewBalance.Quote: from RobertG on 9:15 pm on July 9, 2002
Rozmiar 45, lekkie płaskostopie, podczas biegania opieram się raczej na wewnętrznych krawędziach stóp (nogi lekko w kształcie X - tzn. kolana bliżej siebie). Dystanse: obecne ok. 10km, planowane do 20-25km do końca wakacji. Trasa: ok. 30% asfalt, reszyta drogi leśne. Nie wiem co jeszcze może mieć znaczenie
Pozdrawiam serdecznie![]()
Link:
http://www.newbalance.com/productrecommender/index.html
Na tej stronie zaznacz "Men's Footwear" i z drop down menu pod tytułem "What kind of activity?" wyberz "Running".
Dalej odpowiadasz na pytania szczegółowe i ... w koncu pojawia sie lista butow, ktore powinny cie zadowolic.
Wydaje mi sie, ze niektore modele NB nie dostepne w sprzedazy w Polsce.
Jeszcze link do sklepu internetowego z butami sportowymi, gdzie mozna wybrac model na swoja stope:
http://www.roadrunnersports.com
Tutaj proponuja buty roznych firm.
Krzysiek
[url=http://www.biegajznami.pl/GT]forum Grupy Trójmiasto[/url], [url=http://www.grupatrojmiasto.digimer.pl]Strona GT[/url], [url=http://www.grupatrojmiasto.digimer.pl/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=13&Itemid=21]GT Challenge 2007[/url]