Co jako następca NIKE FREE EVERYDAY 2 ?

himek
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Jak w temacie...
Wiadomym jest, że będę mierzył i testował buty na stopie ale jestem zainteresowany waszymi poradami.
Sprawa wygląda tak, że do biegania miałem 2 pary butów. Wspomniane w tytule NIKE FREE everyday2 oraz NIKE Air Pegasus+ 26. Po biegu w Pegasusach odczuwałem bóle kolan i miałem wrażenie, że biegam jakoś strasznie "ciężko". Sposób amortyzacji śródstopia zupełnie mi nie odpowiadał. W Nike free odwrotnie: lekkość, przyjemność a sposób amortyzacji idealny.

Początkowo biegałem w butach zamiennie ale po jednym sezonie odstawiłem całkowicie PEGASUSY i biegałem w NIKE FREE E2. Niestety, buty mają przed sobą ostatnie kilometry życia i poszukuję jakiegoś zamiennika. Nie mogę znaleźć sklepu, który ma w ofercie NIKE EVERYDAY 2 więc szukam jego nastepcy wśród różnych marek i modeli. Wybiegania głównie do 10km po asfalcie. Moja waga 93kg przy 189cm wzrostu.

Będę wdzięczny za sugestie marek i modeli, które będą posiadały podobne atrybuty co everyday 2. Nowa seria NIKE FREE sprawia wrażenie bardziej "FREE" i odczucia z chodzenia po sklepie są diamteralnie różne od starych poczciwych NIKE FREE E2. Może ktoś z was posiada taką nową parę w rozmiarze 44,5 i chce się jej pozbyć - to na pewno się dogadamy.

Dziękuję i pozdarwiam.
Run Forrest, run!!!
PKO
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Nike Free Run 2 jest chyba podobnie free, może ma trochę bardziej elastyczną podeszwe
himek
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Właśnie podczas przymiarki miałem wrażenie, że są bardziej "elastyczne". W E2 czułem chyba większą stabilność... a może to kwestia przyzwyczajenia:) Nie ma co pisać doktoratu... jednak moje objawy z modelu PEGASUS powodują, że wolę się zastanowić nad nowym nabytkiem.
Run Forrest, run!!!
pehop
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Skoro Free Run są dla Ciebie zbyt elastyczne, to może spróbuj Nike Free TR 2? Chociaż wg sprzedawców "Ależ Proszę PANA! To nie są buty do biegania!"
Ja w TR jedynkach przebiegałem ponad 500km (70-80% asfalt, reszta szuter) - praktycznie zero zużycia podeszwy, a zaczynałem z masą 98kg.
"Niezależnie od okoliczności zewnętrznych, każdy ma niezbywalne prawo spieprzyć swoje życie tak, jak uważa to za stosowne" - by mój ojciec
Awatar użytkownika
mariuszuk
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 37:29
Życiówka w maratonie: 03:02

Nieprzeczytany post

Mam pytanie co do Nike free tr2 dzis zakupilem takowe wiem ze jest to dosyc stary model ale cena 70zl mnie skusila , na codzien biegam w Sauconach nie pamietam nazwy ale bardzo komfortowe i Adidas kanadia tr4.Czy szykowac te buty pod zawody czy zostawic je na trening ,dzis zrobilem treningowy Półmaraton w 1:40 czyli calkiem niezle ale czuje dosyc mocno nogi.Przepraszam za brak znakow ale pisze z UK
Obrazek

http://connect.garmin.com/profile/mariuszuk

Marathon 03:01:52
1/2 01:19:51
10k 37:29
5k 18:34
"Biegnę bo nie mogę się zatrzymać,
Moje ciało jak maszyna
Bez kontroli śmiało goni"
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ