Wybór monitora pracy serca
- starosta
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Jak czytam w katalogu produktów Polara to modele ze starej A-serii takie jak Fitwatch czy Pacer nie miały transmisji kodowanej. Nowego katalogu niestety nie posiadam.
Chyba pozostaje poczekać na głos Ryszarda.
Chyba pozostaje poczekać na głos Ryszarda.
-
- Ekspert/Fizjologia
- Kontakt:
Modele A serii mają nadajniki niekodowane.
R.
R.
- Bartek Sz
- Zaprawiony W Bojach
Mariusz jeżeli twoja żona nie jest wyczynowcem to nie potrzebne jej będzie kodowanie transmisji danych.
Polar A-5 faktycznie nie ma kodowania ale nie ma z tym żadnych problemów - w końcu nie każdy ma tętnomierz
(Edited by Bartek Sz at 2:41 pm on Nov. 26, 2001)
Polar A-5 faktycznie nie ma kodowania ale nie ma z tym żadnych problemów - w końcu nie każdy ma tętnomierz

(Edited by Bartek Sz at 2:41 pm on Nov. 26, 2001)
W biegu weszło w biegu wyjdzie :-)
- Mariusz
- Zaprawiony W Bojach
A jednak jest problem Bartku!
Wyobraź sobie,że jak "biegną" dwa Polarki obok siebie i jeden ma transmisję kodowaną a drugi nie, to ten pierwszy zakłóca pracę drugiego.I tu jest pies pogrzebany.Miałem taki przypadek ze swoim kolegą tyle,że jechaliśmy na rowerach.On miał starszy model Polara a ja sobie zafundowałem monitorek z transmisją kodowaną.Gdy tylko zbliżyliśmy się za bardzo do siebie to jego strasznie świrował.
Moja żona rzeczywiście nie jest wyczynowcem ,powiem więcej udało mi się ją namówić do wspólnych przebieżek dopiero dwa miesiące temu i dlatego sama nie biega po lesie.Ja mam swój monitorek ale jeden dla nas dwóch to trochę za mało.
Chyba będę musiał zastanowić się nad jakimś innym modelem.
Wyobraź sobie,że jak "biegną" dwa Polarki obok siebie i jeden ma transmisję kodowaną a drugi nie, to ten pierwszy zakłóca pracę drugiego.I tu jest pies pogrzebany.Miałem taki przypadek ze swoim kolegą tyle,że jechaliśmy na rowerach.On miał starszy model Polara a ja sobie zafundowałem monitorek z transmisją kodowaną.Gdy tylko zbliżyliśmy się za bardzo do siebie to jego strasznie świrował.
Moja żona rzeczywiście nie jest wyczynowcem ,powiem więcej udało mi się ją namówić do wspólnych przebieżek dopiero dwa miesiące temu i dlatego sama nie biega po lesie.Ja mam swój monitorek ale jeden dla nas dwóch to trochę za mało.
Chyba będę musiał zastanowić się nad jakimś innym modelem.
-
- Ekspert/Fizjologia
- Kontakt:
Gdy biegnę w grupie i mam podobny problem tzn. mój monitorek odbiera tętno kolegi lub jego moje to po prostu przechodzę na zewnątrz grupy. Biegniemy tak aby monitorki były na zewnątrz. Np. biegniemy obok siebie a monitorki są na zewnętrznych rękach; u jednego na prawej a u drugiego na lewej.
Można tak a można kupić kodowane.
R.
Można tak a można kupić kodowane.
R.
- Mariusz
- Zaprawiony W Bojach
Wybieram to drugie rozwiązanie.Na pewno kosztowniejsze ale dające większy komfort.Poczekam może jednak do targów rowerowych w Katowicach i tam pooglądam sobie różne modele.W końcu na targach kupiłem swój pierwszy Polar, to może tym razem też tak będzie.Oczywiście jeżeli Sportprofil będzie obecny wśród wystawców.
-
- Ekspert/Fizjologia
- Kontakt:
Targi rowerowe w Katowicach są w trzecim tygodniu stycznia tj od 17 do 20. Obawiam się, że nie będę mógł być osobiście na targach. Będę miał w tym czasie zgrupowanie z piłkarzami Wisły. (Pracuję z nimi od początku kwietnia, przygotowuję ich motorycznie i chciałbym być na tym zgrupowaniu - bronimy mistrzostwa Polski) Nie wiem również czy wystawię stoisko. Zależy to od różnych czynników.
R.
R.