Aplikacja Symbian/Android z sygnalizacją

MaCko
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 1
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Hej,

Biegam już od roku czasu. Używam Sports-trackera na Symbiana, jednak ostatnimi czasy boli mnie brak jakichkolwiek sygnalizacji w tej wersji.
Dokładnie chodzi mi o to, że biegam za szybko i chciałbym mieć sygnalizację przekroczenia tempa, tak jak dzieje się to w pulsometrze przy przeroczeniu progu treningowego.

Czy macie doświadczenia z takimi aplikacjami ? Rozumiem to tak: ustawiam 6:00 min/km i w momencie przekroczenia dostaję info...
Wiem, że Garmin posiada takie opcje, jednak nie zakładam kupna takiego sprzętu i szukam aplikacyjnej alternatywy ;)

Pozdrawiam
Macko
PKO
nody
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Zerknij na RunKeepera - Android, na Symbiana chyba nie ma. W ostatniej wersji dodali właśnie bieganie na tempo w zakresie "od-do". Aktualizował się chyba w sobotę.
MaCko
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

używałem, właśnie nie widziałem, ale zaraz puszczę aktualizację i sprawdzę na drugim fonie :)

Dzięki
MaCko
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Znalazłem w Workout target pace ;)
Zobaczymy wieczorkiem ;)
Ttoomek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Daj znac jak zadziala ;)
MaCko
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

No i niestety nie działa.
Owszem podaje, że jesteś poniżej, ale tylko w odstępach czasowych, lub kilometrowych, a nie na bieżąco.

Jakieś inne pomysły ? :)
Ttoomek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Mysle ze musisz w zwykly pulsometr sie zaopatrzyc:-D
MaCko
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

No właśnie zwykły to ja mam ;)
GeoNaute OnRythm 300 :D, ale tam nie ma takich cudów ;)

No nic, myślałem, że któryś soft posiada taką banalną by się wydawało funkcję :D
nody
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

ale co? za rzadko co minutę, czy 250m (to najmniejszy podział w RK)? Co ile chcesz, żeby mówił? Na dłuższy dystans to powinno wystarczyć, na interwały to pewnie nie zostało zaprojektowane...

zobacz jeszcze aplikację Adidas micoach... tam są treningi HR albo właśnie na tempo. Ustawiasz zakresy np. "green zone - 5:50-6:00", ustawiasz trening "30minut green zone", w trakcie biegu usłyszysz coś w stylu "maintain green zone", "slow down to your green zone" nie pamiętam dokładnie... ale to też nie jest podawane co 5 sekund :D sprawdź sam... niestety minusem tego programu jest, że Adidas zawłaszcza trening, jest on potem dostępny tylko przez ich www. Nie mogę niestety nic sprawdzić, bo Adidas ma konserwację serwerów i apka nie chce się odpalić :D
pehop
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

STL podaje na bieżąco
"Niezależnie od okoliczności zewnętrznych, każdy ma niezbywalne prawo spieprzyć swoje życie tak, jak uważa to za stosowne" - by mój ojciec
pawikr
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

na bieżąco to znaczy jak ?
Jeśli GPS czyta pozycje np co sekundę to czy tempo również podawane jest co sekundę ?
Pytam bo zainteresowany jestem taką funkcją i ciekaw jestem jak to w praktyce działa
MaCko
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Chodziło mi o to, że ustawiam np. zakres 5:30 - 6:15. Biegnę sobie i w momencie przekroczenia w którąś stronę dostaję sygnał ;)
Nie konicznie musi mówić pełnym zdaniem ;) Styknie mi tak jak w pulsometrze ;) np. 2 piknięcia ;)

Sprawdzę podane przez Was ;)
pawikr
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

właśnie spróbowałem, jak działa ta opcja w RunKeeper. Ustawiłem tempo docelowe 5.40 i komunikaty co 500m.
No i działa jak dla mnie OK, co 500m (mniej więcej, jak to w RK :) ) pani miłym głosem mi mówiła jakie mam średnie tempo z całego dystansu i bieżące (domyślam się, że tempo ostatniego odcinka). Aha, również ile jestem powyżej lub poniżej założonego tempa.
Dla mnie wystarczy :)
kajewski.r
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 1:04

Nieprzeczytany post

w zeszlym sezonie uzywalem Runtastic i bardzo sie sprawdzil:) mozna rejestrowac trasy, ustawiac dystanse, wybierac rozne typy aktywnosci i mase innych opcji, mozna dodawac zdjecia do tras itd... super aplikacja.
Kilkakrotnie uzywalem rowniez navime.pl polska aplikacja bardzo szybko sie rozwijajaca.... ma narazie troche mniej opcji niz runtastic dlatego kozystam z runtastica ale co kto lubi:)
Obie aplikacje maja powiadomienia glosowe podczas treningu.
MoCker
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Sports track live ma taką funkcjonalność.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ