Nie chce zakładać nowego tematu ale mam pytanie odnośnie firmy New Balance. Słyszałem o niej różne opinie, jak wg. Was klasyfikują się jej produkty w stosunku do innych producentów, jak z jakością, cenami, dostępnością itp. Miałem kiedyś okazje kupić za 350zł ich buty to usłuszałem że nie opłaca się tyle wydawać na NB ??? Chociaż niektóre ich modele mi się podobają.BiegaczkaPszczyna pisze:tutaj są fajne buciki http://www.sklepbiegacza.pl/produkt/new_balance_m770sl2
Buty, buty, buty... pronator, zima, las
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
-
- Zaprawiony W Bojach
New Balance to bardzo znana i doświadczona firma. Nie można się w żaden sensowny sposób odnieśc do pytania o to czy warto wydawać 350 złotych na ich buty. Ich asortyment obejmuje wiele róznych modeli, od cąłkiem prostych po bardzo zaawansowane, co znajduje odzwierciedlenie w cenie - od 200 do ok. 500 złotych, w zależności od modelu.
- zoltar7
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: żenująca
Nienajlepsza reputacja NB wynika nie z tego, że robią odstające od konkurencji buty, lecz z tego, że wielu nabywców narzeka na jakość wykonania ich butów. Ja mam jedną parę butów trailowych NB eksploatowanych w mało wymagającym terenie (obecnie mają ok 500 km przebiegu) i nie mogę o nich złego słowa powiedzieć.Mar.co pisze:Nie chce zakładać nowego tematu ale mam pytanie odnośnie firmy New Balance. Słyszałem o niej różne opinie, jak wg. Was klasyfikują się jej produkty w stosunku do innych producentów, jak z jakością, cenami, dostępnością itp. Miałem kiedyś okazje kupić za 350zł ich buty to usłuszałem że nie opłaca się tyle wydawać na NB ??? Chociaż niektóre ich modele mi się podobają.BiegaczkaPszczyna pisze:tutaj są fajne buciki http://www.sklepbiegacza.pl/produkt/new_balance_m770sl2
Natomiast należy sobie zadać pytanie czy w ogóle warto wydać 350 zł na buty. Prawda jest taka, że wielu biegaczy nie kupuje butów nigdy za pierwszą cenę i czekają do przecen. Oczywiście nie da się w ten sposób kupić butów z najnowszej kolekcji, ale można kupić buty z zeszłego roku, a czasami zimą np. z kolekcji wiosennej tego samego roku.
Generalnie w mojej ocenie nie warto wydać na buty więcej niż 250 zł a zdarza się, że można kupić buty z drugiej ręki lub w outletcie za 120-130 zł. Ostatni przebojem był pewien model Merrelli do naturalnego biegania który przeceniono w Decathlonie z 350 zł na... 79-99 zł

Temu się darzy, kto dobrze waży.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
- WojtekM
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
buty NB generalnie bardzo fajne. chociaż te 770-tki akurat mocno średnie.Mar.co pisze:Nie chce zakładać nowego tematu ale mam pytanie odnośnie firmy New Balance. Słyszałem o niej różne opinie, jak wg. Was klasyfikują się jej produkty w stosunku do innych producentów, jak z jakością, cenami, dostępnością itp. Miałem kiedyś okazje kupić za 350zł ich buty to usłuszałem że nie opłaca się tyle wydawać na NB ??? Chociaż niektóre ich modele mi się podobają.BiegaczkaPszczyna pisze:tutaj są fajne buciki http://www.sklepbiegacza.pl/produkt/new_balance_m770sl2
biegam po asfalcie w NB i raczej pozytywne opinie w zakresie wygody i jakości - ale wiadomo, jak trafisz (to dotyczy każdej marki).
z dostępnością poszczególnych modeli może być gorzej niż w przypadku Asicsa, Nike.
Go Hard Or Go Home