Jakie buty na start w maratonie?

Awatar użytkownika
adam1adam
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:10
Życiówka w maratonie: 2:32:24

Nieprzeczytany post

Adidas Bostn 3 i 4 -wygladaja niezle:
http://www.21run.com/ru_de/herren/laufs ... ton-4.html
Ciekawe ,czy rzeczywiscie dobre na mokry asfalt?
A Adidas Boost Sonic ?
PKO
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:44
Życiówka w maratonie: 02:56:04
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Jak dla mnie Boost to chyba jeszcze zbyt duża nowość i niewiadoma. Na chwilę obecną wolę bardziej klasyczne i sprawdzone technologie :)
Awatar użytkownika
mariuszuk
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 37:29
Życiówka w maratonie: 03:02

Nieprzeczytany post

Ja na debiut polecialem w Adidas Mana 6 i bylo ok ale ida teraz na treningowe a na MW szykuje Saucony Type A5. Czy latal ktos w tych A5 ?
Obrazek

http://connect.garmin.com/profile/mariuszuk

Marathon 03:01:52
1/2 01:19:51
10k 37:29
5k 18:34
"Biegnę bo nie mogę się zatrzymać,
Moje ciało jak maszyna
Bez kontroli śmiało goni"
Awatar użytkownika
adam1adam
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:10
Życiówka w maratonie: 2:32:24

Nieprzeczytany post

Jak zobaczylem te A5 w sklepie -to teraz balbym sie w nich pobiec M
Za malo amortyzacji raczej na 10km gora HM.
Moze wybierz sobie cos z tego:
http://www.laufen.de/articles/11072
Najnowszy tes butow startowych wg. bieganie.de
Awatar użytkownika
mihumor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:47
Życiówka w maratonie: 2:48:13

Nieprzeczytany post

Ja następny maraton polecę na pewno w NB m890 - dla mnie na maraton sa super, dobrze wyważony but do takiego biegu w moim tempie, połówkę dobrze mi się biegało ostatnio w Kinvarach ale na końcówce czułem jak od tych butów mam już nogi wytrzepane, końcówka w HM jednak to tylko chwilka a w maratonie końcówk tgo kawał czasu i wtedy wolę jak buty są moim przyjacielem a nie recenzentem mojego zmęczenia i katalizatorem zbierania mikrourazów, w startówkach nie idzie o samą małą amortyzację ale tez o jej rodzaj, fajne buty ale mało wybaczają, trzeba dobrze biegać, szybko, krótko i mieć przygotowanie - ja jestem za słaby na dziś na takie buty w M.
Najszybsza kupa złomu w galaktyce

Blog: viewtopic.php?f=27&t=29814&start=345
Koment: viewtopic.php?f=28&t=29813&start=2880
omarr
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 44:03
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Podepnę się do tematu, w niedzielę biegnę pierwszy półmaraton i zastanawiam się w czym będzie lepiej pobiec:

Lunarglide 3
Obrazek

czy

Free Run Everyday 2
Obrazek

Więcej biegam w tych drugich. Każde mają wady i zalety. Lunary mają większą amortyzację, ale są cięższe i zostawiają mi (wprawdzie bezboleśnie) pęcherze na stopach. A boję się, że we free zajadę kolana i łydki, które już mnie pobolewają. Co lepiej? Biegam na całej stopie.
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:44
Życiówka w maratonie: 02:56:04
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Nie założyłbym na żadne zawody butów, które gdziekolwiek mnie obcierają. Jeżeli już na starcie wiesz, że Cię obetrą i zostawią pęcherze to po co ryzykować. Tym bardziej, że tym razem owe pęcherze mogą już nie być takie bezbolesne. Szykując się do półmaratonu na pewno robiłeś wybiegania w jakiś butach. Wiesz, w których lata Ci się lepiej i to właśnie te buty powinieneś zabrać.
mihumor pisze:Ja następny maraton polecę na pewno w NB m890 - dla mnie na maraton sa super, dobrze wyważony but do takiego biegu w moim tempie, połówkę dobrze mi się biegało ostatnio w Kinvarach ale na końcówce czułem jak od tych butów mam już nogi wytrzepane, końcówka w HM jednak to tylko chwilka a w maratonie końcówk tgo kawał czasu i wtedy wolę jak buty są moim przyjacielem a nie recenzentem mojego zmęczenia i katalizatorem zbierania mikrourazów, w startówkach nie idzie o samą małą amortyzację ale tez o jej rodzaj, fajne buty ale mało wybaczają, trzeba dobrze biegać, szybko, krótko i mieć przygotowanie - ja jestem za słaby na dziś na takie buty w M.
Ja właśnie podobnie rozważam start w 890tkach w najbliższym maratonie. Z tego co mam w swojej szafie mógłbym się zdecydować jeszcze na Adidas Glide, w których leciałem w Krakowie. Jednak jako, że widać już na nich ślady użytkowania coraz mocniejsze wolałbym nie ryzykować. Ponadto NB są lżejsze i wg mnie bardziej dynamiczne od Adidasów.
Jest również szansa, że w najbliższych dnia powiększy się moja kolekcja butów do biegania. A co za tym idzie jeżeli odpowiednio "uklepałbym" nowe kapcie przez wrzesień to może w nich bym mógł polecieć.
Marzy mi się start w Adidas Adios Boost. Jednak również uważam, że jestem "za wąski w uszach" na takie buty w maratonie. Mogłoby się to naprawdę kiepsko skończyć :)
Awatar użytkownika
mariuszuk
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Kupilem te A5 przelecialem w nich 10k na treningu i z bolem serca wystawilem je na ebay , swietne buty ale max 10k , nie wyobrazam sobie w nich maratonu.Wiec szukam dalej i chyba polece w tym co mam i sprawdzilem czyli Adidas Mana 6 , i chyba zakupie sobie 2 pare i bede mial problem z glowy.
Obrazek

Moje ciało jak maszyna
Awatar użytkownika
mariuszuk
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Saucony sprzedane :ble: :ble: i od razu zakupione nowe Adidas Boston 3 bardzo dobre opinie chyba jak kazde tej firmy chyba polece w nich MW , czy macie doswiadczenia z tym modelem.
Obrazek

Moje ciało jak maszyna
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ