Co po NB MR00?
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witam, czy ktos z Was mial moze doczynienia z butami New Balance Minimus MR00 i ktoryms z nizej wymienionych,
Saucony Hattori lub
Skora jakikolwiek model?
Chcialbym cos nieco bardziej amortyzowanego niz Minimusy, najchetniej wlasnie ktores z powyzszych, niestety nie mam mozliwosci przymierzenia przed zakupem.
Co ma grubsza podeszwe? Skora czy Hattori? I jak sie maja do Minimus?
Pozdrawiam
Adam G
Saucony Hattori lub
Skora jakikolwiek model?
Chcialbym cos nieco bardziej amortyzowanego niz Minimusy, najchetniej wlasnie ktores z powyzszych, niestety nie mam mozliwosci przymierzenia przed zakupem.
Co ma grubsza podeszwe? Skora czy Hattori? I jak sie maja do Minimus?
Pozdrawiam
Adam G
-
- Zaprawiony W Bojach
z tego co sie orientuję ani Hattori ani żaden z modeli SKORY nie będzie odczuwalnie mocniej amortyzowany (kręcimy się wokół 11-15mm grubości podeszwy). A skąd jesteś Adam?
może merrell bare access, brooks linia pure project, może puma faas 250, 300, może inov8 road 233?
może merrell bare access, brooks linia pure project, może puma faas 250, 300, może inov8 road 233?
-
- Dyskutant
No wlasnie, ale pytanie ktory ma ile dokladnie?
Nie licze na znaczaca zmiane, raczej czegos co dbedzie odczuwalne przy wybieganiach powyzej godzinki na przyklad.
Mieszkam w Hiszpanii.
Pozdrawiam
Adam
Nie licze na znaczaca zmiane, raczej czegos co dbedzie odczuwalne przy wybieganiach powyzej godzinki na przyklad.
Mieszkam w Hiszpanii.
Pozdrawiam
Adam
-
- Zaprawiony W Bojach
wszyskie informacje znajdziesz na runningwarehouse.com
- herson
- Zaprawiony W Bojach
Qba ma rację, od siebie dodam, że Bare Access 2, to ta sama półka amortyzacji, co wcześniej wspomniane.
Co do samych MR00, to są chyba jedyne buty, a na pewno minimale/neutrale, które mi nie podeszły i służą mi do chodzenia. Być może za szybko je skreśliłem, spróbuję się z nimi pogodzić jak tylko wznowię treningi.
Z tego co wiem, nie jestem jedynym z niezadowolonych, sprzedaż i zainteresowanie rynku widać też nie było duże ( byc może na chwilę premiery w Polsce, były jeszcze zbyt ekstremalne ), bo NB nie przewidział dla nas ich nowej wersji ( generalnie, poza kolorystyką, nie wiem czy cokolwiek się w nich zmieniło ).
Co do samych MR00, to są chyba jedyne buty, a na pewno minimale/neutrale, które mi nie podeszły i służą mi do chodzenia. Być może za szybko je skreśliłem, spróbuję się z nimi pogodzić jak tylko wznowię treningi.
Z tego co wiem, nie jestem jedynym z niezadowolonych, sprzedaż i zainteresowanie rynku widać też nie było duże ( byc może na chwilę premiery w Polsce, były jeszcze zbyt ekstremalne ), bo NB nie przewidział dla nas ich nowej wersji ( generalnie, poza kolorystyką, nie wiem czy cokolwiek się w nich zmieniło ).
-
- Zaprawiony W Bojach
-
- Zaprawiony W Bojach
wyglądają bardzo, bardzo ciekawie ale nie miałem w ręku i na nogach więc nie podałem
szkoda, że nie ma ich w Polsce.

-
- Zaprawiony W Bojach
ważne by móc przymierzyć :D
- f.lamer
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: czydzieści9ipół
- Życiówka w maratonie: czydzwadzieścia
formalnie to hattori mają podobno tyle grubości co skóra z wkładką. tyle ze w hattori jest to prawie sama pianka, skory mają więcej gumy.adam g pisze:Co ma grubsza podeszwe? Skora czy Hattori?
moim zdaniem hattori amortyzują bardziej
zgadzam się to ważniejsze od cła. nigdy nie wiesz jakie niespodzianki przygotowali dla ciebie minimalistyczni w teorii producenciQba Krause pisze:ważne by móc przymierzyć :D
Self-improvement is masturbation.
Now, self-destruction…
Now, self-destruction…
-
- Zaprawiony W Bojach
Tak macie rację, choć jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma.
Jakąś opcją jest wysłanie skanu stopy ze skalą, do sprzedawcy oraz/lub rozmiarów długość i szerokość stopy z prośbą o dopasowanie odpowiedniego rozmiaru. Jak dotąd mnie ta metoda nie zawiódła, ale na rzetelność można liczyć pewnie jedynie u małego producenta lub w sklepie o doskonałej obsłudze klienta.
Z 2 strony, buty typu Lems, czy Altra chyba również Skora są bardzo szerokie w śródstopiu, więc problem za wąskiej cholewki odpada, i pozostaje jedynie problem długości. Tutaj w przypadku Lems bardzo to fajnie rozwiązali, bo but ma wyjmowalną wkładkę, które daje możliwość manipulacji zarówno amortyzację i czuciem podłoża, jak i wielkością buta.
Jest też masa ocen i opisów butów na stronach obcojęzycznych i filmów na YT, po oglądnięciu który można nabrać jakiejś opini na temat danego produktu.
Jakąś opcją jest wysłanie skanu stopy ze skalą, do sprzedawcy oraz/lub rozmiarów długość i szerokość stopy z prośbą o dopasowanie odpowiedniego rozmiaru. Jak dotąd mnie ta metoda nie zawiódła, ale na rzetelność można liczyć pewnie jedynie u małego producenta lub w sklepie o doskonałej obsłudze klienta.
Z 2 strony, buty typu Lems, czy Altra chyba również Skora są bardzo szerokie w śródstopiu, więc problem za wąskiej cholewki odpada, i pozostaje jedynie problem długości. Tutaj w przypadku Lems bardzo to fajnie rozwiązali, bo but ma wyjmowalną wkładkę, które daje możliwość manipulacji zarówno amortyzację i czuciem podłoża, jak i wielkością buta.
Jest też masa ocen i opisów butów na stronach obcojęzycznych i filmów na YT, po oglądnięciu który można nabrać jakiejś opini na temat danego produktu.
- f.lamer
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: czydzieści9ipół
- Życiówka w maratonie: czydzwadzieścia
jest jeszcze problem tego jakiej podeszwy się tak naprawdę szuka (miękkiej pianki, cienkiej gumy, czy czegoś twardszego), jest kwestia materiału cholewki, wykończeń, sznurowania, zapiętka a czasem i inne bzdury powodujące ze but nie pracuje ze stopą tak jak powinien.
nie spotkałem jeszcze buta który nie byłby dla mnie jakimś kompromisem
nie spotkałem jeszcze buta który nie byłby dla mnie jakimś kompromisem
Self-improvement is masturbation.
Now, self-destruction…
Now, self-destruction…
- fotman
- Zaprawiony W Bojach
Nie jesteś sam.f.lamer pisze:nie spotkałem jeszcze buta który nie byłby dla mnie jakimś kompromisem

Nie lubię człapać kilometrów. Wystarczy 400m.
'anything over 400m, I take a taxi' Jimson Lee www.speedendurance.com
O MOIM TRENINGU
KOMENTARZE NA TEMAT MOJEGO TRENINGU
'anything over 400m, I take a taxi' Jimson Lee www.speedendurance.com
O MOIM TRENINGU
KOMENTARZE NA TEMAT MOJEGO TRENINGU
-
- Dyskutant
patrzac na runningwarehouse to przekonuje sie do Hattori, ale chyba jednak przed zakupem chcialbym przymierzyc tez Skora Base, bo z tego co widze to ma podeszwe az 13mm, wiec byc moze jest to cos co by mi pasowalo 
Dzieki za porady

Dzieki za porady