Buty na błoto/zime

Awatar użytkownika
ThomasM
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 41:44
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Witam
Kilka miesięcy temu wróciłem do regularnego biegania. Biegam głównie po asfalcie i ubitych ścieżkach, ale czasami zdarza mi się wybrać na trening poza utarte szlaki np. do lasu.
Obecnie biegam w butach Joma marathon 3000 i jestem z nich bardzo zadowolony, ale ze względu na ich łagodny bieżnik słabo nadają się w teren i myślę, że w zimie było by dość niebezpiecznie w nich biegać, dlatego poszukuje butów, które nadadzą się na takie warunki. Sporo czytałem i szukałem, ale im dłużej czytam tym mniej z tego wszystkiego wiem ;P Niestety w moich okolicach nie ma żadnego sklepu dla biegaczy, więc nie mam możliwości podjechać i poprzymierzać.

Biegam obecnie ok. 130km miesięcznie (stopniowo zwiększam dystans),
Mam 20 lat,
Ważę niecałe 70kg.
Co do ceny wiadomo - im niższa tym lepiej, ale nie chce też kupić jakiegoś badziewia.

Proszę o pomoc w wyborze.
Z góry dziękuję i pozdrawiam ;)
PKO
Awatar użytkownika
herson
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Stare, sprawdzone, tradycyjne żelazka, NB MT572 lub kolejne wcielenie MT573 ( byle bez membrany bo się ugotujesz ). Nie wiem jak Twoje stopy, ale model jest na tyle uniwersalny, że nawet pronatorowi będzie dobrze się biegało. Osobiście mam lekką pronację, tylko prawa stopa, ale znam platfusa ( przepraszam za określenie ), który cały rok, zresztą już kolejny, biega tylko w tych butach i nie zamierza zmieniać ich na inne :usmiech: Nawet nie daje się nakłonić na poprzymierzanie innych modeli, ot taki ortodoks obuwniczy
Awatar użytkownika
ThomasM
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Dzięki za odpowiedź ;) Zapomniałem napisać - stopy mam w miarę neutralne (przynajmniej tak mi wyszło z testu wodnego ;D)
Jaka jest różnica między modelem 572 i 573? Który lepszy? Bo cenowo z tego co widzę bardzo podobnie wyglądają.
Awatar użytkownika
mariuszuk
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 37:29
Życiówka w maratonie: 03:02

Nieprzeczytany post

Adidas Kanadia TR polecam ja mam 4 i sa naprawde spoko cena okolo 200zl
poczytaj tutaj

http://www.biecdalej.pl/2012/06/buty-tr ... a-tr4.html
Obrazek

http://connect.garmin.com/profile/mariuszuk

Marathon 03:01:52
1/2 01:19:51
10k 37:29
5k 18:34
"Biegnę bo nie mogę się zatrzymać,
Moje ciało jak maszyna
Bez kontroli śmiało goni"
Krasus

Nieprzeczytany post

mariuszuk pisze:Adidas Kanadia TR polecam ja mam 4 i sa naprawde spoko cena okolo 200zl
poczytaj tutaj

http://www.biecdalej.pl/2012/06/buty-tr ... a-tr4.html
Jako autor przytoczonej recenzji potwierdzam, że to fajne i całkiem tanie buty. Moje padły po 1000km, zajechała się pianka w podeszwie, co sprawiało, że po dłuższych biegach bolało mnie śródstopie.
Awatar użytkownika
ThomasM
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Dziękuję bardzo za odpowiedzi. W najniższym czasie coś wybiorę i dam znać ;)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ