NIKE LUNARGLIDE+ 4 na początek?

Northulus
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam,

Chcę kupić obuwie do biegania, na wiosnę, lato, wczesną jesień.
Biegałbym na miękkim podłożu, ale także po asfalcie.

Niestety, mam nadwagę (bieganie mi w tym pomoże ;) ) - 100-105kg, wzrost ok 186cm i NIE wiem, czy te buty będą odpowiednie.

Chcę trenować interwały, na start treningi lekkie, ok 3 - 5 km.
Stopa pronatora, duża ;) 30,5cm

Czy NIKE LUNARGLIDE+ 4 byłyby dobre?

Proszę o poradę.
PKO
Awatar użytkownika
dirtybutclean
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Lunarglide teoretycznie są do 85 kg. Przy takiej wadze zaklepiesz amortyzacje bardzo szybko..Już lepiej Lunareclipse one dadzą więcej amortyzacji i stabilności a są lekkie.
Popatrz jeszcze w kierunku Asics GT-21xx, Nike StruktureTriax,Brooks Adrenaline GTS. Jeżeli są to ścieżki nie musisz mieć trailowych butów..
Zaraz tutaj bedziesz też namawiany na bieganie naturalne ze śródstopia ale moim skromnym zdaniem jak schudniez z 15 wtedy możesz o tym pomyśleć..

Edit:
Przy takiej wadze zacznij od wolnego biegania i powoli 10% tygodniowo zwiększaj dystans, na interwały i szybkie bieganie przyjdzie pora teraz to szybka droga do kontuzji, no chyba że te 100 to mięśnie a ty byłeś do tej pory megaaktywny w innych sportach.
luqi13
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Ja zamowiłem
http://www.runnersclub.pl/product-pol-1 ... PSE-2.html
i w poniedziałek mi powinny przyjsc to jak poczekasz to ci powiem co i jak ale to tylko jeden bieg ;f

rowniez mam nad wage 100 kg tak ze mniej wiecej podobnie ;p

proponuje ci najpierw znaleźć buty z twoim rozmiarem bo ja z 45 miałem problemy ze znalezeniem troche wybrac takie co ci pasuje rozmiarem kolorem cena i zbierac opinie czytac ;p
Northulus
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam ponownie,

@dirtybutclean,
o, jednak się potwierdziło, że Lunarglide'y są dla nieco lżejszych ludzi ;)
Tak, to będą ścieżki, ale do nich trzeba dobiec chodnikiem, asfaltem, trochę po żwirze.
Biegałem regularnie, co drugi dzień, 3-5km. Musiałem przerwać ze względu na leki.
Teraz, przez tryb siedzący, przytyłem.
Biegam zawsze ze śródstopia, to mój nawyk odkąd biegam.

Jednym słowem stary biegacz przytył i chce powstać z popiołów ;)

Dirtybutclean, które buty z ww. byś polecił najbardziej ?

@luqi13
Tak też zrobiłem i wybrałem Lunarglidy ;) Ale 400+zł na ziemi nie leży, dlatego wolałem się zapytać bardziej doświadczonych ludzi.
P.S. Dałeś uszkodzonego linka :)

Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
dirtybutclean
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Northulus Lunareclipse to bardzo fajny but. Kolega powyżej kupił o ile się nie mylę Lunareclipse 2.
http://www.run4fun.pl/nike-lunareclipse-p-2989.html
Ja zasuwałem w tych najnowszych i to są naprawdę bardzo wygodne buty do tego nie całkowite kapcie.
Którykolwiek z tego grona będzie dla Ciebie dobry. Masz nietypowy numer :hejhej: więc powinno być Ci łatwiej coś znaleźć na wyprzedażach. Patrz tylko na rozmiar w cm. Zmierz stopę dodaj cm i na pweno będa okey.
Seria GT-21xx to jeden z bardziej popularnych butów biegowych sprawdzony model. Najnowsze GT-2000 mają bardzo dobre recenzje.
Jesli jesteś z warszawy to w factory Ursynów mają outlet Asicsa są wszystkie modele można sobie poprzymierzać i podotykać :ble:
http://www.runningwarehouse.com
na tej stronie jest świetne narzędzie do doboru rozmiarów. Podajesz w jakich butach biegałeś do tej pory a pokazuje jaki rozmiar będzie pasował tych co chcesz kupić.
Zaraz zostanę zlinczowany przez kogoś :bum:(fanów minimalistycznych) :hej: ale ja trafiłem Kayano 19 za 370 złotych i jestem mega zadowolony. Kayano teraz to zupełnie inny but. Waży 310 gram !!! ma dużo mniej sytemów jest dużo bardziej elastyczny mniej amortyzowany stał się prawie neutralnym butem. Ale ja walę z pięty a jak jestem bardzo zmęczony to baardzo z pięty :bum: waże 90.
Kupiłem od tego kolesia rafamedium@wp.pl napisz do niego może ma Twój rozmiar.Wystawi Ci na allegro na kup teraz.
Krąży opinia że Kayano są dla ciężkich pronatorów ale to nie prawda na forach narzekają że dają wręcz za mało wsparci i kontroli. Jeśli nie masz mega platfusa super buty :)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ