Cześć,
Szukam butów do biegania po terenie pobliskiego parku krajobrazowego, czyli głównie leśne ścieżki, piaski, polne drogi, pagórki, czasami drewniany most, jakiś krótki odcinek szutrowej albo utwardzonej nawierzchni, mogą zdarzyć się jakieś podmokłe odcinki, torfowiska, wrzosowiska, byłe rozlewiska i podobne. Wstępnie zastanawiałem się nad Adidas Kanadia 4 (przymierzałem, trochę wąskie na moją stopę, ale pół numeru więcej niż w nike'ach i w miarę ok) i drugi but, o którym słyszałem, ale nie mierzyłem, to Brooks Cascadia (6,7,8?). Stopę mam neutralną (normalne sklepienie), dość szeroką, Pumy nie założę, ale Nike jak najbardziej. Biegam typowo rekreacyjnie, po mieście, około 25 - 30 km tygodniowo, zależy jak czas pozwoli, ale chcę sobie urozmaicić bieganie, głównie w weekendy. Moja waga 100 kg. Proszę o poradę. Jeżeli są inne lepsze buty w porównywalnym zakresie cenowym, to chętnie skorzystam z sugestii.
Pozdrawiam.
Buty na leśne ścieżki dla 100 kg? Kanadia vs Cascadia?
- wiercipieta
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42:10
- Życiówka w maratonie: 3:36:19
Ale nie napisaleś czy ściezki w parku sa pokryte igliwiem czy listowiem......
:):) No bo wtedy mozemy ci doradzic.....
:)
A tak na poważnie przy takim kilometrazu jakie to ma znaczenie.......?:):) chyba ze zalezy ci na wodoszczelności...ale twedy nie będą lekkie i przewiewne...
Biegaj w tym co jest wygodne i lekkie.
Buty same nie biegają i to nprawde nie ma takiego znaczenia.....bedzie ci tak samo wygodnie czy to asfalt czy lesnie sciezki...co innego sliskie zbiegi, podbiegi w górskim terenie
Edek

A tak na poważnie przy takim kilometrazu jakie to ma znaczenie.......?:):) chyba ze zalezy ci na wodoszczelności...ale twedy nie będą lekkie i przewiewne...
Biegaj w tym co jest wygodne i lekkie.
Buty same nie biegają i to nprawde nie ma takiego znaczenia.....bedzie ci tak samo wygodnie czy to asfalt czy lesnie sciezki...co innego sliskie zbiegi, podbiegi w górskim terenie
Edek
- wiercipieta
- Wyga
Dzięki, komfort to oczywiście priorytet, ale chodzi też o oszczędność. Po prostu biegając w moich butach miejskich przez błoto, kurz, jakieś wystające gałązki, kałuże, czy nawet mokrą od rosy trawę, odnoszę wrażenie, że skróciłbym ich żywotność o połowę, nie mówiąc o walorach estetycznych. Dlatego chciałbym kupić parę butów bardziej wytrzymałych. 

- HeavyPaul
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Ale mierzyłeś Pumy? Chciałem już z rozpędu zaproponować http://heavyrunslight.blogspot.com/2013 ... -bieg.html
Pozdrawiam
Paweł
Pozdrawiam
Paweł
Mój BLOG: Heavy Runs Light
Aktualne informacje o testach + duża dawka zdjęć na moim profilu na FACEBOOKU
Dla spragnionych zdjęć INSTAGRAM
Aktualne informacje o testach + duża dawka zdjęć na moim profilu na FACEBOOKU
Dla spragnionych zdjęć INSTAGRAM