Spodnie zimowe
- pepek
- Stary Wyga
Ja biegam w legginsach, które z przodu mają membranę. Są to norweskie Trimtex a drugie to popularne Tchibo. Czy zimno, czy wiatr, czy też deszcz, z przodu NIC w nich nie marznie. Gorzej jest kiedy temperatura spada znacznie poniżej zera. Wtedy z kolei marznie mi tyłek. Na takie mrozy zakładam dodatkowo termoaktywne kalesonki i wszystko jest w porządku.
- LoveBeer
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34.00
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
jw tylko firmy rogelli:
http://www.rogelli.pl/spodnie-do-biegan ... di-czarne/
mozna znalezc nowe ponizej 150 pln. ja uzywam ich od 5st do kazdej nizszej teperatury, membrana z przodu a tyl oddychajacy na nogach to genialne rozwiazanie (na gorze juz imho sie nie sprawdza) - nic waznego nam nie przemrozi, a tyl - przynajmniej u mnie - nie potrzebuje az tak duzej ochrony termicznej niz przod (choc tu z tylu nie jest sama lycra ale delikatnie ocieplona tez). za te kase mysle rewelacyjne rozwiazanie.
ps: podobne rozwiazanie mam w spodniach rowerowych innej firmy, ale te szycia nie poziome ale po skosach sprawiaja ze spodnie jakos lepiej sie ukladaja na nodze (wiem, belkot marketingowca :D)
http://www.rogelli.pl/spodnie-do-biegan ... di-czarne/
mozna znalezc nowe ponizej 150 pln. ja uzywam ich od 5st do kazdej nizszej teperatury, membrana z przodu a tyl oddychajacy na nogach to genialne rozwiazanie (na gorze juz imho sie nie sprawdza) - nic waznego nam nie przemrozi, a tyl - przynajmniej u mnie - nie potrzebuje az tak duzej ochrony termicznej niz przod (choc tu z tylu nie jest sama lycra ale delikatnie ocieplona tez). za te kase mysle rewelacyjne rozwiazanie.
ps: podobne rozwiazanie mam w spodniach rowerowych innej firmy, ale te szycia nie poziome ale po skosach sprawiaja ze spodnie jakos lepiej sie ukladaja na nodze (wiem, belkot marketingowca :D)
- zoltar7
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: żenująca
Rogelli faktycznie robi bardzo fajne rzeczy, dobrze wykonane i zazwyczaj w zdecydowanie lepszej cenie niż MegaBrandowa konkurencja... Niestety większość oferty Rogelli kierowana jest do rowerzystów 

Temu się darzy, kto dobrze waży.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Cytowane wyżej spodnie rogelli wcale nie sa akurat tańsze niż te Nike, a na pewno brzydsze (przynajmniej dla mnie). 

- zoltar7
- Zaprawiony W Bojach
W ogóle zacznijmy od tego, że spodnie/getry do biegania z wiatroszczelną membraną to są raczej na polskim rynku rzadkością. Jak już są jakieś getry przeznaczone na zimę, to raczej tym się różnią od zwykłych, że od strony wewnętrznej mają meszek i tyle.
Nie wiem ile by kosztowały getry Nike do biegania wyposażone w membranę wiatroszczelną, ale za getry rowerowe z taką membraną to np. Craft chce ok. 300-350 zł
Natomiast ww. Rogelli bez problemu kupisz za ok. 150 zł (co też nie jest jakoś nadmiernie tanio).
Poza tym co to znaczy brzydsze? Zamierzasz w spodniach do biegania biegać czy lansować się na deptaku w Szklarskiej?

Nie wiem ile by kosztowały getry Nike do biegania wyposażone w membranę wiatroszczelną, ale za getry rowerowe z taką membraną to np. Craft chce ok. 300-350 zł

Natomiast ww. Rogelli bez problemu kupisz za ok. 150 zł (co też nie jest jakoś nadmiernie tanio).
Poza tym co to znaczy brzydsze? Zamierzasz w spodniach do biegania biegać czy lansować się na deptaku w Szklarskiej?

- LoveBeer
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34.00
- Kontakt:
a tak wygladaja w akcji
co kto lubi, mi akurat spodnie sie podobaja
no i zoltar dobrze prawi, spodnie z membranami 'znanych firm' to potezny wydatek. a tu nie
(osobiscie myslalem nad druga para jakby sie ta miala zepsuc, ale poki co po 2 miesiacach uzywania praktycznie codziennie i 2-3 praniach w tygodniu spodniom kompletnie nic nie jest (jedna nogawke delikatnie zmechacilem jak przebiegalem przez chaszcze okropne pozaszlakowo))
ps: tak, rogelli robi dla rowerzystow rzeczy, ale ostatnio poszerzaja oferte i robia rzezcy dedykowane dla biegaczy i biegaczy na nartach

ps: tak, rogelli robi dla rowerzystow rzeczy, ale ostatnio poszerzaja oferte i robia rzezcy dedykowane dla biegaczy i biegaczy na nartach

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- BartekBJ
- Wyga
- Życiówka na 10k: 47,49
Dzisiaj przy -13 na Mazurach komplet z Tchibo idealny, ocieplane legginsy i na to dresy z tejże firmy. 12,5 km i było pięknie. Kiedyś tylko firm "biegowych" sprzęt nosilem. Teraz Tchibo i koszulki z Decathlonu, bądź biegów ulicznych i różnicy nie czuje.
A tak pięknie dzisiaj było!Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 46:21
Hej pjona, widzę że i Tobie nie leżą ciasne leginsy. Ja też zawsze wolałem coś luźniejszego, by nie opinało mi za mocno nóg... mam dość rozbudowane... Kiedyś kupiłem takie spodnie do biegania firmy NewBalance za około 100zł. Była mała przecena, spodnie są ciepłe i spokojnie sprawdzają się w zimowej aurze. Materiał to 86% poliester, a 14% elastyna. Hej, myślę że spokojnie w każdym sportowym udasz się do stoiska z odzieżą dla biegaczy i znajdziesz tam dobre patenty. Wybór jest i warto szukać, a teraz często można w galeriach znaleźć coś dobrego na przecenach. Pozdrawiam i Wesołych Świąt.
5km - 21:43(mcz) w II Biegu Aleksandrowskim, Aleksandrów Łódzki, 15.08.2014r., 22:16 LCJ Run, Łódż, 17.05.2014r.
10km - 46:00 II Bieg Aleksandrowski,15.08.14r.
półmaraton -1:49:30, BMW Półmaraton Praski,31.08.2014r.
10km - 46:00 II Bieg Aleksandrowski,15.08.14r.
półmaraton -1:49:30, BMW Półmaraton Praski,31.08.2014r.
- zoltar7
- Zaprawiony W Bojach
Szukałem alternatywnych getrów z membraną do tych Rogelli o których była mowa wyżej, i znalazłem u Asicsa w ofercie (sugerowana cena 419 zł czyli rynkowa pewnie w granicach 350 zł):
Czyli ww. Rogelli (które można wyhaczyć już za 129 zł) jednak są w nieco lepszej cenie.Asics GORE TIGHT
Z linii LEVEL 1
Właściwości:
Tkanina GORE WINDSTOPPER połączona z ocieplana tkaniną termoregulacyjną chroni przed skrajnymi warunkami pogodowymi. Materiał z właściwościami doskonale wchłaniającymi wilgoć dla lepszego komfortu i podnoszenia osiągów. Odblaski zapewniające 360 stopni widoczności.
Cechy:
Tylna kieszeń na suwak ułatwiająca bezpieczne przechowywanie. Suwaki na dole nogawek dla komfortowego zakładania. Logo ASICS na nogawce.
Materiał:
92% Polyester, 8% Elastane, 220 gr/sqm.