Wybor butow - na celowniku PUMA FAAS 500
- comar
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Hej,
czas kupić kolejne buty. Zastanawiam sie bardzo mocno nad PUMA FAAS 500 ale ta starsza wersja.
Do tej pory biegalem w :
NB 848 - super but, ale zuzyl sie po okolo 800 km, obecnie uzywany do startow na krotkie dystanse
NB MT572 - trialowka, pomalu sie rozpada przy przebiegu 1k
Asics Pulse 3 - dobijaja z przebiegiem do 1k, zdecydowanie za miekkie dla mnie, zle mi sie biega.
Moje pytanie jest nastepujace, czy faas 500 nie bedzie dla mnie za miekki? But startowy zdecydowanie odpada.
Cos o mnie :
- przebieg tygodniowy okolo 50 km
- starty na 10 km i 21 km
- supinator/neutral
- szeroka stopa
Ewentualnie ma ktos jakies inne propozycje w podobnym przedziale cenowym (+ - 250 zł) ?
czas kupić kolejne buty. Zastanawiam sie bardzo mocno nad PUMA FAAS 500 ale ta starsza wersja.
Do tej pory biegalem w :
NB 848 - super but, ale zuzyl sie po okolo 800 km, obecnie uzywany do startow na krotkie dystanse
NB MT572 - trialowka, pomalu sie rozpada przy przebiegu 1k
Asics Pulse 3 - dobijaja z przebiegiem do 1k, zdecydowanie za miekkie dla mnie, zle mi sie biega.
Moje pytanie jest nastepujace, czy faas 500 nie bedzie dla mnie za miekki? But startowy zdecydowanie odpada.
Cos o mnie :
- przebieg tygodniowy okolo 50 km
- starty na 10 km i 21 km
- supinator/neutral
- szeroka stopa
Ewentualnie ma ktos jakies inne propozycje w podobnym przedziale cenowym (+ - 250 zł) ?
- pejot
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 00:44:44
- Życiówka w maratonie: 3:32:39
- Kontakt:
Hej,
Biegam w faas 500 regularnie, ostatnio przeleciałem Orlen i uważam, że to bardzo fajny but. Lekki (!), dość sprężysty, dobrze trzyma stopę.
Jedyne zastrzeżenie mam do niewystarczającej przewiewności, mogłoby być więc siateczki.
Mam podobne do twoich przemyślenia. Wcześniej biegałem w Asics Cumulus. Ostatnio ponownie je założyłem i po doświadczeniu z fass500 miałem wrażenie, że te Asicsy to ciężkie kloce.
Powoli rozglądam się za faas 350-300.
ps. zanim kupisz zobacz to: http://www.sportsdirect.com/puma-faas-5 ... e=21125238
kupiłem tam kilka par butów, m.in. te pumy. Przesyłka do PL ok. 30zł.
Biegam w faas 500 regularnie, ostatnio przeleciałem Orlen i uważam, że to bardzo fajny but. Lekki (!), dość sprężysty, dobrze trzyma stopę.
Jedyne zastrzeżenie mam do niewystarczającej przewiewności, mogłoby być więc siateczki.
Mam podobne do twoich przemyślenia. Wcześniej biegałem w Asics Cumulus. Ostatnio ponownie je założyłem i po doświadczeniu z fass500 miałem wrażenie, że te Asicsy to ciężkie kloce.
Powoli rozglądam się za faas 350-300.
ps. zanim kupisz zobacz to: http://www.sportsdirect.com/puma-faas-5 ... e=21125238
kupiłem tam kilka par butów, m.in. te pumy. Przesyłka do PL ok. 30zł.
Ostatnio zmieniony 29 maja 2013, 23:22 przez pejot, łącznie zmieniany 2 razy.
- WojtekM
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
http://www.runningshoesguru.com/2012/12 ... v3-review/
edit: teraz doczytałem info o oczekiwanym przedziale cenowym, więc z tego powodu to nie jest dobra propozycja
edit: teraz doczytałem info o oczekiwanym przedziale cenowym, więc z tego powodu to nie jest dobra propozycja
Go Hard Or Go Home
- mariuszbugajniak
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37.29
- Życiówka w maratonie: 2.59.02
ww tk max za 129zł są