Witam, proszę o pomoc w wyborze nowych butów. Biegam już prawie pół roku, do tej pory biegałem w butach Kalenji, dość często polecanych dla początkujących i jestem z nich zadowolony. Buty trochę się już przetarły, chciałbym przejść na coś lepszego. Biegam głównie na twardej nawierzchni (asfalt, chodniki) i raz w tygodniu na bieżni. Trening na bieżni jest dla mnie ważny, ponieważ w lipcu przechodzę test na 1,5 km właśnie na tej nawierzchni, później zdecydowanie bardziej interesują mnie biegi uliczne. Ważę 69 kg przy 173 cm wzrostu, typ stopy neutralny-spinujący, w tygodniu obecnie przebiegam około 50 km. Waham się między butami:
-Asics Gel Pulse 3
-Asics Gel Pulse 4
-Asics Gel Zaraca
-Puma Faas 500
-Asics Gel Oberon 7
Może ktoś bardziej doświadczony mógłby doradzić w wyborze lub też polecić coś innego. Z góry dziękuję za pomoc.
Bardzo proszę o pomoc w wyborze butów
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka w maratonie: brak
Skoro Kalenji Ci się podobało to każdy but który wymieniłeś będzie bardziej sztywny i czołgowaty. Najlepiej to przejść się do sklepu z butami, przymierzyć kilka par i wybrać poziom wyżej niż Kalenji (elastyczność, lekkość) Na tym etapie warto iść do przodu zamiast się cofać i pakować w przeróżne systemy, które nie są Tobie potrzebne (zadowolenie z Kalenji).