Buty w Warszawie

Awatar użytkownika
adamm
Administrator
Administrator
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Noszę dość duży numer buta. 13 vel 48,5. Nie mogę dostać swojego numeru... i powoli cholera mnie bierze... zaczynam już nieżyczliwie spoglądać na innych klientów, którzy przymierzają co tylko chcą, bo maja "standardowy" rozmiar stopy! (żartowałem)

Mój zeszłotygodniowy bilans: GO Sport - nic, to samo Decathlon, Galeria Mokotów, Panorama, Promenada i parę innych. To naprawdę irytujące - mnóstwo modeli i nic dla mnie, jakby ktoś machał mi przed nosem smakołykiem, którego i tak nie dostanę...

Co robić? Kupować buty przez internet, bez przymierzania? Niech to diabli!
[i]Pragnienie zwycięstwa jest niczym w porównaniu z pragnieniem przygotowania się do niego.[/i]
PKO
Awatar użytkownika
grubcio
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

rozumiem cię doskonale - z tym że ja już patrzę z wrogością na ludzi wybierających buty pod kątem "ładnego wyglądania" - nie dość że mu pasuje jak ulał i ma wybór w każdym modelu to jeszcze kolorki się nie podobają?

z tego co wiem to największe buty do biegania produkcji nike, adidas, NB, asics mają długość 31 cm - czyli 47, z tym że i tak ciężko tutaj znaleźć coś pasującego "jak ulał"

ja mam girę 31 cm, ale lubię nosić troszkę większe - 31,5 cm - w warszawie nieosiągalne

z tym że kupiłem reeboki heaven dmx w sklepie na stacji metro centrum - na poziomie 0
- buciki są faktycznie trochę większe niż 31 cm

adamm - gdybyś nosił 47 wg reeboka to poleciłbym ci właśnie ten sklep - ale Uwaga! - nie ze względu na przyjazną obsługe - facet przy kasie był na mnie chyba mocno obrażony za to że robię zakupy w tym sklepie...

a gdyby nie moja namolność pewnie wyszedłbym z niczym, sprzedawca nie wie jakie ma numery w jakim modelu - musi dopiero sprawdzać, szukać, a przecież i tak mała szansa...

a w czym biegasz teraz? i gdzie kupione?
Mój awatar ziewa.
Shi Long kuang
Awatar użytkownika
adamm
Administrator
Administrator
Kontakt:

Nieprzeczytany post

W Asics Gel Kayano VII i w Adidas Response. Kayano są dla mnie za szytwne, Adidas mi pasuje, ale jest już mocno zużyty (szybko wyciera się podeszwa).

Asicsy kupiłem na Broniewskiego (81?) - dobry sklep, dobra obsługa, ale na mój numer mają tylko takie buty jak Kayano... myślałem że się przyzwyczaję, ale nie - to dobre buty ale nie dla mnie.

Pasuja mi Responsy - po prostu znikają kiedy je mam na nodze, ale znalezienie numeru 48 i 2/3 to wyzwanie :(
[i]Pragnienie zwycięstwa jest niczym w porównaniu z pragnieniem przygotowania się do niego.[/i]
Awatar użytkownika
grubcio
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

broniewskiego 71 - Studio Sport faktycznie polecam biegaczom z mniejszymi gicami

- a responsy ci sie  nie rozwalają za szybko?
Mój awatar ziewa.
Shi Long kuang
Runforfun
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Adaś, a którego Response'a szukamy - numer podałeś ale tego modelu jest kupę wersji, prośba abyś uściślił.
Warto zapytać Jacka G., bo ma w ofercie również Adidasa. Zagadnij też Radka W. - potrafi czasem wygrzebać buty spod ziemi.
Aż się prosi żeby Ci zrobić prezent ślubny..., choćby taki znaleźć. :zero:
[i]być kiedyś takim "biegaczem", za jakiego ma mnie mój kot.[/i]
Awatar użytkownika
wojtek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 30:59
Życiówka w maratonie: 2:18
Kontakt:

Nieprzeczytany post

W mojej okolicy az sie roi od "kajakow" . Wlasnie kupilem sobie bezsznurowkowy model Nike za jedyne 25 $ . W zasadzie wszystkie buty kupuje w sklepach "okazyjnych" , gdzie az roi sie od przecenionych towarow , za ktore gdzie indziej trzeba placic jak za zboze . I wlasnie tam jest tych "kajakow" cale zatrzesienie . W dodatku wiekszosc z nich z uwagi na niechodliwosc jest wielokrotnie przeceniana . Na porzadku dziennym mozna spotkac tam bardzo fajne buciki za 10 - 15 $ . Wiem , wiem - USA to nie Polando ale trza isc tym tropem i zorientowac sie w sieci sklepikow z podobnymi okazjami za bliska granica .

(Edited by wojtek at 8:08 pm on June 16, 2002)
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki

Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37

Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
Awatar użytkownika
grubcio
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

bwana, my dziekowac nasza sprzedawca za glupia, ona sprzedaje tylko truskawka, my jechac po but za wielka woda, a nasza sprzedawca niech sie przerzuca na malina ;-), ostatnio widziala piekne but ze skory zebra z amortyzacja od kozica, ale na gira tego plemie ze skosna oka co ona taka mala w duza wlochata czapka...
buty miec system dzing dzing beg beg i byc reczna robota

pozdrowienia dla bwana z kajak w cywilizowana plemie
Mój awatar ziewa.
Shi Long kuang
Awatar użytkownika
grubcio
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Mój awatar ziewa.
Shi Long kuang
Awatar użytkownika
Dwarf
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nie bede odreagowywal ale mam dobra informacje :usmiech::

Namierzylem w Warszawie fajny sklep z New Balance. W Galeri Geanta'a na Jubilerskiej. Obsluga wie malo o bieganiu ale jest zaskakujaco duzy wybor (jak na Polska oferte NB) modeli (sa np. 1021 i 1030) i wielkosci. Sa promocje i dodatkowo karty stalego klienta uprawniajace do znizek (mozna je laczyc z promocjami)
Nabylem NB830 za bodajze 239 PLN w zaskakujacym kolorze - szare ciemne na piecie i jasniejace do palcow (do tej pory widzialem tylko kremowe) . Beda na przyszloroczne starty. Do MW co oczywiste nie zdaze ich "rozbiegac".
Jest tez maly sklepo NB w galeri LIM w podziemiach pod Mariottem ale ceny wyższe i oferta skromniejsza.
Dwarf
Awatar użytkownika
Dawidek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Quote from Dwarf on12:43 pm on Oct. 24, 2002

Nabylem NB830 za bodajze 239 PLN w zaskakujacym kolorze - szare ciemne na piecie i jasniejace do palcow (do tej pory widzialem tylko kremowe)
Wspominałem o tym bucie - 830 BS już miesiąc temu ( a jeszcze wcześniej go nabyłem ) na http://www.bieganie.home.pl/cgi-bin/iko ... &topic=161 więc powinieneś być przygotawany na taki widok.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ